Liimatarra kojelaudalla

PUUMALA RAIMO 17.03.2014 10:32

Kaverini kävi aamulla meille,Hänellä oli ennen navigaattori liimattu kontaktiliimalla.kojelautaan.Nyt hän siirsi sen karttaklemmarin alle.Kojelautaan jäi ruma kontaktiliiman jälki.Millä ainella hän saa sen liiman jäljen pois.Liima oli Buffel merkkinen Bostiktyyppinen liima.Auto on Dukato vuosimalli 2012. Terveisiä Raimo

ANTIKAINEN ESKO 17.03.2014 13:45

Onko tarkkaa tietoa käytetystä liimasta? Valmistaja todennäköisesti www.wakol.com. Mutta heiltä ei löydy kuin yksi liima, jonka nimi on Büffel. Katso: http://www.wakol.de/uploads/tx_wakolproducts/3261D.pdf

Se on rakennusliima, laattojen, mattojen ym. liimaukseen. Tavaraselosteessa ei ole muuta puhdistusohjetta kuin peseminen vedellä ja mahdollisesti pesuaineella, ennen kuin liima on kuivunut. Onkohan ollenkaan tämä liima?

Buffel-nimisiä liimoja en löytänyt. (ü kirjoitetaan painamalla Enterin vieressä olevaa kahta pistettä ja sitten u-kirjainta).

Onko kuvaa liimatahrasta? Jos sitä ei saa poistetuksi, ja liian vahvoja aineita ei ehkä kannata yrittää käyttää, voi vaikka etsiä kauniin tarran, jolla peittää liimatahran. Tenttu liuottaa monia liimoja, eikä sen pitäisi (?) vahingoittaa kojetaulun pintaa. Kannattaa kokeilla ensin samaan materiaaliin näkymättömässä paikassa ja sitten vaikka tops-puikolla hyvin pieneen kohtaan liimassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.03.2014 15:04

Itse olen Bostik-tyyppisen liiman poistanut peukalolla hankaamalla ja kynsin nyppimällä, viimeistelyn olen tehnyt lakkabensiinillä (ei vahingoita maalipintoja eikä kojelaudan materiaaleja).

Tuollainen kontaktiliima pyörii peukalon alla sellaiseksi möykyksi, että sen voi nyppiä siitä kynsin pois.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 17.03.2014 15:24

Ksyleeni on myös yksi liimojen liuottaja, sitä kuten muitakin liuottimia kannattaa tosiaan testata näkymättömään kohtaan.

PUUMALA RAIMO 17.03.2014 18:15

Tietäkö joku mistä ainesta kojelauta on tehty.,mahtaako olla Vinyylistä tai Absstä.Muisaakseni vinyyli ei kestä tinneriä T Raimo

KYLMÄNEN PAAVO 18.03.2014 08:06

Vähän aiheesta poiketen. itse olen käyttänyt kojelaudassa karvateippiä, jota käytetään vaatteissa ja kengissä. Niissä on aika hyvä liima. Joskus joutuu kyllä karvapalan vaihtamaan, - yleensä kojelautaan. Navigaattorissa se pysyy hyvin, ja se on hyvä siitä repäistä irti ja pistää taskuun.

t. Boxstar

HIETAVUORI JUHA 18.03.2014 08:07

Sinolia kannattaa koettaa ensin pienellä alalla . Ainakin kuorma autojen teippausten liimat lähtee hyvin sillä pois .

KAARNA PAULI 22.03.2014 00:03

Bostik liimanpoisto toimii hyvin kontakti liimoissa,itse olen käyttänyt sitä kun olin työelämässä myös moottorin pesuliuotin lensitil toimii hyvin,se pehmentää liimaa ja on liuottimella kostutetulla rätillä helppo pyyhkiä pois.Kumpikaan aine ei vahingoita auton muoviosia.

NEVALAINEN TIMO 24.03.2014 21:11

Kokeile PRF 6-68 elektroniikan puhdistusspraytä. Sillä lähtee useimmat liimat hellävaraisesti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.