ducaton ajoakku ducato -07

MÄKELÄ HEIKKI 28.06.2014 10:32

akkutoimii toistaiseksi. näyttää virtaa asunto-osan akuille, muttei näytä virtaa ajoakulle. lähtee käyntiin ja toimii muuten moitteettomasti. auto seissyt talven ja sen jälkeen ajettu n. 300km. ajon aikana kuuluu jokin hälytys ääni takaata. voisko olla ilmoitus heikosta akusta ?

TAMMINEN MIKKO 28.06.2014 13:41

Dukaton alustalle on tehty aika montaa päälirakennetta vaikea arvailla näillä tiedoilla. Aika harvassa kuitenkaan hälytystä heikosta hupi akusta.

EEROLA TEEMU 28.06.2014 14:18

Ellei auton laturi lataa ajoakkua, niin sen pitäisi näkyä punaisena hälytysvalona akun merkkinä mittaritaulussa (noin ainakin vanhemmissa Ducatoissa). Voisit mitata jännitemittarilla mitä akun napajännite on nyt tai yleensä ajon jälkeen, kun auto on seisonut pari tuntia. Mittaa myös mitä latausjännite on moottorin käydessä (jos napoihin saa helposti mittarijohdot kosketuksiin). Tietysti akkuhappojen mittauskin olisi hyvä tehdä. Tarkista myös akkuhapon määrät, jos akku ei ole huoltovapaata tyyppiä.

Moottorin käydessä ja generaattorin ladatessa napajännitteen tulisi olla n. 14 V luokkaa tai ja akun ollessa omillaan, n. 12,5 V paikkeilla. Samaa suuruusluokkaa hupiakuillakin, vähän tyypistä riippuen.

Jos akut ovat kunnossa, niin ei tekisi pahaa ladata ne yksitellen verkkovirtaan kytkettävällä esim. 10 A laturilla kukin ainakin 12 h ajan. Sen ajaksi olisi hyvä irrottaa miinus- kaapeli akusta.

HUOM!! Tarkista ettei valmistaja ole määrännyt rajoituksia ajoakun lataukselle ja napakengän irrottamiselle ym.

Tunnettu akkuliike tarkistaa akkujen todellisen kunnon nopeasti ja halvalla jos omat keinot ei riitä. ( Nuo annetut V- arvot ovat suuntaa antavia ).

JANHONEN MATTI 28.06.2014 14:27

Noita rakenteista ja kytkentöjä on tosiaan monenlaisia. Omassa autossani on ihan sama "ongelma " jos sitä nyt edes siksi voi sanoa. Omassani on tuo "amputaatiotoiminto" eli jos hupiakkujen jännite laskee liian alas niin virta katkeaa.

Nopein testi on mitata yleismittarilla akkujen lepojännite = jonkun aikaa latauksen jälkeen. Tasolla12.6-12,7 V ihan ok Auton moottorin käydessä ja auton laturin ladatessa starttiakun navoista mitattu napajännite tasolla 14.4-14,5 V. seutuvilla ihan ok.

MÄKELÄ HEIKKI 29.06.2014 00:16

kiitos kaikista vinkeistä. huomenna pitää lähteä reissuun, joten otin varman päälle ja ostin takakonttiin uuden akun. pitänee ostaa mittari ja tarkistella. ei varmaankaan ole viimeinen kerta, kun sitä tarviin.

JANHONEN MATTI 29.06.2014 09:48

Kirjoita tussilla uuden akun päälle käyttöönottopäivä. Näet / tai joku muu näkee milloin se on otettu käyttöön.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.