vaihdelaatikon öljytikku

AALTONEN MIKA 14.07.2014 22:40

Moi!onko kellään tietoa onko 06-vuotisessa 2,3jtd Fiat ducatossa vaihdelaatikossa öljytikku?olis vaan niin helppo tarkastaa itse öljyt ennen matkalle lähtöä.

KOISTINEN TOIVO 15.07.2014 06:18

Ei ole tikkua. Sellainen oli vanhemmissa malleissa, mutta jättivät pois myöhemmin. Toivopoika

JANHONEN MATTI 15.07.2014 18:34

Öljytikkua ei enää ole. Tarkasta onko autossa vetopyörästön kotelon sivussa (se osa vaihteistosta josta vetoakselit tulee ulos) vaihteistoöljyn täyttöproppua. Yleensä kuljettajan puoleisella puolella. Jos on niin avaa se (neliskanttinen) ja koeta sormella aukosta tuntuuko öljyn pintaa. Auton ollessa suorassa öljynpinnan tulee olla propun alareunan tasolla. Se taso on se valmistajan ilmoittama määrä, eli ok.

Ja aina kun käy auton alla pitää silmämääräisesti tarkistaa onko vuotoja havaittavissa.

Vaihteistolle ei ole pahasta jos siellä on hieman enemmän öljyä kun valmistaja ilmoittaa. (max 0,5 ltr) Ei kuitenkaan liikaa ettei paine vaihteistossa kasva tarpeettomasti ja aiheuta vuotoa vaikkapa vetoakselien stefoissa.

Kun autosi on vm. 2006 mallia niin siinä on jo parempi vaihteisto (muuttui 4/2002 jälkeen).

KOISTINEN TOIVO 15.07.2014 20:41

Painetta vaihteistoon ei tule, jos huolehtii että päällä oleva semmoinen painereikä on avoin. Siinä on hattu päällä. Mutta edellisen ohje on oikea. Pieni liikamäärä öljyä on hyvä. Vanhoissa fiatin laatikoita pitivät lähes täynnä. Niissä oli öljytikku, niinkuin mossessa. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.