Peltikuoriaisen liukuovesta vielä

KÄRKKÄINEN ESKO 18.10.2014 23:58

Taannoin tällä palstalla keskusteltiin otsikkoasiasta ja ilmeni kysymyksiä, joihin ei ollut vastausta. Asia kiinnosti itseänikin, joten selvitin sitä hieman. Sain Saksasta Weinsbergin jälleenmyyjältä sähköpostilla tiedon, että Weinsbergiin (omistan yhden) ko. sulkijalaite on saatavissa vuonna 2016.Viestin mukaan Pösslillä on vuoden ajan yksinmyyntioikeus. Hinnasta ei tullut mitään tietoa. Niiin että odotteluksi se taas meni.

MYLLYRINNE KALERVO 19.10.2014 10:05

Ainakin myös Globecar mainostaa soft close systeemiään...

TERVASMÄKI MARKKU 19.10.2014 11:59

Laitanpa vielä tämän tällekin palstalle:

Koistisen Toivolta lainaus: "vaikka mulle kaikki käy. Retkiautohan on ranuaksi perkeleen louskuovi"

Vaihdoin omaani liukuoven takimmaisen sen rullahässäkän, joka auton kyljen kiskossa kulkee. Eipä tarvitse enää paukutella kovasti ovea kiinni. Huomasin nimittäin, että ne kaksi pikku rullaa, jotka ovat pystyssä: niiden niittaus runkoon oli pettänyt ja ne heiluivat. Ovi ei siis mennyt oikeassa asennossa kiinni, tai meni voimalla/vauhdilla.

KÄRKKÄINEN ESKO 19.10.2014 23:54

Kysyin saksalaiselta Weinsbergin jälleenmyyjältä vain Pösslin laitteen saatavuutta Weinsbergiin. Globecarilla näyttää olevan omansa, mutta kumpikaan ei varmaan anna laitetta kilpailijan käyttöön ennen kuin on hyödyntänyt sen mainosarvon uutuutena.

KOISTINEN TOIVO 20.10.2014 07:20

Meillä tuo on vielä uudehko, jotta rullat toimii Pitää pyyhkiä varsinkin alakiskosta hiekka, ja muu aines pois jarruttamasta. Pulma on oven raskas rakenne. Lienee entinen panssarivaunun ovi. Se liikkuu kevyesti, mutta pitää oven painoa käyttäen hyväksi nykästä kiinni. Se taas tekee melkoisen äänen kun se paukahtaa kiinni. Päällikkö on jo kyllä oppinut sen konstin aika hyvin. Petissä kun makoilen, ja nykäsee kiinni, niin joskus epäilyttää, josko köllähtää koko kapine kylelleen. Varsinkin kun sattuu emännällä "henki päälle" Vastustelee jo sähköistämistä, mutta. Olisihan se hyvä jos tulisi muihinkin saatavaksi se loppusulkija. Toivopoika

PUSSINEN JUKKA 20.10.2014 14:49

Globecar taitaapi olla Pössl eri nimellä myytynä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.10.2014 16:23

Mahtaisiko liukuoven loppukiinnivetäjän saada aikaan tuosta? http://tinyurl.com/mdqd9of

TURUNEN HEIMO 21.10.2014 09:07

Epäilen, moinen möykky on aikamoisen huvittavan näköinen autossa vaikka sen toki sisäpuolelle väkertäisi. Toimintaa vaikea kuvitella liukuovessa jonka tulee siirtyä kiinnipäin ja vielä sisäänpäin. Lisäksi tuo ei ole kovin voimakas, tavallisessa varaston ovessa se on ollut toimiva. Itse jos olisi tarvetta tai viitsimistä kokeilisin pitkäiskuisella solenoidilla joka lykkäisi ovet vaikka takareunasta kiinni tai sähkömoottori alennusvaihteella ja vaijerilla. Paras tulisi paineilmasylinteristä ja kompresssori/painepullo/vararengas.., Halpa ja kestävä sekä valikoima mitä melkoisin. Mikä estäisi käydä vakoilemassa millasia systeemejä on tilatakseissa, nehän varustellaan pääosin Suomessa joten ratkaisu voi olla lähelläkin. Koko liukuovijuttu on vieras matkailuautoon, muistan nähneeni kuvan jossa liukuoveen oli laitettu tavallinen saranallinen käyntiovi.

JOKINEN REINO 30.10.2014 12:22

Olen tutkaillut tuon liukuoven systeemiä , siinä keskimmäisessä kiskossa juoksevassa saranassa on jousi, mikä työntää ovea ulospäin korista, kun lukko avataan. Se sama jousi estää ovea sulkeutumasta sovinnolla, ja on käväissyt mielessä poistaa se "vieteri" koemielessä josta voi taas olla seurausta että, ovi ei aukea kunnolla, ainakaan ulkoa päin. Tietysti vois laittaa oven takaosaan ulkopuolelle kahvan myös, millä korvais sen jousen tekemän "työn". Sisäpuolelta avattaessa oven takaosaa voi avustaa työntämällä. Tai jos vaihtais sen "vieterin" tilalle hieman heppoisemman jousen?

Tällaisia ajatuksia on vaan tullut mieleen, sitä ovea olkapäät hellänä riuhtoessa!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.