Etuikkunoiden vekkiverhot

VÄNTTINEN ILKKA 06.09.2014 19:50

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2014 klo 19:56:06 Onko kukaan asentanut puoliintegroituun autoon etuikkunoihin vekkiverhoja. Onko niistä ollut mitään hyötyä esim. lämmön suhteen talvella. Näkösuojahan toimii. Miten kesällä estääkö se miten kuumuutta. Esim.Kamalla löytyy Transitiin ko.verhot. Niitä olisi mukava käyttää.

TERVO JARI 06.09.2014 22:15

Integroidussamme on vekkiverhot . . .

Talvella en käytä sisäpuolisia vekkiverhoja ja syy siihen löytyy siitä: Vekkiverhon takana lasiin tiivistynyt huuru jäätyy ja jää on työläs sulattaa pois.

Ulkopuolinen hyvä peite on paras, silloin ei ikkunat sisäpuolelta huurru/jäädy.

Kesällä toimivat hyvin lämpö ja näkösuojina.

Jos mahdollista valita verhojen ulkopuolimateriaali niin valitse sellainen joka heijastaa auringon säteilylämpöä poispäin.

KOSKINEN OLLI 06.09.2014 22:22

Minulla on tehtaan asentamat, joten ne pimentää kyllä hyvin. Esim valoisana kesäpäivänä, tai lapin kesäyönä saan niiden avulla autoon lähes täyden pimeyden. Liikun ympäri vuoden ja enimmäkseen talvellakin vedän vain vekkiverhot ikkunoihin kiinni. Kyllä kai ne lämpöä jonkin verran estää häviämästä, mutta ikkunoiden sisäpintaa kertyy reilusti kosteutta, joka sitten valuu osittain kojelaudan rakoihin ja ovien sisään, muttei siitä mitään haittaa ole ilmentynyt. Ikkunat pitää vaan kuivata käsipyyhkeellä kun lähtee liikkeelle.
On minulla kunnollinen Huhtalon tekemä ulkopuolinen lämpöeristeinen ikkunasuojakin, mutta asennan sen paikalleen vain kovilla pakkasilla, ja kun ollaan paikallaan pidemmän aikaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.9.2014 klo 22:31:58 Tarkennan, että minulla on puoli-integroitu, ja siinä talvella vekkiverhon takana jäätynyt ikkunan sisäpinta sulaa kyllä nopeasti vaikka vaan sillä, että laittaa kojelaudan lämmityslaitteen täydelle nopeudelle, suuntaa puhalluksen ikkunoihin, ja sisäkierron päälle, eli kierrättää pelkästään sisäilmaa. Edes moottoria ei tarvitse käynnistää. ...tosin minulla ohjaamoon menee trumatickista kaksi putkea, joten peltiohjaamo on sen toimesta hyvin lämmitettyä tilaa.

SILJAMÄKI ANTTI 07.09.2014 21:22

Minulla autossa tehdasasenteiset vekkiverhot (Remis). Kun kerran autossa on ollut nämä verhot, ei niistä halua luopua. Erittäin kätevät käyttää. Voit vetää kiinni vain sen puolen verhon jolle on tarvetta. Talvelka käytän verhoja pienillä pakkasilla, kovemmilla pakkasilla etupeittoa. Kosteutta kertyy ikkunaan, mutta sen saa helposti ikkunalastalla pois.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.