Vesipumppu teki lakon

KANNISTO TERHO 14.03.2014 17:17

Dethleffs Fortelo - 2006

Poistin vedet syksyllä sekä säiliöistä että putkistosta manuaalin mukaisesti ja jätin hanat auki. Nyt testatessani laitteita vesiäiliössä oleva siirtopumppu ei toiminut kummastakaan hanasta. Elektroniikkayksikön 5A sulake oli palanut, mutta vaihdon jälkeenkään se ei toiminut. Irrotin pumpun säiliöstä ja se toimii kunhan saa sähköä. Onko pumpulle tulevassa johdotuksessa toinenkin "sulake" vai mikä mättää? Minulla ei ole sellaista sähkökaaviota jossa näkyisi autossa kulkeva johdotus, ainoastaan Electroblok ELB 99G Bedienungsanletung ja suomenkielinen Dethleffs käyttöohje ja huoltovihko.

JANHONEN MATTI 14.03.2014 17:53

Kun sinulla on pumppu vesisäiliössä se tarkoittaa sitä, että vesihanoissa on mikrokytkimet joilla ohjataan pumpulle menevää virtaa.

Ensimmäinen asia on varmistaa, että virtaa on ja asunto-osan pääkytkin on päällä. Pumppu on pääkytkimen "perässä".

Tarkista tuleeko pumpulle virta kun heiluttelet vesihanojen vipuja. Ellei virtaa tulee niin tarkista tuleeko mikrokytkimille virtaa jne. Etene vaihe vaiheelta niin kyllä se vikakohta paljastuu.

Kysymys voi olla myös seisokin aiheuttamasta hapettumasta mikrokytkimissä tai johtoliitoksissa. Siinä käyttöohjeessa ei ole kytkinkaaviota, mutta sulakkeiden "osoitetiedot" siinä luultavasti on. Ja sekin on mahdollista, että on tehty jälkiasennuksia ilman, että niitä on merkitty mihinkään.

ASIKAINEN MATTI 14.03.2014 23:34

Raitisvesisäiliön päällä on monessa autossa kytkin, jota tarvitaan talvisäilytykseen valmistautuessa, ettei pumppu lähde pyörimään hanan ollessa auki ja pääkytkimen kiinni muun satunnaisen käytön takia. Kaipa olet tämän tarkistanut?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.