Sähkörappuongelma

TAINI MATTI 10.03.2014 14:24

Asuntoautoni käyttöönottaessa talven jäljeltä sähkörappu ei toimi normaalisti. Avattaessa rappu jää "puolitiehen" eli ei täyteen avautuvaan rappuasentoon. Palautuu normaalisti. Potkua avausmoottorissa tuntuu olevan, jonka olen koettanut jalalla estäen. Myös tästä päätellen akuissakin on riittävä teho. Autoni on LMC/MB 2004; rapputyyppiä en vielä lähtenyt tutkimaan.

LAINE MARKKU 10.03.2014 14:33

Minulla teki viime talvena Muoniossa yön aikana -33 pakkasta sen, että kun sähkörappu jäi yöksi alan kuten normaalia, se ei suostunutkaan menemään sisään, vaikka pudottelin jäitä ja potkin sitä. Siitä sitten muutama km rappu auki Esson huoltoasemalle, johon sattui toinen karavaanari. Hänelle oli känyt samoin ja tiesi ottaa (Burstner Nexxo) irti rapun keskellä olevan sokan, joka piti kiinni lyhyttä pulttia. Rappu vapautui mekaanisesti ja hän sitoi sokalla rapun kiinni takaseinään. Kun tulimme Norjaan ja ilma lauhtui kiinnitin pultin ja sokan takaisin ja se toimi normaalisti sen jälkeen,

Jos on suolattu tie ja loskaa se jäätyy rappuihin kiinni ja niitä on vaikea puhdistaa. Kannattaa siksi putsata välillä ja tarkistaa rapun kunto. Sitä en tiedä mikä lopulta oli syynä vikaan, joka ei viime talvena enää toistunut. Mutta tuolla keinolla saa ainakin minun autossani rapun talteen pois tieltä.

KASTARINEN HANNU 10.03.2014 15:21

Minun kaikissa kolmessa asuntoautossani sähköraoun juuttumiseen on ollut syynä jäätyminen, loska ja mahdollinen hiekka. Minulla on tuulilasin sulatusta varten Autoglymin, jos mainos sallitaan, jäätä sulattava spraypullo. Toki muitakin merkkejä on. Se on toiminut.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.3.2014 klo 15:22:15 Siis rapusta oli puhe

TAHKOKALLIO TUOMO 10.03.2014 16:21

Taistelin aikani loskan ja hiekkateiden jälkeen Soliferin ( Hymertramp ) sähkörapun kanssa, pieni kivenmurunen jumittaa sen ja summeri huutaa. Nyt on mukana muovinen kevyt irtorappu näitä taipaleita varten ja hermo lepää !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.