Jääkaappi ei toimi kaasulla

NIEMELÄ TAPANI 16.08.2014 13:47

Dometic jääkaappi jossa on erillinen pakastin ei toimi kaasulla. Liekki palaa mutta kaappi ei jäähdy.Verkkosähköön kytkettynä pelittää kyllä.Auto Adria 650 Coral vm 2004.Olisko jollain ollut vastaavaa ongelmaa ja mikä on ratkaisu ?

LEINONEN EERO 16.08.2014 18:05

Sama vika, vaikkakin pienempi dometic.

Loppujen lopuksi ei auttanut muu kuin viedä lääkäriin. (400€)

T.Eero roista.

PAASONEN RAIJA 16.08.2014 18:49

Meillä jääkaappi lakkasi kaasulla toimimasta kuukausi sitten ja korjaamon "tohtori" putsasi ja vaihtoi suuttimen, helppo homma eikä laskukaan ollut kuin muutaman kympin.

VÄLIMÄKI JARMO 16.08.2014 18:55

Kun näitä lukee,tuumin että onko yhtään ehjää romutikkun jääkaappia,ite taistelin keväällä tuon kans,jopa kahteen kertaan,nytkin arvosana tyydyttävä. JV

LEINONEN EERO 16.08.2014 21:19

Meillä jääkaappi lakkasi kaasulla toimimasta kuukausi sitten ja korjaamon "tohtori" putsasi ja vaihtoi suuttimen, helppo homma eikä laskukaan ollut kuin muutaman kympin.

Mutta jos liekki palaa hyvin niin ei se silloin suutin vika varmaankaan ole? Likainen putki? Mutta ei se silloinkaan yhtäkkiä lopeta jäähyttämästä?

Ei minullakkaan osat ollut kuin 150€ mutta työ 250€.

Työn hintaan pitänee totutella kun ei ole ennen tarvinnut kun autot ja muut vehkeet on olleet yksinkertaisempia. Ehjätty ite tai kaveri/kaverin kaveri?

T.Eero roista.

HAUTANIEMI ARJA-TARU 16.08.2014 21:32

Alemman ulkoseinässä olevan aukon oikeassa alareunassa on ns. palopää, jossa liekki palaa. Tunnet palopään siihen johtavasta kaasuputkesta sekä parista sähköjohdosta. Todennäköisesti palopäähän on tipahtanut nokihiukkanen tms. roska.Tuo roska ohjaa liekin pois sieltä, minne se.kuuluu.

Jos käytettävissäsi on paineilmaa, saat palopään puhallettua puhtaaksi helposti. Jos joudut puhaltelemaan vain suullasi, ota palopään suojana oleva pellinpala pois puhaltelun ajaksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2014 klo 21:33:02 /Kallu, Tarun miäs ja autokuski

TERVO JARI 16.08.2014 22:17

Jos et tunne jääkaapin toimintaperiaatetta / rakennetta jätä huolto ammattilaisen tehtäväksi.

Todennäköisesti epäpuhtauksia poltinpäässä joka ohjaa / estää liekin paloa oikean kokoisena / oikeaan suuntaan.

Voi olla että palokaasujen "jarru" on pudonnut alas, mahdollista sekin . . .

Poltin ja "pakaasuputki"olisi aiheellista nuohota kunnolla ihan ylös asti, viimeisetkin irroitettavat osat mukaanlukien, niistä kun voi tippua ruosteen irroittamia maalin lohkareita poltinpäähän jotka aiheuttaa useinmiten kyseiset vaivat.

Pienikin liekin pieneminen aiheuttaa sen että jääkaappi ei enää jäähdy kunnolla vaikka näyttää että liekki olisikin muka OK, mutta lämpöä ei hieman pienenneestä liekistä ei riitä prosessin "pyörittämiseen" niin eipä kaappi pysy kylmänä . . .

Suutin hieman tukossa, yksi vaihtoehto sekin . . .

Kaasuaadnnustyöt on luvanvaraisia töitä, tukesin luvat vaatii jotta asennustyöt hoituu luvallisesti . . .

Virheitä voip olla kirotukses, kännyllä kirotan . . .

ESKELINEN JOUKO 17.08.2014 10:46

Minulla oli sama vaiva ei jäähtynyt jääkaappi kaasulla. Vika oli putken liitoskohdassa putki/poltin. Avaa liitin ja puhdista putkessa oleva "ruoste" pois. Liitin kiinni ja kaasu virtaa taas. Ruostehiukkaset tukkivat suuttimen eikä kaasua päässyt palopäälle tarpeeksi. Mitään osia et tarvitse,pelkkä puhdistus riittää. Paineilma on hyvä apuna mutta jos irroitat noin 30 cm pitkän putken kokonaan niin rautalangalla saa puhdistettua varsin hyvin. Varo puhaltamasta roskia kaasun tulosuuntaan. Puhdistetaan siis tuossa suuttimen vieressä oleva liitin (kts.kuva ko.osoitteessa) , ruostuu tuo putki sisältä.

http://jaakkolat.fi/www-jaakkolat-fi/tekniikka/karry/jaakaappi/

JANHONEN MATTI 17.08.2014 11:41

Joukon jutun linkki on ihan ok silloin kun on kyseessä sanoisinko "manuaalikaappi".

Pari huomiota.

Silloin kun kaappi on niin asennuttu, että huoltotyön vuoksi kaappi pitää irrottaa paikaltaan suosittelen vaihtamaan palopään kuluvat osat.
Niiden hinta työn hintaan nähden on aika pieni ja osia löytyy vaikka netistä.

"Manuaalikaapin" ja AES-kaapin toiminnot itse absortion tarvitseman lämmöntuoton ja jäähdytyksen suhteen on samat, mutta AES-kaapin kaapin toimintojen elektroninen ohjaus ihan eri, ja kaappi tarvitsee jatkuvaa 12 V virtaa toimiakseen. AES-kaapissa on ohjauselektroniikkaa ainakin kolmessa ei paikassa ja niiden vikojen toteamisesta ei silmämääräisesti tarkastellen tule mitään. AES-kaapissa on itse-diaknosointi, jonka käyttöohjeet löytyy manuaalista.

VIITANEN JORMA 19.08.2014 17:35

Hienoa, että olet havainnollistanut jääkaapin toimintaa ja vikakohteita sekä kuvin että tekstein. Kuvista näkee oivallisesti, kuinka putket (varsinkin tuo "pakoputki") ruostuvat. Pitääkö putkien olla ruostuvaa materiaalia, eikö ruostumatonta putkea voi käyttää? Kuvittelisin, että nokikarsta tarttuu ja kerääntyy vielä pahemmin ruostuvaan putkeen.

NIEMELÄ TAPANI 19.08.2014 21:09

Iso kiitos hyvistä neuvoista.Suuttimen puhdistus paineilmalla auttoi.Vaikka liekki näytti hyvältä ennen putsausta niin selvästi reilummin paloi putsauksen jälkeen ja kaappi alkoi jäähtymään.

Vika ei korjaantunut palopään putsauksella vaikka olis voinut olettaa siinä olevan vikaa, koska ruoste hiukkasia oli pakoputken alla. Sitten putsasin suuttimen.Liekki hieman suureni ja kaapi rupes jäähtymään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.