Sulatusvesi

HAVANA JARI 07.08.2014 21:45

Oletteko tarkkailleet jääkaapin takana olevaa sulatusvesi kaukaloa täyttyy melko nopeasti helteisessä ja kosteassa ilmassa ja tulee yli. Saattaa jopa aiheuttaa pieni muotoisen vaurionkin. Itse laitoin letkuun sopivan jatkoletkun ja ohjasin letkun suoraan ulos jäähdytysritilän välistä ulos. Täytyy tietysti poistaa talveksi.

TV: Jari

TERVO JARI 07.08.2014 21:55

Reissunjälkeen kun kaappi on jäänyt "vapaalle" olen laittanut olemassa olevaan letkuun pikku jatkeen ja sen nokka ritilän saumasta ulos, vesi on tippunut maahan kupin sijaan . . .

Kupin tilavuus ei riitä ottamaan vastaan kaikkea sulavaa kondessivettä . . .

Ennen seuraavaa reissua olen laittanut letkun ennalleen niinkuin sen valmistaja on laittanut.

Vesivahingot mahdollisia jollei ennakoi tilannetta . . .

LEHTONEN JYRI 07.08.2014 23:12

Saman ilmiön huomasin itsekin kun alkoi vettä tippumaan auton alle. Muutaman kerran olen tyhjentänyt astian manuaalisesti kun ei kerkiä haihtumaan sitä mukaa kun uutta tulee tilalle. Aiemmin en ole moista huomannut, johtunee kovista helteistä. Jos tulee vielä samanlaisia helteitä niin laitan kyllä suoran letkun ulos.

POKKINEN TAPANI 07.08.2014 23:22

Eihän se jääkaappi sulata vesiä jos kaappi pelaa. Teillä syystä tai toisesta kaappi aina valiin notkahtaa. Yksi hyvä keino helteillä on laittaa esim> tietokonepuhallin kennon taakse, joka joissain malleissa se on jo valmiina ja termostaatiilla ohjattuna, näin kaappi pysyy koko ajan kylmänä ja sulamista ei tapahdu, siis ennen jääkaapin sammuttamista. tapani-

KOISTINEN TOIVO 08.08.2014 06:39

Jääkaappi helteellä joutuu koville. Koitan parkkeerata aina kaapin puoli varjoon. Jossain letkassa aiemmin kirjottelin, jotta nuistaa tyhjentää se kuppi säännöllisesti. ennen keikkea talvella ettei jäädy, ja rikkonnu. Mulla ei kyllä viikon reissulls ole täyttyny koskaan. Kesäkumalla on minusta se puoli, että haihtuminen kupista on isompaa. Toivopoika

ÖGÅRD PÄRRE 09.08.2014 17:46

Vai että sellainenkin löytyy autosta. Onko kaikissa jokin kuppi ja mistä se löytyy, sisä- vai ulkopuolelta. Aina sitä vanhakin oppii jotain, ainakin kyselemään.

KOISTINEN TOIVO 09.08.2014 19:47

Mitenkä osasin kirjotella noin väärin edellis kerralla, ja selvin päin. Kyllä jääkaapin konehuonessa on kondessivesi kuppi, johon aiemmin puheena ollut letku veden johtaa. Kaasun, lämmittäessä kaapin taustaa kaappia jähdyttäessä, sieltä on tarkoitus haihtua se vesi. Näin toimii kotijääkaapit, joissa komressorin lämpö kupissa olevan veden haihduttaa. Alartilän kun poistaa, niin se kuppi löytyy. Toivopoika

KOSKINEN OLLI 09.08.2014 19:49

Muovinen kuppi on jääkaapin takaseinässä, aivan kaasupolttimen lähellä. Se on pinnaltaan avoin, yleensä valkoinen "astia" johon ohut muoviletku saattelee kondenssiveden jääkaapin sisältä.

Jos jääkaapin takana ulkoseinässä on tuuletusritilät, niin alimman ritilän avaamalla löytyy tuo astia.

Joissakin tuuletusritilöissä on muuten valmiina vaihtoehtoinen paikka tuolle muoviputkelle. Siihen siirettynä kondenssivesi valuu suoraan ulos.

POIKULAINEN ESA 09.08.2014 20:53

Mullakin on se kippo mutta letku on ollut pois astiasta jostain kumman syystä. Ostin vaunun marraskuussa käytettynä ja ei ole ensimmäisenä tullut mieleen katsoa jääkaapin taustaa. Ei niitä vesiä kyllä näkynyt missään joten asia paljastu vahinkossa. Kannattaa sinnekin näköjään joskus vilkasta.

TERVO JARI 09.08.2014 21:22

Kupin sijainti on sellaanen että:

Kaappi on käytössä --> mahdollisesti putkea pitkin kuppiin tullut vähäinen kondessivesi haihtuu kun kuppi on kuuman teräsputken päällä.

Ja tuossa kupin sijoituksessa saattaapi olla pieni valmistajan jutsku takana, se on likipittäin justiin lauhduttimen lamellien alapuolella, kostea ilma lauhduttaa paremmin kun se virtaa kaapin lauhduttimenlamellien välistä.

Onkelma syntyykin vasta hitte kun jääkaappi pistetään pois päältä, kondessivesi ei enää höyrystykkään kupissa kun putki ei kupin alla ole kuuma ja tuota kondessivettä tulee moninkerroin enemmän ja lyhyessä ajassa, kuppi menee yli johtuen veden paljoudesta.

Kuppi nenän alla, . . .

Nyt on kuppi tyhjä, no, konjakki pullossa onneksi lisää . . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.