Ducato 2,5TD vm1991 pitkä oikea vetoakselin vaihto tukilaakerimalliksi...kuvat

JUVONEN ERKKI 17.03.2014 23:02

Tosiaan olisi tarkoitus vaihtaa oikea pitkä vetoakseli tukilaakerimalliseksi. Onnistuuko ? Laitan tässä kuvat mukaan.

TERVO JARI 18.03.2014 18:52

Miksi ?

Eikös tuolla tukilaakerillisen hinnalla saa monta alkuperäistä akselia ?

Ja kestäähän alkuperäinen järjestelmä silti aika kauan, kyseessähän on jo reilusti yli kakskyt vuotta vanha verme jolla lienee jo ehtoo aika koittanut ?

Kaikkihan on mahdollista, ei muuta kuin kalusto osaaviin käsiin.Kuten käy ilmi tuosta kuvakavalkaadista:

http://www.mat.fi/n_index.php?nav=gallery_view&gallery=project1929fordmodel-a&g=13

JUVONEN ERKKI 18.03.2014 23:55

Joo, ei tukilaakerimalli mahdu sinne. Öljypohjan ja lohkon kaulus tiellä. Saman verran ne maksaa 120€. Mutku, jos se olisi sopinut, niin olisin laittanut. Laatikkopää alkaa olla kans kulunut ja tolla tukilaakerilla olisin saanut vuodon vähemmälle.( Sen takiahan Fiatin pojat sen laittoi sinne myöhemmin, ku ne huomas, et sehän vuotaa.) Mutta nyt tiivisteet uusiksi ja pitää itse miettiä miten estää öljyn vuoto booria myören ja toinen isompi tiivste, joka on putkiakselin päällä, vaihtaa. Autolla ajettu 226 000 ja korjaamolla 160 000:ssa vaihtoivat jotakin, mutta miten lie tehneet sen, koska vuoto jatkui edelleen ja akseli liukui booria myöten ennekuin huomasin, ettei akselia ollut laitettu lukitukselle. Nyt teen itse, ettei tartte peljätä ja vahtia öljyn tasoa, et 5:nen hajoo. en ole sitä vielä purkanut. Kuvista kattellu. Mutta on hieno Voortti, eihän tommosta ole kellään muulla. Ehkä 5 vuotta ja 8000 tuntia. Hieno on. Ihan käy katteeksi.

JANHONEN MATTI 19.03.2014 12:04

Tarkasta onko autosi vaihdelaatikon päällä huohotinta. Jos on niin puhdista.

Jos huohotin on tukossa niin lämmennyt ja samalla painetta kehittävä öljy pyrkii ulos akselien tiivisteistä ja joskus myös mittatikun reiästä. (Kaikissa vaihdelaatikkomalleissa ei mittatikkua ole)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.