Priimus ilmaaminen

JÄRVINEN JARI 30.06.2014 19:18

Alkovimallinen asuntoauto, jossa lämpöputket myös alkoviosassa. Vesikiertoinen Priimus, putkissa lorisee joka puolella ja paisuntasäiliössä lipattaa vesi, kun pumppu lähtee käyntiin.

Ohjekirjassa ei ohjeita ilmaamiseen ja löysin vain yhden ilmaruuvin pannun vierestä, tuntuisi oudolta ilmata järjestelmää alimmasta kohtaa. Olisiko kenelläkään ohjetta tai neuvoa laitoksen ilmaamiseen, niin saisi nukuttua yöt.

JÄRVINEN JARI 30.06.2014 23:27

Täytyy huutaa vielä oman huudon päälle...on niin hiljaista, tai tyhmä kysymys ...löytyi jokunen vanha keskustelu Alden ilmauksesta.

Pitää vielä kiertää putket läpi, jossainhan ilmaruuvi(-ja) täytyy olla, kun joku kehui niitä olevan jopa 8kpl omassa vehkeessään, luulisi ilmaruuvin löytyvän alkoviosasta...

TAMMINEN MIKKO 01.07.2014 10:40

Jos ei löydy ilmausruuvia niin klemmaria varovasti löysäten ja pienellä ruuvimeisselellä tms raottaa letkun ja putken välistä. Paisuntasäiliö pitää olla täyteen.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.7.2014 klo 10:42:21 Ja säiliö ylempänä kun alkovi.

JÄRVINEN JARI 02.07.2014 16:57

Ei löydy ilmausruuveja, putket kierretty uudelleen sentti sentiltä läpi. Olisiko joku itsestään ilmaava systeemi, joka ei nyt ole toiminut, tai joskus täytetty väärin.

Asuntovaunujen ohjeissa näyttäs viimeisenä keinona olevan tunkailla vaunua ylös ja alas toisesta päästä, painavan asuntoauton tunkkailu vähän hankalampaa. Täytynee ilmata jostain klemmarin välistä alkovissa.

Paisuntasäiliö on karvan verran ylempänä, kuin alkovin putket

HAAPANEN TIMO 02.07.2014 19:16

En tähän hätään löytänyt parempaa kuvaa, mutta Jääskeläisen Hobbyssä on kuvan mukainen ruuvi ( nuoli 2 )

http://www.jaaskelainen.org/Hobby/hobby_lammitys.html

Löytynee vaunukaupoista tuollainen putkenpätkä.

Toinen konsti on ilmata se pumppaamalla nestettä sieltä alapropusta, ja niin se on tehtaalla täytettykin. Huomaa myös Jääskeläisen kommentti syöpyneista putkista, ilma ei kuullu sinne rööreihin.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 2.7.2014 klo 19:19:19 http://www.jaaskelainen.org/Hobby/hobby_nesteenvaihto.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.