Ohhoh, pihalla seisoo uusi auto!!!

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 14:00

Sattuipa hassusti; perjantaina-iltana menimme korjauttamaan viime reissun murron seurauksena käyttökelvottomaksi menneen alkoviautomme asunto-osan oven lukon......ja eilen, lauantai-iltana ajoimme kotipihallemme kaksi asuntoautoa; oman "vanhan" alkovibyrstnerimme ja "uuden" tulevan täysintegroidun byrstnerimme......

Olemme yhtäkkiä heittämäsä hiiteen sen mahdollisuuden, että edes kaikki tyttäremme mahtuisivat kyytiin, meinaamme sis vaihtaa kuudelle mahdollistavan matkustuksen uskomattomaan väljyyteen, isoon jääkaappiin, kunnon keittiöön ja tulevalle reissulle osittain mukaantulevalle kuopukselle ruhtinaallisen hyvään matkustusmukavuuteen ...neljälle mitoitettu siis tämä uusi auto..

Kerrassaan erikoinen olo, vaihtelee pilvissä hyppelemisestä haikeuteen ja murheeseen...

Kakki kun tapahtuu salamavauhdilla, niin aikaa on vähän, olemme starttaamassa karavanimme kohti Albaniaa (minne kuopus jää vapaaehtoishommiin) torstai-aamuna, tällä viikolla, ja sitä ennen pitää hoitaa muutama paperihomma ja käytännön homma palkkatyön ja pakkaamisen sekä pihatöiden lisäksi Ihan ekana tyhjentää vanha auto.

Emme vielä tiedä ehdimmekö saada ketään asentaman hälytystä uuteen autoon, asunto-osan oveen saamme lisälukon, ja pohdimme nyt tuota turvaliusuuspuolta. Vanhassa asensimme aina leirintäalueen ulkopuolella sekä yöpyessämme että pitkille retkille lähtiessä, ohjaamon etuovien väliin ketjun estämään sisääntunkeutumista ovien kautta. UUdessa autossa ei ole kuin yksi etuovi, eli sama systeemi ei toimi. Vaan josko ketjun laittaisi ratin ja sen ainoan oven välille?

Ja sitten pohdimme, että josko siitä olisi hyötyä, että autosta retkelle lähtiessä laskisi ohjaamon päälle laskeutuvan ison sängyn alas, silloin etuikkunoista on käytännössä mahdoton tulla sisälle, ja etuovestakin paljon hankalampaa, kuin ilman sänkyä. Oletteko integroidun omistajat käyttäneet tätä systeemiä?

Aika suurelta tuntuu tuo integroidun keula-osa, on kuin bussissa olisi Mitenköhän pian siihen tottuu ja miten pian alkaa hahmottamaan auton ulkomitat, jotenkin tuntuu niiin klohmolta tämä uusi, isokeulainen auto, vanhaan ducaton keulaan verrattuna. Ja kuinka kompaktilta paketilta tuntui vanha kompromissi-alkovi-tilaihme-auto, kun sen illalla kotiin ajoin, sen jälkeen kun olin tunnin ensin istunut uudessa kartanlukijan paikalla...

Tämmöisiä mietteitä ja pohdintaa tänään täältä.

t.Kaarina

Hassua sekin, että vaikka uudesta autosta puuttuu yksi penkkirivi vanhaan verrattuna, lisääntyi pituus kuitenkin 6,4 metristä 6,9 metriin. No, tässä on sohva vanhan keittiön paikalla ja keittiö ällään mallisena pitkittäisen parivuoteen ja pöytäryhmän välissä.

ps. Jos joku tuntee Turun seudulla ammattimiestä, joka osaa ja ehtii seuraavan kolmen päivän sisällä asentamaan hälytyksen ja polttokennoon autoomme, otan tiedon kiitollisena vastaan....:)

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2014 klo 14:18:16 Jooó, nyt etsinnässsä paikka invertterille.

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 14:29

Koirallekin pitää löytyä uusi turvallinen paikka. Aiemmin se matkusti selkä menosuuntaan penkillä turvavöissä, mutta tästä kun se penkki puuttuu..mitä ehdotatte te, joilla kokemusta tämmösestä autosta?

Tää on siis byrstner viseo 1 696, vuosimallia 2011 , pitkittäisellä parivuoteella.

t.Kaarina

ÖGÅRD PÄRRE 08.06.2014 19:29

Yritin lukea ja lukea ja luin. Hassua vaan on se että en mitään ymmärtänyt. En oikein tiedä pitääkö onnitella vai pahoitella??????

AHJOS TIMO 08.06.2014 19:43

Minä ainakin onnittelen! Taisitte ostaa samasta kaupasta kuin minä omani. Hyvä valinta sekin. Onko se se YHX, jonka kuvat ovat vielä tällä hetkellä liikkeen sivulla?

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 19:58

Kiitos Timo, kyllä onnitella saa, ja se on justiinsa se yhx :) Siinä on nyt teipit rekkarin päällä ja koekilvet ikkunanlaudalla, palautamme sen aamuun mennessä vielä kauppaan jotta asentavat pyörätelineen ja siivoavat, saamalla täytämme vasta luovutuspaperit tai mitä lievät.

Jos Pärrelle jäi jotain epäselväksi, johtunee siitä, että haikeutta ja surua sisältyy vaihtoon syystä, että vanhasta autosta luopuminen tarkoittaa tältä erää ja tällä uudella kulkineella lapsiperhematkustamisen loppua, yhtäkkiä, tuosta noin vain. Edellisjouluna kuitenkin kolme +- 20v tytärtä tekivät kanssamme Italian-matkan, mutta eväämme joltakulta mahdollisuuden lähteä mukaan.

Riemu taas on valtava, kun tämä askel väljyyteen uskallettiin em syistä huolimatta ottaa...emmekä pitäneet ahtautta kaverinamme vain varmuuden vuoksi.....ja odottamassa esim kertaa kahdessa vuodessa, kun tuolla kokoonpanolla liikuttaisiin ulkomailla autolla. Kotimaassa voivat huristella pikkuautolla perässä, jos niikseen tulee :)

Että semmoisia.

Järjetön määrää tavaraa on nyt uloskannettavan vanhasta autosta, huhuh, tekee kyllä hyvää tuo täys-tarkastus, mutta nyt ei olisi ollut oikein aikaa siihen..

t.Kaarina

KOISTINEN TOIVO 08.06.2014 20:02

Onnea uudelle kulkimelle, kiireelle en osaa antaa kommenttia. Toivopoika

SILMUNEN HANNU 08.06.2014 20:10

Kiitos!

Tämä on tavallaan hyvin järkijättöistä touhua tämmöisellä aikataululla, mutta jos tuommoisen auton kannatti hankkia, kannatti se tehdä justiinsa nyt, kun kuopus lähtee meidän aikuisten lisäksi reissuun, ja lähtöä ei voi lykätä, sillä kuopuksen on oltava Albanian Tiranassa 23.6, kun viemme hänet sinne vapaaehtoishommiin.

Eli näin ennätämme tehdä yhteistä matkaa Albaniaan 11 päivän ajan, ja kupous saa nauttia luksus-matkustusmukavuudesta vanhaan autoon verrattuna!

yrittäjyys toisaalta tuo tähä omat kiireensä, mutta antaa myös väljyyttä, osan töistä voi tehdä vuorokaudenajasta riippumatta ja kotoa käsin.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.