Trumatic c 6002 EH hajuongelma

VÄNTTINEN ILKKA 17.05.2014 15:09

Onko normaalia että Trumatic C 6002 EH antaa hajua kun vettä lämmitetään 60 asteisena. Vai johtuuko se vain pölystä.

SEPPÄ-LASSILA TUURE 17.05.2014 15:49

Minulla oli vastaavanlainen käryn haju 6002 EH:ssa. Siihen tehtiin takuuna Truman kopan vaihto 2006. Sisällä oli muovilevy, joka kärysi. Korjaus tehtiin kaikkiin tietyllä sarjanumerovälillä oleviin. Kannattaa huollosta tai Trumaticin maahantuojalta kysyä, onko sinun Trumasi noitten sarjanumeroitten joukossa ja tehdäänkö kopan vaihto vielä takuuna. Kyseessä saattaa olla jopa palovaara.

VÄNTTINEN ILKKA 17.05.2014 17:39

Tarkennan vielä käryongelmaa. Olen käyttänut normaalisti lämmitykseen ja 40 asteen veden lämmitykseen eikä niillä ole olllut mitään hajuongelmia. Onko muilla ollut myös käryhaittoja kaikilla toiminnoilla.

Soitan ensi viikolla johonkin huoltoon maahantuojaa en tiedä. Auto on 2006 mallin Euramobil. Varmaan se sarjanumero löytyy kopasta.

MELLIN MARKKU 19.05.2014 15:51

Edellisessä autossani v.2004 Dethleffs oli Truma C6002 lämmitin jossa aivan sama ominaisuus. Helsinki Caravan tarkasti ettei ollut sitä virheellistä palovaarallista sarjaa, eivätkä löytäneet palojälkiä, eikä muka haissutkaan käytettäessä. Eivät ilmeisesti viitsineet laittaa vettä järjestelmään, vaan käyttivät lämmitysasennossa jolloin ei haissut. Kun kerran asiantuntijat olivat todenneet että ei palovaaraa, käytin laitetta sitten viisivuotta tyyliin. Vesi lämpiämään, alkaa tulla muovin hajua, laite seis. Tuuletus, vartti odottelua. Vesi lämpiämään, tulee taas muovin hajua, vedenlämmitysvalo sammuu, laite seis. Tuuletus ja sitten suihkuun. Pienellä omatoimisuudella muovinhajun syy kyllä selvisi. Katsoin peilin kanssa lämmittimen alle. Muovimaton väri oli muuttunut sinisestä ruskeaksi lämmittimen alla. Ilmeisesti kun ilmapuhallin ei pyöri pannun pohja kuumenee enemmän ja matto alkaa antaa muovin hajua. Ehkä pannua voisi nostaa vähän korkeammalle tai asentaa metallilevyn lattialle pannun alle. Itse en viitsinyt tehdä kumpaakaan, koska puhallin päällä laite toimi hyvin, jopa kovilla pakkasillakin. Vaihdoin kyllä heti huoltoliikettä ja lopulta sitten mainion autonkin uuteen. Markku Mellin

VÄNTTINEN ILKKA 20.05.2014 19:01

Kiitos Markku tiedoistasi, olen saanut samaa tietoa ja lämmittimen alla on pölyä joka antaa hajua. Sen kun poistaa niin asia paranee.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.