Auton vessan lattia....

PUSKALA RAUNO 05.08.2014 09:40

Huomenia, meillä probleema, a-auton vessan lattia halkeilee, mikä paras/siistein korjaustapa,? lattia on yhtenäinen suihkun kanssa.

Terveisin Rauno

LAINE RAIMO 05.08.2014 13:44

Meillkin oli vuoden 2006 Artossa vastaava ongelma. Kävimme uusimassa sen kaksi kertaa tehtaalla takuuseen ja nyt se on pysynyt ehjänä jo kuutisen vuotta. Toisella kerralla sinne lattian alle laitettiin tukeva levy, joka ulottui lattian joka reunaan.

SILJAMÄKI ANTTI 05.08.2014 18:29

Meillä myös halkesi. Korjattiin takuuseen ja sinne kuulemma laitettiin enemmän tukia, jotta lattia ei jousta sille astuttaessa.

KOISTINEN TOIVO 05.08.2014 19:46

Kylläpä se laattian vaihto lie oikein korjaus. Jollain kuumamassalla paikaus, kun avartaa varovasti halkeamaa, ja hitsaa, kuten kosteiden tilojen muovimatot. Mutta en usko senkään joustavan niin, että kestää pitkän päälle. Muovimaton laitto päälle ei luultavasti onnistu. Siis vaihtoon. Toivopoika

PUSKALA RAUNO 07.08.2014 17:31

Kiitos vastauksista, vessan lattian kaukalo on yhtenäinen seinien kanssa...joten aika kalliiksi tulisi vaihtaa uuteen, Täytyy miettiä muuta konstia kuin vaihto.

PIPPURI VEIKKO 15.08.2014 10:45

Korjasin halkeaman lasikuitumatolla ja hartsilla, hyvä tuli !! Lopuksi hioin ja maalasin lähes samalla värillä, eipä paljoa erotu alkuperäisestä. Kuulin että joku oli vetänyt lasikuidulla koko lattian, varmasti edullisempi kuin vaihto. Motonetista saa tarvikkeet

LAUKKANEN MAURI 15.08.2014 10:59

Kun olen rehellinen enkä kehu Hymeriä niin vessan lattia ei ole halkeillut,mutta on muuttanut väriään tullu kellertävää sävyä valkoiseen .

Ole yrittänyt hioa pois mutta huonolla tuloksella siis eipä taida olla lääkkeitä ko,vaivaan,vai onko ?.

ÖGÅRD PÄRRE 15.08.2014 21:16

Kaikki muovi- ja jopa emali kärsii väärästä käsittelystä. Hiominen on kaikkein pahin. Voimakas emäksinen pesuaine vaurioittaa muovipinnat ja lika imeytyy materiaaliin. Hapan pesuaine syövyttää jopa wc- pytyn, siksi olisi tärkeä aina neutralisoida tai huuhdella tosi hyvin happopesun jälkeen. Ph. kun menee aineessa alle 3 niin se on jo paha saatika sitten ph. 1 Jos pinta on mennyt voi kokeilla pestä auton pesuvahalla, käsittely auttaa vain hetken muutta on helppo uusia.

LAUKKANEN MAURI 16.08.2014 08:52

Niin apuva kyselin,mutta tehtiin syntipukki,kiitoksia taas paljon.

Eli se lattia on kellastunut ilman minun hiomista,hoin lattiaa taisi olla jolla auton maalipinnan hionta aineella ja kirkasti lattiaa ja tuli valkoiseksi.

Sen jälkeen vahasin sen autovahalla,mutta prosessi jatkuu siis se kellastuu minusta taas.

Siis vielä kerran en ole käsitellyt lattiaa ennen kellastumista muilla aineilla kuin omalla hiellä eli auto on ollut mukana juoksureisuilla.

Lattia on pesty normaalisti,ilman mitään lisäaineita ,että silleen sen lattian pilasin; omalla juoksijan hiellä!.

VÄLIAHDE JUSSI 16.08.2014 09:49

Maurin Kanssa sama ongrelma joka,autoni suhteen ,Karman,weisbegeri ja tabbert. WC.Lattiat hyvät.Vaikka kalusto on ollut vanhaa ja paljon ajettua. Se korjaus ilman lattian kuivatusta jos,siinä on paljon suihkuteltu en lähtis sitä,virhettä tekemään.Reilusti lattiaukia rakenteiden kuivaus sitten,vasta uudet tukevat rakenteet kunnon vesieristys ja vanha vessa korjattuna takisin. Jos sattuu että korjaus pettää niin vesierisrys estää veden pääsyn levyyn. Siltä varalta että, näin kävisi olisi veden poistolle,hyvä olla olemassa joku reikä tai kanava,mutta sekin pitää olla vesieristetty läpiasti.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.08.2014 12:13

"Kun olen rehellinen enkä kehu Hymeriä niin vessan lattia ei ole halkeillut,mutta on muuttanut väriään tullu kellertävää sävyä valkoiseen ."

Mauri, olet koettanut pestä lattiaa Alfa-Kemin EkoSol pesuaineella? Itsellä oli Hymerin kattoluukku väriltään beige, kun eka kerran pesin auton kattoa. Luulin se olevan oikea väri, mutta kun pesin senkin EkoSollilla, niin kas vain se olikin valkoinen. http://www.alfa-kem.fi/etusivu/tuotteet/teollisuuskemikaalit/kuljetuskalusto/

Tietysti jos väri on imeytynyt lattian muoviin, niin eihän sitä saa pois kuin lattian vaihtamalla. Hiontaan Novus Polish 2 on hyvä hiontaaine, se poistaa pienet naarmutkin, sopii myös muoni ikkunoiden kiilloitukseen ja noen poistoon niistä. http://www.novus.fi/fi/plastic-polish

ÖGÅRD PÄRRE 16.08.2014 17:53

Alfa-Kem Eko Sol. Ph. 11,5 . Varmasti tulee puhdasta. Muovi ja maalipinta on sen jälkeen maalauskunnossa. Miettikää vähän neutraali pesuaineen ph. on n. 7 Miksi pilaatte kalustonne??????

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.08.2014 18:36

"Miksi pilaatte kalustonne?????? "

Eipä nuo ole vielä 10 vuoden aikana pilaantuneet olen käyttänyt laimennettuna, kuten neuvotaan ja huuhtonut lisäksi harjauksen jälkeen pois. Kyllä pinta kiiltää pesunkin jälkeen, myös kuivana, liekö syy aiemmassa vahauksessa jota aine ei ole pessyt pois vai muuten kiiltävässä pellissä. Mielummin käytän tuota kuin liuotinpesua, mitään pesuainetta ei pitäsi jättää likoamaan pinnalle.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2014 klo 19:01:25 Tuossa vielä AlfaKemin teksti Eko-Solista "Emäksinen kuljetuskaluston pesuaine, joka puhdistaa vaikeaa likaa kuten pikeä, maantiesuoloja ja nokilaskeutumaa säilyttäen kuitenkin maali-, pressu-, kumi- ja muovipinnat vahingoitumattomana."

LAUKKANEN MAURI 16.08.2014 18:48

Niinpä niin ,tämä Hymer on minun neljäs as,auto ja vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. Siis kyse voisi olla materiaalin heikkoudesta ,mutta toisaalta Hymerin laadun ja tuotekehityksen pitäisi olla ajan tasalla mutta virheitä tapahtuu kai?.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2014 klo 18:50:46 Toisaalta asia on kosmeettinen ja sillä ei ole merkitystä ja sen voi peittää kuten minäkin sopivalla matolla jonka poistaa suihkun ajaksi,eli se siitä.

YLÖNEN PETRI 17.08.2014 19:16

Jousto epoxi?arvaus..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.