Kaasuhälytin.

AHTOLA-SUTINEN JUTTA 22.04.2014 17:30

Heips. Ollaan reissussa,nyt Portugalissa,ja ostettiin narkoosikaasuhälytin. Onko hyviä neuvoja,mihin kohtaan matkailuautossa anturi kannattaa asentaa(yksi). Tiedä,että k.o kaasut nousevat ylöspäin,mutta kysymys kuuluukin,onko paras paikka auton keskiosa,vai joku muu? Kellä kokemusta asiasta,vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Tähän mennessä ollaan leiriydytty vain Camping alueilla,mutta jatkossa tullaan olemaan eri paikoissa,Ranskassa,ja Saksassa,ja ehkä Tanskassa,ja Ruotsissa. Jää nähtäväksi...

VÄLIMÄKI JARMO 22.04.2014 18:55

Mää kyllä panisin sen alas ,johonku ovi viereen,kaasu kun tulee alhaalta. JV

NEVALAINEN SIPPO 22.04.2014 20:07

Itse rakensin Bilteman laitteista paketin jonka yhdistän Transitin tupakansytyttimen pistokkeeseen yön ajaksi ja sen paketin laitan ohjaamon lattialle. Paketti sisältää anturi ja hälytin yksiköt sekä erillisen sireenin, ei jää hälytys epäselväksi, niin ja siinä kojelaudan pistokokeessa on aina jännite. Ja lattialle sen takia että esim nestekaasu on ensin siellä lattian rajassa, pidän sitä todennäköisempänä kuin niitä narkoosikaasuja.

Sippo

KERÄNEN LAURI 22.04.2014 20:42

Ostin v 2007 Kuopiosta Peltaco turvallisuusalan liikkeestä kaasuhälyttimen.Paketista oli poistettu 12v ajoneuvoliitin.Kysyttyäni asiasta myyjä kertoi että ne on poistettu turvallisuus syystä koska nämä pistokkeet aiheuttaa pientä kipinöintiä ja kaasuvuodon sattuessa voi tapahtua sitten se iso pamaus. Nyt katsottuani kyseisen liikkeen esitteitä liitin oli paketissa mukana.Tiedä sitten miten on.

NEVALAINEN SIPPO 22.04.2014 20:58

Totta tuokin mitä kirjoitettiin tuossa yllä. Sitä kipinöintiä taitaa tapahtua kaikissa sähkökytkimissä, esim. valokytkimet. Elikkä kun yöllä tulee hälytys ja laitat valot päälle tai ulosmennessäsi ajat sähkörapun ulos saattaa seuraukset olla yhtä vakavat. On todellakin miettimisen paikka miten menetellä kaasuvuodon sattuessa.

Sippo

ASIKAINEN MATTI 22.04.2014 21:16

Ja Fiatin kojelaudan pistokkeissahan ei ole sähköä tarjolla, ellei kone käy!

HALINEN HARRI 22.04.2014 22:02

Monessa johdossa asumisosassa on jatkuva virta joista voi ryöstää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.