Bürstnerin äärivalot takana

TURUNEN HEIMO 05.11.2014 23:39

Huomasin että Norjan reissun jälkeen olivat molemmat äärivalot pimeinä. Kuvussa ei ollut ruuveja, ei myöskään mitää lukitsevaa liparetta yms. Vedin ne vain pois ja voiko noin tosiaan olla, kuvut vaikuttivat olevan kiinni vain butyylimassalla. Jos noin niin kiinnihän ne on saatava, en ole ennen ko massaa ostanut joten onko merkillä väliä, en taida tarvita puolen kiloin tuubiakaan. Lusikallinen riittää. Täytyy sanoa että eipä moinen ratkaisu ole juuri kunniaksi saksalaiselle insinööritaidolle.

POIKULAINEN ESA 06.11.2014 05:12

Se bytyylimassa toimii tiivisteenä ettei mene kosteutta kuvun alle. Kupu on mun mielestä vain painamalla kiinni. Onkohan tälläinen? http://kauppa.jyvascaravan.fi/tuoteluettelo/305/5540/ Olen nähnyt että jotku on käyttänyt kirkasta silikonia tiivisteenä. Silikoonista ei ole mitään haittaa tossa muovissa kun et vaan laita sitä peltiin.

HUOVINEN TUOMO 06.11.2014 08:30

Moro. mulla on noi samallaiset äärivalot. En ole laittanut mitään massaa tiivistykseen, eikä ole kosteutta mennyt lasin sisäpuolelle. T. Tuomo

TURUNEN HEIMO 06.11.2014 10:08

Ovat kuvan kaltaiset, kokeilen silikonia sitä saa pienissä tuubeissakin. Iso massatuubi joutuisi odottaan lisäkäyttöä kaiketi loputtomiin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.11.2014 10:37

Tuntematta tapausta, pieni varoitus. Älä käytä silikonia paikassa josta voi vesi päästä rakenteisiin Kun silkonisauma ratkeaa ajan tai liikunnan johdosta se ei ole enää vesitiivis. Butyylisauma sen sijaan liimautuu takaisin kiinni jos käyttää hyvää kovettumatonta ainetta. Kympin säästöllä tekee usein tuhansien vahingon.

AHJOS TIMO 06.11.2014 11:11

Siinähän on kaksi osaa: puna-valkoinen muovikupu ja sen alla auton seinässä kiinni oleva alusta, jossa on polttimon kanta. Minulta putosi kerran se muovikupu, kun peruutin liikennemerkkiä päin, mutta polttimo ei mennyt rikki. Ymmärtääkseni se muovikupu ei ole millään butyylillä tiivistetty, mikä tekisikin polttimon vaihdon hankalaksi. Onko se seinässä kiinni oleva alustakin pitänyt irroittaa vian selvittämiseksi?

POIKULAINEN ESA 06.11.2014 11:40

Toi lasi pitäisi olla tiivis jo itsessään ilman lisätiivistyksiä.

TURUNEN HEIMO 06.11.2014 22:30

Minulla oli tiivistemassaa ja aivan taatusti valoihin ei ole tehtaan jäljiltä koskettu...luulisin. Toisessa oli pölyä joten ilman aineita se ei ole tiivis kun ei ole niidenkään kanssa. Yhtäkaikki olen tyytyväinen kun nyt valot palavat ja vika ei ollut jossain merkki- ja mallikohtaisen sähköityksen syövereissä.

AHJOS TIMO 07.11.2014 13:37

Mikä paljastui vian syyksi? Ajattelin jo aiemmin, että jos äärivalot sammuvat samanaikaisesti auton kummaltakin puolelta, vika ei voi olla kummassakaan lampussa, vaan jossakin muualla.

Minulle jäi siitä lampun maahan pudonneen kuvun takaisinlaitosta sellainen muistikuva, että lampun alustassa on pehmeä joustava reunus, joka pitää puna-valkoisen muovikuvun paikallaan, kun sen siihen painaa. Hyvin se on siinä pysynyt ilman mitään kittausta. Sen putoaminen johtui siis törmäyksestä liikennemerkkiin, ei se itsestään pudonnut. Vaikka sen kuvun sisään pääsisi jostakin hiukan vettä tai pölyä, tuskin se mitään vahinkoa voi siinä aiheuttaa. Minusta se reunus vaikutti kyllä ihan tiiviiltä.

HÖYLÄ SAMI 04.01.2015 15:04

Mulla on pimennyt hantinpuoli. Ihmettelin, kun virtaa ja maata tulee sen verran, että LED-koetinmeisseli ja volttimittari reagoi, mutta polttimon kun laittaa kiinni niin ei jaksakaan enää palaa. Maansahan tuo saa seinässä olevasta johdosta.

Syyksi lopulta paljastui, että seinässä ei olekaan tarpeeksi maata. Kun maatan sivuseinän takaseinällä niin jo alkaa valo palaa, katso video: http://youtu.be/JHxwAGRb4Bk

Mites tällaisessa kioskissa oikeaoppisesti on tuo maatto hoidettu, mitä pitäisi lähteä putsailemaan?

KORPPI SEPPO 04.01.2015 15:37

Minulla olleessa Bürstnerissä, seinä toimi maajohtimena. Oikealle puolelle tuli sama vika. Korjasin sen laittamalla ruostumattoman ruuvin peltien saumaan. En muista, miten hain sen oikean paikan. Enkä arvaile, mihin sinun sellainen (ehkä) pitäisi laittaa.

Saakohan tuosta mitään tolkkua??

HÖYLÄ SAMI 20.02.2015 23:44

Saa tolkun. Vedin langan takaseinän ruuvista sivuseinään väliaikaisesti. Nyt palaa valo. Ja katsastusmieskin oli tyytyväinen. Kesällä kun tulee ruostesuojauksen aika niin yhdistän rungosta.

SAARELA MARKKU 21.02.2015 22:45

Minulla sama vika entisessä Burstnerissa. Korjaantui kun vedin maattojohdon rungosta auton kuoreen, eli seinään. Taitaa olla tyyppivika. Eli äärivalo saa maadoituksen auton ulkokuoresta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.