Webaston asennus paikka 2.8 idtd -00

KUUSINIEMI PETRI 21.10.2014 14:58

Minnes ootte saanu webaston sopimaan? olis ylimääränen webasto ja meinaan sen asuntoautoon laittaa mutta ei sieltä niin vaan tilaa löydykkään sille. löysin kyllä webaston ohjeista , että asennus paikka ois lähellä turboa . vaikea paikka kun joutuis alaalta päin sen asentaa. aattelin vaan jos löytyis helpompi paikka?

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2014 klo 15:20:08 jaa siinä ois helpompi paikka -->http://www.axelcamper.it/index.php/faidate/18-installare-il-webasto-sul-motore

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.10.2014 17:11

Minulla Webaston asensi Ducato 2,3 vm 2005:een Uudenmaan Autovarustelu etupalkin päälle, edestä katsoen oikeaan reunaan. Asennuksen tekivät alakutta. Siellä se on suojaisessa paikassa, mutta hankala huoltaa.

Jos asennat itse, laita tuulettimen ohjausrele ennen nopeudenvalinta kytkintä, tällöin voit tarvittaessa säästää akkua jättämällä sisätilan puhalluksen pois, tai käyttää pientä tuuletusta. Jotkut asentajat laittavat tuuletuksen kiinteästi 2-nopeuteen, jolloin noputta ei voi itse valita.

LAUKKANEN MAURI 21.10.2014 20:17

Webaston samoin kuin Eeberin asennusohjeissa on paikka mihin sen voi asentaa, mutta eipä se ole kiellettyä jos löytää sopivan paikan,omasta mielestä paremman.

Olen asentanut viiteen omaan autoon kaksi eeperiä ja kolme Webastoa. Sen viimeisen asensin kuten tuolla edellä tuli ilmi ,siis Fiatiin onko se Ducato 244 sarjaa ja vm08,siis webaston ohjekirjan mukaan siihen etuplkin vasempaan päähän.

Mutta ei sääntöä ilman poikkeusta, olen asentanut yhden melkein apumiehen kohdalle alas runkopalkkiin,se mahtui sinne hyvin ja kun asensin vielä suojapellin niin oli hyvän näköinen.

Viimeinen asennus oli Subaruun ja senkin asensin omaan, minusta parhaaseen paikkaan, rintapeltiin mootorin väliin.

Yhden asensin oli 2001/2,8JTD ducato etupalkkiin syylärin taakse. Tietysti asennuksissa pitäisi huomioida se turvallinen, siis kolariturvallinen paikka, mutta kun asensin webastoa vw cadyyn niin se piti laittaa etupuskurin sisään,vasemalle puolelle, mihin se eeperi tai wepasto tämän päivän autoissa usein asennetaan, eli kolarissa se särkyy ja sytyttää auton ,siis huono paikka.

Vanhemmissa autoissa sen webaston/eeberin puhallin kytketään yleensä katkaisimelle menevään plus kaapeliin ja silloin käyttäjä voi valita mieleisen nopeuden puhaltimelle, kun muistaa että se suuret puhallinnopeudet tyhjentää sen akun alta aikayksikön.

Uudemmissa autoissa ns,väyläohjatut autot väliin tulee koodatava ohjain johon se haluttu puhallinnopeus koodataan,esim, 2 nopeus.

Siis kyllä sitä tilaa webastolle pitäisi olla 2.8idtd-00 mallissa ,useassa paikassa, kun muistaa että se tulee mahdollisen alas lämmitimen kennoon nähden ,jolloin se ilmaus on helpompaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2014 klo 20:21:15 Niin olemapa tuotakin työtä nuorempana tehnyt, siis asentanut noita Webastoja/Eepereitä leipäni eteen ja siitä jäi kai jonkinlainen asennus himo jäljelle kai sekin on perempi kuin viinan himo!

KOSKINEN JANI 22.10.2014 07:46

Mulla on siinä jäähdyttimen ja vaihdelaatikon välissä. Helppo asentaa kun letkut saa hyvin vedettyä laatikon yli termostaattikotelolle ja asennusraudatkin taipui hyvin niihin jäähdyttimen ympäristössä oleviin pultteihin ja paikkoihin mihin sai hyvin kiinni.

Ducatojen alkuperäisasennuspaikka on auton alla pakoputken pöntön etupuolella. Siellä sen takia ettei häiritse mitään remontteja, mutta jälkiasennuspaikkana hiukan hankala.

KUUSINIEMI PETRI 22.10.2014 12:33

Joo kiitoksia vinkeistä. Webasto on nyt syylärin ja vaihelaatikon välissä. Sopi hyvin siihen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.