Voiko Ducatoa muuttaa jälkikäteen automaattivaihteiseksi?

AHJOS TIMO 11.06.2014 22:21

Kuinka iso ja kallis remontti olisi 2,3-litraisen moottorin (Multijet 130 vuodelta 2012) muuttaminen jälkikäteen automaattivaihteiseksi - ja onko se ylipäänsä mahdollista?

KOISTINEN TOIVO 12.06.2014 06:49

Kyllähän kai semmoinen teknisesti mahdollista on. Vaihdelaatikkohan on ulkoisesti samanlainen komponentti manuaalisen kanssa. Jonka voi heittämällä vaihtaa. Muutolset tulevat kepin vaihto, sekä kytkimen poisto, ja sähköiiset laitot, esim näyttö vaaditaanko mikä vaihde päällä. Kannattaa kysellä katsastusmieheltä myös asian tiimoilta Automaateissa, ja manuaaleissahan on samat koneet, ja korit. Netissä kattelin. Siellä olisi jonkinmoista apua hintoihin http://www.osasuora.fi/vaihdelaatikot.php?gclid=CKO4rLK1874CFSoMcwodo3oAKA Tuossa jotain. Toivopoika

AHJOS TIMO 12.06.2014 18:47

Ei näytä kovin vilkasta keskustelua herättävän tämä kysymys. Sain siihen tänään jo asiantuntijalausunnon pääkaupunkiseudun arvostetuimmalta Ducato-asiantuntijalta. Hän luetteli suoralta kädeltä kaikki tarvittavat muutokset, joita on paljon. Muutostyötä vaikeuttaa se, että tehtaalla ei ole sellaista pakettia, joka sisältäisi kaikki tarvittavat osat ja ohjelmat. Johtopäätös oli: "Mahdollista, mutta ei missään nimessä järkevää."

JANHONEN MATTI 12.06.2014 21:31

Johtunee siitä, että hommaa ei koeta järkeväksi. Automaatti 2012 mallin koneen perään jälkikäteen asennettuna ei ole helppo juttu. Tarvitaan laatikon lisäksi paljon kalliita osia ja työaikaa.

Ihan oman lisänsä näissä uusissa autoissa se haistelijoiden ja maistelijoiden määrä, joka tarvitaan ohjaamaan sen laatikon toimintaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.