Huonosti huuhteleva WC

ASIKAINEN MATTI 12.04.2014 13:27

Viime reissulla WC:n huuhtelu toimi aika tukkoisesti, joten päätin puhdistaa magneettiventtiilissä olevan suuttimen. Ensin vipu pois, sitten käyttöpaneli ylös ja lopuksi relekaukalo pois. Alla on ahtaassa tilassa magneettiventtiili, josta letkun avaaminen vaati papukaijapihtejä, oli tosi tiukka, mutta onnistui lopulta. Magneetiventtiilin sisäänmenosta löytyy reikäsuodin, jonka saa ulos kapeakärkisillä pihdeillä. Suodin olikin limaa täynnä, siinä syy huonoon huuhteluun. Kasatessa täytyy varmistua, että letku tulee tiukasti magneettiventtiiliin kiinni, sillä jos se jää löysälle, niin kalusteen sisälle vuotaa litrakaupalla vettä. Tämä tuli todetuksi sillä, kun ensimmäinen avaamisyritys ei onnistunut kuin löysäämään liitosta ja jatkettu käyttö sai veden vuotamaan. Tämä taas paljastui, kun käsiä pestäessä putkistossa ei ollutkaan jäännöspainetta, jossain oli siis vuoto. No, muhvi tuli lopulta kiristetyksi riittävä tiukkaan ja WC toimi kunnolla. Uusi ongelma oli vesi kalusteen sisällä. Siitä selvittiin hankkimalla pari metriä 6 mm:n muoviletkua, jota käytettiin lappona ja valutettiin vesi lattiakaivoon. Vettä tulikin sieltä toista ämpärillistä. Ohuen letkun käyttö olikin järkevää, sillä lattiakaivon nielemiskyky on varsin rajallinen ja hommassa olisivat sukat kastuneet isompaa letkua käytettäessä.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.4.2014 klo 13:28:49 suuttimen p.o. reikäsuotimen

AARNIO ARI 12.04.2014 16:44

Aika hankala huoltokohde tuo mangettiventtiili on. Itsellä jäätyi toissatalvena se letkun kiinnitys muhvi halki kun en muistanut huuhdella vesien poiston yhteydessä pönttöä. Thetfordissa siihen pääsee käsiksi vain paperirullan kotelon kautta, eli yksi käsi mahtuu kerralla sisään koteloon. Tein uuden liitoksen cardenan puutarhaletkun pikaliittimestä ja hyvin toimii. Kierrekoko ihan sama. Hyvää kevättä kaikille. Reissuun pitäisi jo päästä pian. AA

TERVO JARI 12.04.2014 19:32

Tuon magneettiventtiilin voi siirtää pois hankalalta huoltopaikalta, vaikkapa noin kuin itse olen sen tehnyt . . .

Tuossa alla olevassa linkissä on kuvat siirrosta, en nyt voi niitä tähän viestiin laittaa, laitan vain linkin josta kuvat löytyy:

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=89595047

ASIKAINEN MATTI 27.04.2014 11:06

Tein tuon suotimen puhdistuksen reissussa ollessa ja vuotoveden tyhjennyksen jälkeen jäi tuntuma, että vettä olisi vielä jäänyt kalusteen sisään. No, kotona otin kasettiluukun oven auki ja sieltä löytyi vasemmasta reunasta parituumainen reikä ylöspäin. Ujutin siitä 6 mm:n letkun pitkälle alas kalusteen sisään ja letkuun puhaltamalla kuulin pulputuksesta, että letkun pää oli veden alla. Sen jälkeen imaisin letkusta ja juoksutin veden lapolla pois. Joku litra sitä vielä tuli eikä aivan kaikkea saanut ulos, kun letkun pää oli makaavassa asennossa. eikä kalusteen sisälle ole näköyhteyttä. Loppu varmaan haihtuu sieltä kesän mittaan.

Tärkeätä on mielestäni talviseisontaan laitettaessa työjärjestys:

raitisvesisäiliö tyhjäksi pumpun kytkin off-asentoon tyhjennysventtiilin avaaminen WC:n huuhtelunapin painaminen, jolloin ulos vuotava vesi imee WC:n huuhtelulinjan tyhjäksi vesihanojen avaaminen kuuma/kylmä puoliväliin

Nämä toimenpiteet ovat riittäneet useamman vuoden ajan ilman putkiston puhalluksia, vaikka ne on tehty talven mittaan useamman kerran ympärivuotisessa käytössä olevassa autossa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.