KWH-mittari

KARJALAINEN ALPO 13.05.2014 17:07

Ostinpa viime viikolla Biltemasta sähkönkulutusmittarin ja tänään sen sitten pistin asennuskiskoon. Piuhat paikoilleen ja niinpä mittari rupesi "raksuttamaan", vaikka eihän siitä ääntä kuulu.

Pieni snadi kapine ja helppo homma. Hintaa oli 39,90 €:a + pari kymmentä senttiä johtoa.

VÄLIMÄKI JARMO 13.05.2014 17:29

Joo minäkin laitoin pari kuuta sitte,20€ asennettuna,kyllä se hyvä on,mutta miten noi alueet,kun oppaassa yleensä 5€ vrk saako niissä sitte mittarisähkön, JV

KARJALAINEN ALPO 13.05.2014 17:45

No sehän se on monellakin alueella ongelma, että eivät halua myydä pelkkää sähköä.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2014 klo 17:46:59 Pitäiskö sitä ruveta tekeen niin, että kun on ilmoittautumassa ja eivät suostu myymään kulutuksen mukaisesti niin sitten ei jääkään sinne.

EEROLA TEEMU 13.05.2014 18:31

Meinaatko että kiusa se on pienikin kiusa? Tuskin se kämppäri- yrittäjä käytäntöään siitä 5 e minimimaksusta muuttaa, vaikka joku tuhlaisi 10 e edestä dieseliä maksun välttämiseksi -toiseen paikkaan ajellessaan.

Tiedä sitten, vaikka olisin samaa mieltä, mutta kun en lämpimänä aikana käväise kämppäreillä edes kääntymässä. Talvisin saattaa muutaman vrk mittarisähköllä säästää kymmeniä euroja könttään verrattuna jos osuu suotuisat kelit.

Kolmas vaihtoehto on tietysti avata ovet ja lämmittää 5 eurolla, niin tulee "halvemmaksi".

HAAPANEN TIMO 13.05.2014 19:02

Miksi näin kesäaikaan pitää se sähkö ottaa? Alueillakin pitävät sähköstä maksamisen itsestäänselvyytenä.

Viime viikonloppunakin Leininrannassa sain pienen kummastuneen vilkaisun kun en sähköä huolinut. Neljän euron säästö mulle.

Ne paikat jossa ''sähkö'' kuuluu hintaan harmittaa mua pikkuisen. Mitä sillä valosähköllä tekee yhden yön vierailija. Aina en ole kesällä edes piuhaa viitsinyt vetää vaikka olisin ollut siihen oikeutettu.

@timppa

SALO JYRKI 13.05.2014 19:36

Kyllä ilman tolppasähköäkin pärjää jopa vaunun kanssa kun autosta saa välillä latausvirtaa .Kokemusta on pohjoisenreissuilta.

ESKOLA PENTTI 13.05.2014 19:46

"Ostinpa viime viikolla Biltemasta sähkönkulutusmittarin ja tänään sen sitten pistin asennuskiskoon. Piuhat paikoilleen ja niinpä mittari rupesi "raksuttamaan", vaikka eihän siitä ääntä kuulu."

Raksuttaneeko tuo mittari lainkaan? Näyttäisi kuvan perusteella siltä, että on digitaalinen lcd-näyttö? Tällöinhän lukema ei ole nähtävissä, kun verkkojännite on kytketty pois päältä? Jos näin, niin huono juttu. Ainakin minun mielestä. Kyllä lukema pitää näkyä ilman verkkojännitettäkin?

Voinen olla väärässäkin, jopa kaikissa väittämissäni?

EEROLA TEEMU 13.05.2014 19:47

Aika monet yksityiset kämppärit ovat avoinna vain keväästä syksyyn, tai eivät ainakaan talvikaudella. Kun yrittäjän pitää sähköverkosto alueelle rakennuttaa, eikä se ole halpa investointi, niin tuntuu kohtuulliselta, että siitä pyritään saamaan jotain kassan pohjalle. Voitaisiin ne muutamat eurot kätkeä muuhunkin hinnoitteluun, mutta "sähkömaksun" näkyvyys osana laskutusta on avointa.

M- autoilijat ovat vaunulla liikkuviin verrattuna paremmassa asemassa, koska hupiakustoa on yleensä runsaammin. Säästäväisyys on hyve, mutta palvelun myyjä päättää, miten hinnoittelee tuotteensa ja millä riskillä.

Avoimeksi jääneestä sähköboxista aika moni ottaisi lataussähköä kuitenkin, vaikkei respassa siitä mitään maksaisikaan. Juuri niin pihiltä osa porukasta kuulostaa (yön pimeinä tunteina).

Nimim. Saituri, ei edes käytä kämppäriä kuin joskus talvella.

NIITTYARO TAPANI 13.05.2014 20:04

Tuo vika oli edellisen autoni mittarissa, muutoin se toimi kiitettävästi. Nykyisessä autossa lukema näkyy kun katsoo taskulampulla vaikka ei 230Vac olisi lähelläkään, se kun on komerossa.

KARJALAINEN ALPO 13.05.2014 20:30

Yksinkertaineen kun olen niin en ymmärrän Teemun ajatusta siitä, Milloin lukema näkyy?? Jos ajan autolla niin minulla ei yleensä ole 230 w johto kytkentynässä perässä. Sitten kun olen esim caravaanipaikassa niin mittari lähtee käyntii.

KARJALAINEN ALPO 13.05.2014 20:58

Nuohon Pentille kysymys; miksi lukema pitää näkyä jos ei ole tolpassa?

ESKOLA PENTTI 13.05.2014 21:05

minä noista hienoista laiteista mitään ymmärrä, mutta ajattelin, kun lähtee alueelta pois, nappasee (tietystikin) johdon irti ja ajaa respalle maksamaan ... ai niin, mikäs se lähtölukema olikaan ...? Tietysti jo alueelle tullessa on vaikeahkoa ilmoittaa lukema, kun ei ole vielä verkossa?

Vai kuinka noita laitteita käytetään?

Varaa olla väärässäkin näissä asioissa !

VÄLIMÄKI JARMO 13.05.2014 21:19

Just näin,analoki mittarista näet sen lukeman jo ilmoittautuessa,diki mittarista vasta kun oot kirjautunu ja laittanu johdon,taas marssit takasin ilmoittamaan lukemat ,niin kumpi parempi. JV

KAASINEN PERTTU 13.05.2014 21:49

Pieni muistivihko on mulla ollut vuosikymmenet käytössä vaikka onkin analoginen mittari. Aina kun lähden vaunulta pois merkitsen lukeman siihen ja siitä on helppo näyttää isännälle lukema.

Oli joskus menneisyydessä epäselvyyttä niin tällä toimenpiteellä sen saa suljettua pois samalla saa merkittyä vuorokaudetkin siihen ja homma pelaa.

EEROLA TEEMU 13.05.2014 22:22

Ei "Teemulla" jos Eerolaa tarkoitat ollut mitään ajatusta siitä " Milloin lukema näkyy??" En ole kommentoinut koko asiaa. Yleensä digimittarissa ei lukemaa näy ilman että siinä on 230V jännite, mutta voihan se olla toisinkin. Ei ole edelleenkään käsitystä muusta kuin, että analogisessa näkyy AINA lukema ilman että auto on kytkettynä 230V verkkoon.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2014 klo 22:53:13 KARJALAINEN ALPO:

Jos tarkoitit mittarin lukeman näkymisellä seuraavaa lausetta:

"mutta "sähkömaksun" näkyvyys osana laskutusta on avointa." niin se tarkoittaa ainoastaan, että ON AVOINTA ( REHELLISTÄ) TIEDOTTAMISTA CAMPING ALUEELTA, ETTÄ SÄHKÖSTÄ PERITTÄVÄ MAKSU ILMOITETAAN SELKEÄSTI.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.