Iltalehti

ÖGÅRD PÄRRE 08.07.2014 22:43

Matkailuauto kiilasi ohituskaistalla auton ja osui ohitettavat auton vasempaan etu kulmaan ja jatkoi matkaa. Polisi tutkii asiaa. Miettikää asiaa jos haluaa ohittaa niin ei kai ohitettava pidä painaa kaasua kun jarrupoljinkin on keksitty. Minulle kävi samoin Helsingissä Stuurenkadulla oon liikkeellä henkilöautolla ja peräkärryllä . Olin vaihtamassa kaistaa vasemmalle Normaalisti siellä annetaan tilaa eli joustetaan. Tässä tapauksessa neitokainen ei löytänyt jarrupoljinta vaan torven kylläkin. Lopputulos, mersu hinattiin pois minä sain sakot mutta jatkoin matkaa. JOUSTAVUUTTA JA SYYLLINEN ILMI.

POKKINEN TAPANI 08.07.2014 23:42

????????? ????????? ?????????

KARJALAINEN ALPO 09.07.2014 06:49

Iltalehden mukaan matkailuauto osui vasempaan takakulmaan ei etukulmaan.

ROSTEN MIKA 09.07.2014 07:14

Pitäsköhän sun Pärre palauttaa korttis, sinne mistä olet sen löytänytkin !

T. Mika

LATVALA MARKO 09.07.2014 09:39

Toivottavasti sait riittävän isot sakot.

ÖGÅRD PÄRRE 09.07.2014 09:52

Täällä tuntuu kun kukaan ei joustaisi. Espanjassa osataan niin myös Ruotsissa ns. Vetoketjuilmiö. Ei Helsingissä paikalliset törmäile ja sakot tuli molemmille. Jarru on parempi keksintö kun torvi ja torvet. Muistakaa joustaa niin monen henki säästyisi. Kortti mulla on ollut vasta vaivaiset 47 v ja eka kolari, että silleen ja yksi ylinopeussakko ennen tätä.

VALTONEN MARTTI 09.07.2014 20:26

Eikös se nyt ole selvää että kaistanvaihtaja on syypää jos kolahtaa. Joustoissa aina täytyy varmistaa että molemmat on ymmärtäneet tilanteen oikein.

HJELM ARTO-VEIKKO 09.07.2014 20:54

Ei aina syytön.

Vihdintieltä kehäkolmoselle kiihdyttävää autoa esti jököpää, jarrutti ja kiihdytti. Estetty auto oli tunnukseton poliisiauto.

Jelmi

ÖGÅRD PÄRRE 09.07.2014 21:26

Niinpä niin. Asiat ei aina ole niin yksinkertaisia kun luullaan ja kun sitä on tultua ajeltua Helsingissä paljon mm. Asuntoautolla niin aina olen antanut tilaa kaistanvaihtajalle ja aina myös salannut tilaa. Tässä tapauksessa nuori tyttö ja velaksi ostettu vanha mersu. Nuorena sitä kuvittelee kaikkea. Tänään tuli ajettua taas kärrin kanssa 300 km ja yksi est. Rek oleva lähti ohittamaan mutkassa keltaisen viivan kohdalla. Minä löysin jarrupolkimen, torven soitto ei olisi auttanut ketään ei ainakaan 2,5L turbon kaasun painallus. Miettikää kuinka turvallista ja mukavaa olisi reissata jos kaikki joustaisi ja unohtaisi torven soiton ja keskisormella voisi tehdä paljon muuta kun merkkikielenä käyttää. Minunkin tapauksessa olisi tuomio ehkä oikeudessa ollut toinen. Mutta ei mulla ole aikaa leikkiä, ja muutaman satasen sakko on pieni juttu messun vaurioihin verrattu. Turvallista kesää.

VALTONEN MARTTI 09.07.2014 21:48

Oikeita ajatuksiahan sulla Pärre on. Helsingissä käydessäni (harvoin käyn) yllätyn aina siitä joustosta jota siellä kohtaan. Omista eduistaan voi aina tinkiä toisen hyväksi. Hesassa myös mennään väliin aika sumeilematta. Ja päästään.

Vaan kun tuo ajotapa tarttuu niilläkin harvoilla käynneiilä niin sitten Lahdessa kuunnellaan pari päivää torvia. Täällähän moinen ei käy mitenkään.

Ehkä parempikin, eipähän ole niin hektistä se liikenteen meno.

ÖGÅRD PÄRRE 10.07.2014 00:06

Se on aivan totta että kun on ajannut Helsingissä niin ei missään tapauksessa voi ajaa samalla tyylillä muualla. Ajelin 80 luvulla Ruotsissa Upsalasta Gävleen, hieno leveä tie ja hirviaidat ym. Ajelin isolla autolla ja mittari näytti sellaista 150 - 170 Matka on n. 130 km. En kertaakaan joutunut ohittamaan autoja ylittäen keskiviivaa. Kaikki autot väistivät sivulle kun tilaa oli. Kukaan ei soittanut torvea eikä vilkuttanut valoja tai mitään muuta hölmöyksiä. Silloin opin että torven soitto on kateellisen hätähuuto. Kunnioittakaa toisia ette ole yksin ja jos onnettomuus sattuu niin ainakin osa on toisenkin syytä. Piste.

PÄIVINEN UNTO 10.07.2014 07:31

Monesti ottaa päähän kun joku ohittaa näin. Tie on tyhjä edessä ja ohittaja vetää suraan ohitettavan eteen ja on viedä lokasuojan mennessään.Toivoisin ohittelijan ajavan suoraa niin kauan että ohitus on turvallinen.

JANHONEN MATTI 10.07.2014 09:01

Eikä vain turvallinen vaan myös huomaavainen.

Mitä järkeä on kaksikaistaisella tiellä jos vastaan tulijoita ei ole ja etenkään moottoritiellä ohittajalla on kääntää heti ohitetut eteen ja heittää kostealla kelillä paskat ohitetun silmille.

Ne tulevaisuuden automaattiohjatut autot varmaan osaa huomioida tämänkin, mihin ihmisen järki ei näytä riittävän.

HAAPANEN TIMO 10.07.2014 09:47

Ei riitä järki motarilla tuohon, se on totta. Ja näissä tapauksissa kyllä vilkutan valoja jotta ohittaja alkaisi miettimään miksi vilkutan.

@timppa

AHJOS TIMO 10.07.2014 09:59

Luultavasti ohittaja näkee silmissään oman ajosuunnitelmansa eli minkälaisen ohituskaaren aikoo tehdä, mutta ei ota huomioon sitä, että ohitettava onkin ajanut ohituksen aikana melkein siihen oikeanpuoleiselle kaistalle paluun kohtaan, joka oli ohituksen alkaessa kaukana hänen edessään.

Minusta tämä ongelma olisi kyllä televisiossakin esitettävän liikennevalistuskampanjan arvoinen.

VÄLIMÄKI JARMO 11.07.2014 22:13

Suosittelisin kaikille Espanjan autokoulua, siellä käyttetään Räikkää ja se ei tarkoita että vittuillaan vaan myös hei,ja varo .kato,ym. Meeppä painaan räikkää suames,saat panna ovet lukkoon ,kun iso peeveli nousee ja sanoo mitä vi...... mulle räikätät häh. ,JV

ÖGÅRD PÄRRE 12.07.2014 10:26

Kyllä Espanjassa on helppo ajaa kun sen oppii. En ole koskaan kuullut että autossa on Räikkä, mikä lienee murretta. Mutta torvea käytetään aivan muuhun kun vit.uil... Alkuaikoina siellä piti lähteä parkista pois, autoja tuli ja yksi soitti torvea. Hän ilmoitti että mene vaan minä haluan ton parkkipaikan. Kiitin ja lähdin. Sillee autoilun pitäisi toimia täälläkin, ja jos vähän tönit kaverin puskuria niin ei kukaan tule ulos huutamaan, se on normaalia kun siellä ei auto ole pyhä lehmä.

VALTONEN MARTTI 12.07.2014 10:42

Lainaus:

"Minusta tämä ongelma olisi kyllä televisiossakin esitettävän liikennevalistuskampanjan arvoinen."

Niinpä niin Timo. Poissa ovat Hannu Karpot, Enska Itkoset, Esko Riihelät, Veikko Pajuset ym. liikennevalistajat.

Tilalla on kaahailu / romutus elokuvat- ja videot. Niistä nykyiset liikennekäytösmallit ja asenteet ammennetaan...eipä pidä ihmetellä..

YLINIEMI SEPPO 12.07.2014 11:39

Kaikenlainen valistus kitinä ja ohjaus on siirtynyt tänne karavaanisivuille.

Sillä tavalla jää telkuun aikaa enemmän uusintojen näyttöön.

Poutaa jaksaa pitää:-)

AHJOS TIMO 12.07.2014 15:44

Pärrelle: Ainakin minun autoni muovipuskuri halkeaa pienestäkin tönäisystä. Yhden halkeaman olen korjauttanut ja se maksoi 650 euroa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.