Kabe Travelmasterin seisontavalot

TUOMINEN MARKKU 03.11.2014 19:54

Ongelmana ovat siis Travelmasterin seisontavalot. Alusta on 2009 Fiat Ducato 2,3 jTd, Maxi-alustalla. Vasemmalta puolelta katosivat yllättäen etu- ja takaparkit, helmassa olevat "äärivalot" kuten myös ylhäällä etu/takapään ylävalot toimivat oikein ja oikealla puolella kaikki ok. Sulakkeet tarkistettu, ei viallisia, samoin polttimot ok. Erikoisinta viassa on, että parkkeja kytkettäessä, myös vas.puolen parkit toimivat hetkellisesti(palavat n. sekunnin) ja sammuvat sen jälkeen ja näin tapahtuu kerta toisensa jälkeen parkkeja kytkettäessä. Rele oik. keskipylväässä naksahtaa(vaihdoin sen varmuudeksi uuteen, ei vaikutusta vikaan). Mistä ihmeestä vikaa voi etsiä vai onko paras viedä "Pärnäselle"? On tosi hankalaa, kun ei tiedä missä kohtaa ovat esim. Fiatin alkuperäisten johtimien ja Kaben johtimien liitospaikat! Olisikohan jollain tästä tietoa??

HALINEN HARRI 04.11.2014 13:54

Kokeile: Onko vilkkukytkimen asennolla merkitystä? Jos kytkin olisi vaikka oikealle/vasemmalle/ei kumpaankaan?

POIKULAINEN ESA 04.11.2014 17:13

Johtimien paikoista ei tietoa mutta kokeileppa runkosta vetää johto valon maaliittimeen silleen että se todella saa maata. Voi olla mahdoituksessa vikaa joka on ensimmäinen josta kannattaa aloittaa.

TUOMINEN MARKKU 04.11.2014 17:43

Takaparkkilampun maan saanti kokeiltu, sitä se saa muiden takavalossa olevien lamppujen tapaan, eli ei tunnu olevan maadoitusvika, etuparkkilamppua en ole kokeillut. Toisaalta mistä ne(etu + takaparkki) sitä maata sen 1-2 sekunnin ajan saa, jos maa-puolella on vikaa? Vilkkukatkaisija on ollut kaikissa eri asennoissa, ei vaikutusta. Tänään varasin ajan merkkikorjaamoon, torstaina selvinnee missä on vika. Työn vastaanottaja arveli, josko parkkivalojen ohjausyksikössä on vika(kuulostaa kalliilta!). Nämä matkailuautojen takavalojen viat kyllä ymmärrän, ovat niin huonosti suojattuja esim. ulkoiselta kosteudelta ja lialta, mutta kun samalla etuparkkikin lakkasi toimimasta niin jotenkin tuntuu Fiat-peräiseltä vialta. No, torstaina saatetaan olla viisaampia. Kiitos mielenkiinnosta ja vinkeistä!

VÄLIMÄKI JARMO 04.11.2014 19:01

Laita juttua kun saat kuntoon,niin muutkin tietää,jos samaa sattuu. JV

KOSKINEN JANI 04.11.2014 19:51

Häviääkö sulakkeeltakin jännite kun ne parkit sammuu?

TUOMINEN MARKKU 04.11.2014 20:00

Kiitos Jani vinkistä! Mittailen huomenissa mitä sulakkeen kohdalla tapahtuu, jos vaan pääsen mittaamaan. On niin hankalassa paikassa keskipylväässä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.11.2014 22:17

Kokeile poistaa yksi polttimo, tuokin auto on tietokone ohjattu se saattaa tiputtaa valot pois jos siellä on liikaa kuormaa. Myös miinusjohdon irtipitoa jonkin aikaa voi kokeilla.

HAKALA JYRI 04.11.2014 22:37

Jos autossa vetokoukku, kannattaa tarkistaa pistokeen tausta esim hapettunut ja "maavuotoa".

terv jyrih

LAUKKANEN MAURI 05.11.2014 06:35

Nyt kun tuokin auto on tehty ducaton alustalle,niin sieltä löytyy kytkentä rasia josta parkit ja kaikki valot jakautuvat ,mutta ei ajovalot.

Siis etsi se ja usein niissä on liitämissä vikaa,vettä tai muuta,saatapi olla auton alla, mutta työ tekijänsä palkitsee!.

PALIN MATTI 05.11.2014 12:19

Vika löytyy peräosasta kopin alta. Siellä on muovisessa jakorasiassa sarjaliittimet hapettuneet. Nämä rasiat ovat taitavia keräämään vettä sisälleen, mutta eivät päästämään sitä pois.

TUOMINEN MARKKU 05.11.2014 20:56

No en sitten ehtinytkään tänään Ducatoa tutkimaan, meni aika kalastamiseen. Hyviä vihjeitä myös huomispäivälle, kun korjaamosetä etsii vikaa. Kertoilen tuomiosta huomisen korjaamokäynnin jälkeen. Jakorasiaa ja sen sisällä olevia liitoksia minäkin epäilen, en vaan ehtinyt tutkimaan, missä se on. Sulakkeeseen tulee virta edelleen vas. parkkien sammumisen jälkeenkin, yksi sulake kun on ja oik. parkit toimii normaalisti.

TUOMINEN MARKKU 06.11.2014 15:57

No niin, Travelmasterin valot toimivat jälleen. Vikaselostus suoraan työselostuksesta: "Virtapiirimittaus tehty, takalyhdyssä liikaa kuormaa, jonka johdosta koriohjainlaite sammuttaa valot. Putsattu lampun kanta ja uusittu polttimo." Tähän vikaan(maadoitus/kontakti) viittaavia kommentteja löytyy ystävällisiltä keskusteluun osallistuneiltakin, joten jos olisin malttanut tehdä kaikki neuvojen mukaiset temput, olisin todennäköisesti säästänyt korjaamokäynnin kustannuksen verran. Samassa korjattiin myös vas. sumuvalon vika ja senkin aiheuttaja samantapainen kuin parkeissa eli maadoituskontaktin heikkous.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.