Eura-Mobilin vesijärjestelmän tyhjennys!

LAURILA MARKKU 04.09.2014 12:34

Tervehdys! Ostin tuossa ensimmäisen matkailukulkuneuvon, ducaton alustalle tehdyn Eura-Mobilin. Auto on jo parikymmentä vuotta vanha ja ohjekirjat ym on kateissa, joten osaisiko joku asiastatietävä neuvoa, että miten vesijärjestelmän tyhjennys tapahtuu? Autossa on penkin alla noin 100 litran käyttövesisäiliö sekä trumatic-boileri!

TUOMELA TAPIO 04.09.2014 12:57

Terveeks!

Meillä on Hymer samaa ikäluokkaa, siinä homma hoitui kun löysin takaosan istuinlaatikosta venttiilin. Siitä vipua kääntämällä lähti vedet valumaan, lattiassa on putki ulos sitä varten. Luulisi olevan ihan normi systeemi näissä vanhuksissa... Vesitankissa on myös pohjatulppa, mutta siitä tyhjeni vain vesisäiliö, putkiin ja boileriin jäi ainakin jonkin verran vettä.

Yrityksen ja joskus erehdyksenkin kautta meilläkin on koppiautoilua opeteltu....

JANHONEN MATTI 04.09.2014 13:40

Yksi tapa lähestyä ongelmaa on mennä auton alle ja katsoa lampulla montako puhtaan veden tyhjennysletkun päätä sinne tulee. Katso samalla, että pohjan läpivientiletkujen juuren tiivistys (massa) on kunnossa. Vanhemmissa autoissa on usein vuotoja kun massa kovenee ja sitä varmemmin jos letkut on jätettyliian pitkiksi = heiluvat ajoviimasta. Ovat yleensä suoraan ao. vesitankin tai boilerin kohdalla. Lisäksi letkuihinkin voi olla laitettu omat tyhjennyshanat jo tehtaalla tai jälkiasennuksena..

Vesitankilla on yleensä oma tyhjennysventtiili ja jos auto on mallia jossa on oma erillinen lämminvesiboileri niin sillä oma tyhjennyshana.

Itselläkin joskus ollut Eura mutta siinä oli jo lämmittimenä Truma integroidulla boilerilla. Lämmittimen yhteyteen Integroitu boileri tyhjenee kun painaa yleensä aivan lämmittimen punapäisen varoventtiilin napin alas ja samalla voi lapon vuoksi tyhjentyä koko puhdasvesijärjestelmä, mutta tämä täytyy aina varmistaa.

SUIHKONEN KALLE 05.09.2014 19:22

Meillä 98vuoden eura, säiliönkansi auki js pohjatulppa irti, sitten boilerinjuuresta hana auki jotta tulee tyhjäksi, sitten pumpulla putket tyhjiksi ja kaikki hanat aukiasentoon talveksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.