kaskovakuutus

VUOHELAINEN KARI 02.10.2014 20:29

Jos poistan autoni tilapäisesti liikenteestä, niin saako kaskovakuutuksen myöskin poistettua ao ajalta. Vai onko vakuutus aina sanottava irti ja sitten kun otan auton käyttöön, niin taas tehtävä uusi vakuutus. näin ainakin lähi tapiolassa??

KARJALAINEN ALPO 02.10.2014 20:35

Ainakin Fenniassa vakuutus katkeaa automaattisesti, paitsi palovakuutus, kun otan liikennekäytöstä pois. Ja kun taas käyttöön niin vakuutus tulee voimaan automaattisesti.

Eli ei tarvitse itse tehdä mitään.

Netissä Trafille vain poisto ja sitten liikenteeseen otto.

ESKOLA PENTTI 02.10.2014 20:37

Ei ole Tapiolassa noin?

Kun poistat auton tilapäisesti liikenteestä, niin teet ilmoituksen Trafin sivuilla, maksaa 4€. Kun otat auton liikenteeseen, niin teet ilmoituksen Trafin sivuilla, maksaa 4€. Siinä kaikki.

Kaskosta jää joku osa maksettavaksi. Olisko palo, varkaus ja ilkivalta. Vakuutusyhtiö kertoo sen.

Jos haluat kokonaan lopettaa vakuutusmaksut, niin auto rekisteristä pois?

Käyttäjän lisäys viestiin 2.10.2014 klo 20:38:38 Jokunen ehti jo väliin ..

VEIJOLA ESA 02.10.2014 20:39

Turvassa meni automaattisesti kevytkaskolle, Pohjolassa käskettiin ilmoittaa erikseen, vaikka kirjallisessa ehdoissa sanotaankin sen menevän automaattisesti. Ajan myötä tuokin pohjolan käytäntö selviää. Muista yhtiöistä en tiedä.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2014 klo 10:43:55 lisäinfoa. näin vastasivat op pohjolasta. Autoturvassa liikennekäytöstä poistoajan hyvitys annetaan Super-, Iso- ja Kevytkaskon kolarointi-, hirvi-, autopalvelu- ja keskeytysturvien maksuista. Liikennevakuutuksessa hyvityksen saa koko maksusta. Liikennevakuutuksen osalta vakuutuskaudelta peritään 14 euron minimimaksu. Edellä mainitut muutokset tapahtuvat automaattisesti TraFin sähköisen ilmoituksen perusteella.

KOCK REINO 02.10.2014 20:52

Turva vakuutus seisonta -ajalta laskutetaan hirvi-palo-varkaausvakuutuksen maksua mutta ilkivaltavakuutuskin on voimassa.Kolarointivakuutus ei ole voimassa ,mutta vahinko korvataan kuitenkin ,jos se on aiheutunut myrskystä tai veden pinnan noususta yms.eikä ajoneuvo ole käytetty vahinkohetkellä liikenteesen (ehtokohta 7.1.3)

HAAPANEN TIMO 02.10.2014 22:00

Ifillä kaskosta tippuu kolariosuus pois. Pitäähän varkaus, ilkivalta, palo, yms olla päällä. Maksettavaksi jää n. puolet liikennekäytössä olevaan verraten, siis siitä kasko-osuudesta. Liikennepuoli ja vero loppuu tykkänään.

Mulla rekisteriotteen järjestysnumero lähentelee sataa. Keväällä tarkastuksessa Ifin kanssa hyvässä yhteistyössä ei löytynyt yhtään virhettä. Samoin Trafin maksuissa.

Jos aikoo kaksi olla viikkoa käyttämättä autoa homma kääntyy plussan puolelle.

@timppa

KOSKINEN OLLI 02.10.2014 22:22

Minulla myös Ifissä. Sama systeemi kun Timpalla. Rekisteriotteen nro nyt 60. Hyvin tuntuu toimivan.

KOCH HANS 02.10.2014 23:17

Do Dii taas niitä MUTU juttuja Jos haluat kokonaan lopettaa vakuutusmaksut, niin auto rekisteristä pois?

Liikennekäytöstä poisto: katkaisee kaikki veroluontoiset maksut ja liikennevakuutuksen. Kaskoon jää voimaan palo, varkaus ja ilkivalta, jotka voi myös laittaa "huilaamaan" ihan vain soittamalla vakuutusyhtiöön. EI SIIS TARVITSE POISTAA REKISTERISTÄ niinkuin mutu jutut tietää.

Onko se niin s****nan vaikeeta olla ottamatta kantaa jos ei kerran TIEDÄ ja toinen kysyy neuvoa.

HooKoo

Käyttäjän lisäys viestiin 2.10.2014 klo 23:20:01 Jos Kaskon on kokonaan poistanut niin täytyy sitten muistaa itse laittaa se voimaan kun ottaa auton liikennekäyttöön.

sama

HAAPANEN TIMO 03.10.2014 08:07

Onko niin s****nan vaikeaa olla yöllä kännissä haukkumatta kirjoittajia. Alan yrittäjänä sun kannattaisi sitäkin puolta miettiä. Ainakin MUsta TUntuu niin.

Mun kirjoitukseni tarkoitus oli neuvoa kysyjää niin ettei puolittuneen kaskon maksun vuoksi jättäisi autoaan ilman vakuutusta.

@timppa

LAUKKANEN MAURI 03.10.2014 08:13

Kun sattuneesta syystä minulla oli henkilöauto yrityksen nimissä ja kun yritys on kuopattu ja haudattu, siirrän senkin vakuutukseen Tapiolaan, missä meidän suvun kaikki omaisuus on vakuutettu.Mutta väittävät että bonukset katoaa vaihdossa.

Mutta lohdutukseksi totesivat ,kun sinulla on tuo matkailuauto ja seisoo talvet, niin siirrän sen bonukset talven ajaksi siihen henkilöautoon.

Kun minulla ei ole aikaa eikä halua väitellä eikä tutkia noita vakuutusehtoja ja säännöksiä ,niin kai se menee?

Käyttäjän lisäys viestiin 3.10.2014 klo 08:15:26 Siis kysymyksessä on se liikennekäytöstä poisto asuntoautoa koskien kai?.

HALINEN HARRI 03.10.2014 08:24

Liikennekäytöstä poisto - tilapäinen liikennekäytöstä poisto. Kaksi eri asiaa kun ohjeita/mielipiteitä kerrotaan.

KOSKINEN OLLI 03.10.2014 09:51

Jokainen kirjoittaa mitä vaan. Ei tämä mikään lakitupa ole. Ja lakituvankin päätöksillä on taipumus muuttua seuraavan portaan käsittelyssä.

Timpan kanssa olen kyllä samaa mieltä, että tarvitseehan se auto liikennekäytöstä poissaollessaankin vähintäinkin palovakuutukse, ehkä myös ilkivallan mahdollisuus on olemassa, ja minun käsityksen mukaan tuolloin on voimassa myös myrskyturva.?

Tietenkin palon todennäköisyys on hyvin vähäinen jos on vaikka säilytysajan sähköttömässä kallioluolassa kaikki akut irroitettuna.

EEROLA TEEMU 03.10.2014 10:12

Taidan olla Timon kanssa samaa mieltä. Voihan sitä olla ottamatta kaskoa lainkaan jos uskoo, ettei autolle voi sattua koskaan mitään kaskoon kuuluvaa vahinkoa. Esim. liikennekäytöstä poiston ajallakin auto voidaan varastaa, se voi palaa ja sille voidaan tehdä ilkivaltaa.

En ainakaan viitsisi soitella vakuutusyhtiöön (mahtaako soitto edes riittää ja toimiiko kaikki yhtiöt niin?) , jokaisesta, muutaman päivänkin pituisesta seisontajaksosta, että "poistakaa taas ne maksulliset osat kaskosta" ja sitten taas käyttöönotossa päinvastoin. Tulee noita aTrafi- ilmoituksia sentään melkoinen määrä vuodessa.

Saa sitä varmaan pelkän törmäysvahinko- kaskonkin, jos muuta turvaa ei tarvitse liikennevakuutuksen lisäksi.

SUOMI SEPPO 03.10.2014 10:54

Timpalla mennyt hyvin Ifin kanssa. Hyvä näin. Minulla Säästöpankin vakuutuksen kanssa (Suomen Vahinkovakuutus Oy) ei muuta olekaan kun virheitä. Velotus vuodessa (suoramaksu) kolminkertainen ja palautuksia ei tullut ellen olisi itse puuttunut asiaan. Yhteistyöstä ei puhettakaan vaan tarjotaan verukkeita. Tulee mieleen Irwin vainaan laulu ".... muuta ette osaa kun veloittaa..." @seppo

KOCK REINO 03.10.2014 11:13

Fennia niillä ei ole myrskyturva vaan silloin kasko pitää olla aktiivinen ja se tietä täys maksuOlen entinen Fennian asiakas.

ROSTEN MIKA 03.10.2014 11:17

Eikös silläkin ole merkitystä mitä lukee rekisteriotteen omistaja kohdassa, eli lukeeko siinä oma nimi vai joku rahoitusyhtiö !

MUsta TUntuu että jos rah.yhtiö niin silloin pitää aina olla täyskasko voimassa ? Onneksi omissa vermeissä lukee enää oma nimi.

T. Mika (mu-tu)

KOCK REINO 03.10.2014 11:23

Niin varmasti on mut Fenniassa se ei auta yhtään joko kolarikasko pois tai ei.

EEROLA TEEMU 03.10.2014 12:00

Vakuutusyhtiöissä on eroja. Omakohtaista kokemusta melkein niistä kaikista. Esim. tällä m- autopuolella oli pitkään IFin vakuutukset. Joku 6-7 v sitten tein laajan tarjouskyselyn 5 yhtiöltä.

IF jäi siinä kaikkein kalleimmaksi ja esim. Fennian kanssa olisi pitänyt vakuuttaa mm. talo jotta olisi päässyt kohtuulliseen hintaan autoissa. Tapiola oli kallis. Jäljelle jäi silloinen Lähivakuutus ja Turva. Turva putosi pois mm. kalliin lasivakuutuksen takia. IFillä oli siihen aikaan kaskossa ns. paketteja ja esim seisonnassa sai hyvitystä vain n. 25 % kokonaissummasta. Nykyistä käytäntöään en tiedä, lienee parempi.

Siirsin melkein kaikki mahdolliset vakuutukset Lähivakuutukseen, eikä ole tarvinnut katua. Esim. heidän lasivakuutuksensa maksaa tällä hetkellä 53 e/v ja keväällä siitä uusittiin melkein 3500 euron tuulilasi. Täyskaskon vuosimaksu putosi muutoksessa IFiin verrattuna melkein puoleen (IF ei silloin antanut m- autoille lasivakuutusta. LähiTapiolalla se on sama kuin muillakin h- autoilla).

Vakuutukset ovat kovin paljon yhtiöstä ja myös asiakassuhteesta riippuvia. Kun Lähivakuutus ja Tapiola yhtyivät, odotin hintojen nousua, mutta onneksi sitä ei ole ainakaan vielä tapahtunut. Suurin yksittäinen ero esim. IFin ja Lähivakuutuksen välillä oli kaskon ikäalennuksessa. Miksi maksaa kalliisti vanhasta autosta, kun korvaus vahingosta on kuitenkin maksimissaan sen hetken arvon mukainen. Ratkaisut yhtiöstä kannattaa tehdä aina omista lähtökohdista, mutta tarjouskyselyt tuottavat hyvää tulosta myös voimassa oleviin vakuutuksiin.

AHJOS TIMO 03.10.2014 13:34

Kysymys Teemu Eerolalle: Miksi jätit Pohjolan pois siitä tekemästäsi viiden vakuutusyhtiön vertailusta? Vai oliko juuri Pohjola aiemmin käyttämäsi yhtiö, jonka tunsit hyvin ennestään?

EEROLA TEEMU 03.10.2014 14:56

Tunsin Pohjolan ennestään. koska minulla oli siellä ollut paljonkin vakuutuksia. Siinä vaiheessa kun nuo 5 valitsin, olin jo käynyt heidän luonaan keskusteluja mm. matkailuautovakuutuksesta ja totesin, että "Pohjola ei ollut enää entisensä" millään muotoa. Nyt tilanne saattaa olla toinen, en tiedä. Viimeksi pari v sitten yrittivät myydä autovakuutuksen niin, että 1. vuosi paljon halvempi kuin sen jälkeen. Noihin ansoihin en lähde.

KOSKINEN OLLI 03.10.2014 18:19

Minulla on Pohjolasta samanlainen käsitys kuin Teemu edellä kirjoitti. Kartoitin sen tarkkaan parisen vuotta sitten ja tuo sama ensimmäisen vuoden etu heillä vetonaulana. Ifi on parantanut siitä mitä oli joskus vuosia sitten. Vakavasti päätin että lähden sieltä, mutta ovat parantaneet, vaikka Teemun maininta vakuutusarvon "uushankintahinnasta" on syvältä, ... minulla on ifissä kahdessa autossa superbonukset ja matkailuauton liikentestäpoistot on sujunut ongelmitta, aivan kuten timpalla.

EEROLA TEEMU 03.10.2014 20:56

Olli, kuten kerroin, en tiedä lainkaan IFin nykyistä hinnoittelua. Siitä , kun läksin sieltä, niiden m- autojen kaskojen hinnoittelun on täytynyt muuttua edullisemmaksi ja "köntistä" on varmaan luovuttu. Kerroin tilannetta mikä sai minut lähtemään IFistä 6-7 v sitten.

Minulla on edelleen autovakuutuksia IFissä, jopa Kansan ja IFin fuusion ajoilta ja vanhoilla ehdoilla. Yhdellä 40 vuotiaalla rrättärilläni on autopalveluvakuutus ulkomailla! Sekin vaati oman taistelunsa, mutta löytyi mustaa valkoisella ja vanhat ehdot säilyivät.

Yksi vakuutus on Trygiltä IFille fuusiossa siirtynyt. Trygin liikennevakuutuksen hinta pysyi siirrossa entisellä tasollaan, n. 200 e/v. Sama vakuutus suoraan IFiltä samoilla bonuksilla olisi melkein tuplasti kalliimpi, siis liki 400e/v.

ESKOLA JUSSI 06.10.2014 18:30

Paljonko suunnilleen säästää veroissa, jos m-auto 5 kuukautta pois liikennekäytöstä (marras-maaliskuu)?

KOCK REINO 07.10.2014 09:26

Yritän vasta sun kysymyksen: Perusvero on 1.467c/päivä ja käyttövoimavero on 0.315c/päivä eli yhteensä 1.782c/vuorokaus siis noin 150päivä x 1.782 =267,30E korjatkaa jos olen väärässä .

KOSKINEN OLLI 07.10.2014 10:15

Tuon lisäksi säästöä tulee vakuutuksessa, liikennevakuutusmaksu poistuu kokonaan liikennepoiston ajalta, ja Kasko-vakuutusmaksu suurinpiirtein puolittuu.

KEMPPAINEN OLAVI 08.10.2014 20:54

Tässä puhuttanee matkailuautoista, koskenee myös perheautoja. Kun matkaamme ulkomaille, ilmoitan Trafiin auton käyttämättömyyden. Trafi huomioi käyttömaksun vähennyksenä ja meillä If (kallis lienee, mutta palvelu pelaa hienosti) huomio hyvin vakuutusmaksun alennuksena. Ja eikös palo- ja varkausvakuutusen ole syytä olla aina voimassa?

KOSKINEN OLLI 08.10.2014 21:43

Henkilöauto menee aivan samoin kuin matkailuauto. Liikennekäytöstäpoiston tekeminen Trafiin, katkeaa verot ja kasko vakuutuksen kolariturva. Mitään ilmoitusta ifiin ei tarvita. Osakasko jää voimaan liikennekäytöstäpoiston ajaksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2014 klo 23:30:12 Liikennepoistoilmoituksen Trafiin voi tehdä milloim tahansa esim. pankkitunnuksella netissä. liikennepoisto, eli myös käyttökielto alkaa vasta seuraavan vuorokauden alusta, eli autoa voi käyttää poistopäivän loppuun klo 24.00 saakka.

Liikennekäyttöön otettaessa, liikenteeseen voi lähteä heti kun on liikennekäyttöönoton netissä suorittanut, ja tulostanut tositteen käyttöönotosta mukaansa.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2014 klo 23:33:33

Linkki Trafin palveluun

http://www.trafi.fi/tieliikenne/asiointi/henkiloasiakkaalle/sahkoiset_palvelut

VÄLIAHDE JUSSI 09.10.2014 18:55

Kaskolla on alennettu hinta sen aikana kun,se ei ole liikennekäytössä, ainakin POHJOLASSA.

VALTONEN MARTTI 09.10.2014 19:00

Sisältyykö osakaskoon ilkivalta, palo-ja varkaus? Löytäisin varmaan papereistakin mutta ovat hankalasti.

ANTTILA MARKKU 10.10.2014 10:05

Minulla ei paljoa ole kokemusta tuosta liikenteestäpoistosta.Jotain kuitenkin.Jos laitan auton/vaunun seisomaan pitää vakuutusyhtiöön erikseen ilmoittaa tuo käytön muutos.Jos sinulla on rahoitusyhtiö omistajana on ensin kysyttävä sieltä lupa tuohon käytöstäpoistoon koska muutos näkyy myös rekisteriottessa.Toiseksi joka tapauksessa vakuutuksen muutos tulee ilmoittaa vakuutusyhtiöön ja sopia jääkö joku vakuutus voimaan ilman sopimusta vakuutus jatkuu myös seisontaajan.Vaunu voidaan laittaa seisomaan vakuutuksien osalta poistamalla tilapäisesti törmäysvakuutus,mutta muut eli palo ja varkaus sekä ilkivalta jäävät voimaan koska jos kyse on rahoitusyhtiön omaisuudesta sitä ei voi jättää ilman vakuutusta.Vakuutuksen seisontaaika on minimissään yksi kuukausi joten parin päivän seisontaaika ei muuta vakuutusmaksua.

KOSKINEN OLLI 10.10.2014 10:26

Joo, minun kirjoittamani koskee sitä tilannetta, että on ajoneuvon omistaja, ja vakuutusyhtiö on ifi.

Lienee päivänselvää ettei kenenkään muun omistamaa ajoneuvoa voi noin vain liikennekäytöstä poistaa.

ESKOLA PENTTI 10.10.2014 11:43

Markku Anttila kirjoitti ... "vakuutusyhtiöön erikseen ilmoittaa tuo käytön muutos" ..

Mikä vakuutusyhtiö toimii noin?? Kun ilmoitat tilapäisestä liikenteestäpoistosta Trafiin, menee tieto automaattisesti myös vakuutusyhtiölle! Samoin, kun otat laitteen jälleen liikenteeseen! Kerroit, että 30 päivä minimi? Enpä ole moista kuullut. Jos jollain yhtiöllä näin, niin kannattaisko vaihtaa palveluntuottajaa?

ANTTILA MARKKU 10.10.2014 12:04

LähiTapiola.

NIEMI SEPPO 10.10.2014 13:36

Minulla oli lähivakuutuksessa, joka vaihtui Tapiolaksi. Pitää tutkia onko käytäntö muuttunut huonompaan suuntaan. Tapiolan infoa:

Auton omistaja tai haltija voi tehdä liikennekäytöstä poiston tai liikennekäyttöönoton LähiTapiolan toimistolla, katsastusasemalla tai Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sähköisessä asiointipalvelussa. • Liikennekäytöstäpoisto tehdään kuluvana päivänä. • Liikennekäyttöönotto on tehtävä ennen kuin auto otetaan liikennekäyttöön. • Trafi hyvittää poiston jälkeiseltä ajalta maksetun ajoneuvoveron ja LähiTapiola hyvittää osan liikenne- ja kaskovakuutusmaksusta. • Liikennekäyttöönotto ja liikennekäytöstäpoisto ovat maksullisia rekisteröintitoimenpiteitä. • LähiTapiolan toimistolla tai katsastusasemalla on oltava mukana henkilötodistus sekä auton rekisteröintitodistuksen ilmoitus- ja tekninen osa. • Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä liikennekäytöstäpoiston ja liikennekäyttöönoton autolle sekä tilata rekisteröintitodistuksen. • Liikennekäytöstä poistetulla autolla saa ajaa poistopäivän loppuun sekä ennalta varattuun katsastukseen, muissa tilanteissa auton käyttäminen liikenteeseen on kielletty. Jos autoa käytetään liikenteessä, peritään mm. liikennevakuutusmaksu ja ajoneuvovero korotettuna. • Lue lisää liikennekäytöstäpoistotsta Trafin sivuilta.

JOKINIEMI PETRI 10.10.2014 13:41

Antila. Ei pidä paikkaansa. Juuri soitin lähitapoilaan Maksut katkee heti kun auto on seinsonassa. Eikä vaadita erikseen ilmottamista, Trafilta menee tieto. Seisonna jää voimaan. palo,varkaus. luonnovoimat.

ANTTILA MARKKU 10.10.2014 15:00

Hyvä,hyvä.Tarvitsee mennä käymään konttorilla kun vaunu jää talvipaikkaan ja siitä ei 20e liikennevakuutusta saa/tarvii katkaista seisonta aijaksi,mutta vakuutuksia jää palo,varkaus ja ilkivalta talven ajaksi.

ESKOLA PENTTI 10.10.2014 15:04

Anttila kirjoitti ..."LähiTapiola" ....

MUTU ja tieto ovat kaksi eri asiaa? Itse olen ollut Tapiolan asiakkaana noin kolme vuosikymmentä, joten jonkinlainen kokemus on tullut yhtiön toiminnasta?

Nuo sinun faktaksi esittämäsi asiat eivät nyt ehkä aivan pidä paikkaansa. Pari viikkoa sitten otin matkakulkimen liikenteeseen ja viikon päästä poistin. Homma hoitui niin kuin pitikin!

Sinulla mahtaa olla nyt jonkinasteista virheellistä tietoa asiasta?

Tees koe, ilmoitat kulkimesi liikenteeseen, jonkin ajan kuluttua poistat liikenteestä ja käyt Tapiolan sivuilla katsomassa tiedot tapahtuneesta?

Mitäs huomaatkaan!

Käyttäjän lisäys viestiin 10.10.2014 klo 15:05:45 Puhun nyt auton vakuutuksista, vaunusta en tällä hetkellä tiedä mitään!

ANTTILA MARKKU 10.10.2014 21:26

Vahingossa tulin tähän keskusteluun,vähän ihmettelinkin ompa tarvikkeet osiossa erikoinen aloitus.Toisaalta ei ole kyse mistään mutu jutusta,minulla tuo Lähivakuutus on tuttu vuosien ajan ja toistaiseksi asia on ollut niin että seisonta aika on minimissään 1kk ja ainakaan minä en ole saanut vakuutuksia katkaistua tai muutettua kuin ilmoittamalla vak.yhtiöön seisontajan pituus ja miten vakuutuksia muutetaan. Seisonta aika voi olla lyhyempi kuin tuo 1kk mutta ilmoitettaessa se on oltava minimissään tuo 1kk.Ajoneuvon voi ottaa käyttöön koska vain mutta ilmoittaessa se on tuo 1kk.

ESKOLA PENTTI 10.10.2014 21:31

Anttilalle;

puhumme varmaan eri asioista? Annetaan olla, minä maksan viikonlopusta, sinä maksat kuukaudesta. Näin ne asiat ratkeavat molempien näkemyksen mukaisesti.
KOSKINEN OLLI 10.10.2014 23:05

Lähi Tapiolan vakuutusehdoista kuvankaappaus

KOSKINEN OLLI 10.10.2014 23:07

Kuvankaappaus

KOSKINEN OLLI 10.10.2014 23:29

Lähivakuutuksen lähi-kaskon vakuutusehdoista kuvankaappaus

Käyttäjän lisäys viestiin 10.10.2014 klo 23:36:03

Harmillista kun operoin kännykällä, eikä onnistu linkin antaminen, kun on pdf tiedosto kyseessä.

ANTTILA MARKKU 11.10.2014 10:17

Jep,sieltä se 30vrk löytyi.

KOSKINEN OLLI 11.10.2014 10:25

Hieman on epäselvästi muotoiltu tuo vakuutusyhtiön ohje. Eikös tuon voi ymmärtää niinkin että 30 päivää koskee vain moottoripyörän vakuutusta. ?

ESKOLA PENTTI 11.10.2014 10:31

Jep,sieltä se 30vrk löytyi.

Vaan aiemmassa jutussahan puhuimme autoista, emme moottoripyöristä? Näin ainakin itse ymmärsin?

ANTTILA MARKKU 11.10.2014 11:08

Minulla saattaa olla vaan huonommat palvelut.Autoja en seisomaan ole laittanut mies muistiin,mutta vaunun kohdalla asia on taas ajankohtainen 1.11.En oikein usko että tuo 30vrk. olisi pelkästään moottoripyöriä ja asuntovaunuja koskeva.Uskon enempi että autojaan seisottavat eivät osaa lukea sitä vakuutuskirjaansa joka tulee jokaisen vakuutusaika ja tuote muutoksen jälkeen kotiin.Tietysti voi olla, jota en oikein kyllä usko,että liikenteestä poistot kerätään yhteen ja jos niistä kertyy tuo 30vrk lasketaan vakuutuksen maksuosuutta.

VALTONEN MARTTI 11.10.2014 21:16

Laajennan hiukan asiaa. Jos liikennekäytöstäpoistossa kaskon törmäysosuus siis jää katkolle ja ajoneuvo sijaitsee paikassa jossa muiden ajoneuvojen on mahdollista kolaroida siihen ja törmääjä jää tuntemattomaksi niin mistäs korvaus?

Ennen aikaan tuntemattoman ajoneuvon aiheuttaman vahingon korvasi muistaakseni liikennevakuutusyhdistys mutta mikähän on käytäntö tänään?

nim. "seisontaan en laita ennenkuin tuokin on selvillä."

ESKOLA PENTTI 12.10.2014 08:27

Valtosen Martti kirjoitti ..."niin mistäs korvaus?" ...

Auttaisko tuo laki asian selviämisessä?

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1959/19590279

ASIKAINEN MATTI 12.10.2014 16:06

Jos syyllistä ei saada kiinni, niin korvausta saa vain omasta kaskosta ja jos syyllisellä on vakuuttamaton auto, niin sitten korvaus tulee liikennevakuutuspoolilta (joka yrittänee periä sen syylliseltä). Tämä on omakohtainen kokemus.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.10.2014 klo 16:14:21 ... jos syyllinen saadaan kiinni ja hänellä on vakuuttamaton auto, niin sitten korvaus tulee liikennevakuutuspoolilta

VALTONEN MARTTI 13.10.2014 17:53

" Tuntemattoman ajoneuvon aiheuttaman vahingon korvaa liikennevakuutusyhdistys kuitenkin vain, jos se on henkilövahinko tai sen yhteydessä käsittää asianomaisen yllä tai mukana olleiden pukimien tai muiden henkilökohtaisten käyttöesineiden vahingoittumisen taikka on kohdistunut kavio- tai sorkkaeläimeen."

...siis ei liikenteestäpoistoa jos on törmäysvaara.

VÄLIAHDE JUSSI 13.10.2014 18:42

Martti Vain ja henkilö vangikosanat on tärkeät episodissasi,muuten ne kyllä kannattaa pitää voimissaan jos,ei ole lottovoittaja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.