Transit 2,5 TD

SOININEN JUKKA 02.05.2014 20:24

Päivää tietäjät! Vanha uusi karavaaranari (pari vaunua 80 ja 2000 luvuilla, muutama reissu Vw matkailuautolla) , muuten autojen kanssa 35 v pelattu,kyseleepi kokeneiden karavaaraneiden mielipiteitä 96 transit 2,5 td paripyöräalustasta ,eli mikä kestää ja mikä ei, granduca koppi ja kesäkäyttö . Autot jota hakusessa siis 95-2000 vuosimallit ja 6 hlö makuupaikoilla.

Terv. siis nimenomaan Transit tekniikasta kommentteja , kiitos!

HIETAVUORI JUHA 03.05.2014 07:40

Meillä neljäs ransiitti menossa . Eihän niissä sen kummempia vikoja kuin muissakaan . Nuo vuosimallit joita ajattelit voivat olla hyviä tai huonoja niinkuin muutkin tuon ikäiset , merkistä riippumatta . Enemmänkin huollosta kiinni . Paripyöräisessä ( meilläkin ) rengaskulut 6 kpl ehkä vähän isommat , mutta niitä voi kyllä kierrättää enemmän nurkasta toiseen . Ducatot voittaa mennen tullen . Takaveto on yliveto !

SYRJÄLÄ MIKKO 03.05.2014 16:30

Etupyörän laakerit molemmille puolin kannattaa ostaa hanskalokeroon odottamaan ja laturinhihna, ei ole hinnankiroissa. Kyseiset osat voi vaihtaa vaikka itse tai missä tahansa peruskorjaamossa, kunhan vaan on osat valmiina niin matka jatkuu. Omaan vaihdatettiin eteläisessä Saksassa, muutoin pelkkä perushuolto riittää ransistorille.

TOIVONEN MARTTI 03.05.2014 18:36

Se on tuo Juha tosi diplomaatti, asetteli sanansa niin taitavasti että! Ducatomiehen mielestä net on Ducatot kun voittaa, Transithemmot taas aattelee että Juha tarkoittaa 'Transit voittaa Ducatot mennen tullen'. Kaikki on tyytyväisiä. mot

HAIKOLA MAURI 25.05.2014 00:35

Myöhäinen vastaus tähän, mutta parempi niin kuin ei milloinkaan. Itsellä ollut nyt muutaman vuoden Elnagh Big Marlin vm. 1999 ja alustana paripyörä-Transit juuri tuolla 2.5TD-koneella (100 hv). Ford ollut muuten erittäin toimiva peli, äänekäs hytti kyllä, mutta kyyti OK. Autolla on ajettu vähän, alle 90 tkm, joten kunto on vielä ikään nähden kaikin puolin hyvä.

Vaan yksi ongelma ylitse muiden on ollut läsnä aina viime kesään asti (toivottavasti ei enää, sormet ristissä): käynnistyminen ollut ajoittain hyvin epävarmaa, johtuen jostain polttoaineen syöttöongelmasta, joka ei ole tahtonut löytyä sitten millään. Eli startti pyörittää, mutta kone ei käynnisty. Joskus lähti toisella yrittämällä, joskus ei vielä 20 yrityksenkään jälkeen. Jossain vaiheessa huomasin, että vian voi ennustaa ennen kuin avaimen kääntää starttiasentoon asti: kun vikatilanne on päällä, moottorinohjauksen merkkivalo ei syty virta-avaimen kakkosasennossa, normaalisti sen pitäisi aina syttyä. Tuo havainto onneksi vähensi noloja starttiyrityksiä milloin missäkin ihmisten ilmoilla. Kerran jo piti soittaa hinausautokin paikalle, mutta kas, konehan hörähti käyntiin heti kun hinurin kuski istui kokeilemaan. Huolloissa epäiltiin milloin virtalukon pohjaa, milloin ajonestoa (jota ei autossa käsittääkseni edes ole). Se hinurikuski epäili sammuttajan solenoidia, joka kuulosti varteenotettavalta mahdollisuudelta vikapaikaksi. Huolloissa vikaa ei tietenkään koskaan saatu esille.

Viime kesänä merkkihuolto sitten vaihtoi syöttöpumpun releen oireenmukaisena korjauksena "varmuuden vuoksi" mutta eivät osanneet sanoa, oliko vika nyt oikeasti siinä. En tiedä onko ko. rele sama kuin se sammuttajan solenoidi, mutta sen huollon jälkeen vikaa ei ole esiintynyt, tosin ajoakin ollut hyvin vähän. Tämän kesän ajot vielä ajamatta, kohta pitäisi taas käynnistellä talven jäljiltä ja viedä leimalle, saa nähdä miten käy. Jospa autolla uskaltaisi jo lossille, lautalle ja muihin paikkoihin, missä varmaa käynnistymistä tarvitaan, eikä tarvitsisi enää jättää konetta varmuuden vuoksi käymään tankatessa tai kaupassa käydessä (olen varmaan rikkonut nykyistä tyhjäkäyntilakia aika paljon tämän kanssa vuosien varrella).

Mutta siis jos tätä ongelmaa ei lasketa, niin olen ollut Transittiin kyllä hyvinkin tyytyväinen.

HAIKONEN JAAKKO 18.02.2015 19:30

Moi! Itselläni on Elnagh King Transitin paripyörä alustalls,toiminut erittäi hyvin mittarissa n:110000 km.Paripyöristä ja takavedosta ainakin se hyöty ettei tarvitse pelätä leirintäalueiden nurmikkopaikkoja,ei uppoa eikä jää kiinni liukkaaseen ruohikkoon.On tanakka tienpäällä,eikä tuo nyt minun mielestä mikään äänekäs ole.
Olen ajanut Fiat dukatolla eikä ole sen hiljljainen sekään.Fordini on -96 mallia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.