Ducaton pissapojan heikko teho

POHTO MARTTI 08.03.2014 18:56

tulipahan tuota tänään ihmeteltyä minne tehot kadonneet..jotensakkin kuljettajan puoli saa vettä mutta apumiehen puollelle nippanappa puoleen väliin lennättää suihkua, siis nippanappa.

No uusin moottorin ja puhalsin kaikki letkut / suuttimet, oikasin mutkat ja kokeilua toivekkaana....mutta ei tullut hullua hurskaammaksi, sama lirutus jatkuu...?

Tässä raavin nyt päätä mitä nyt, no jos huomenna kokeilisi sitten vielä putsata apikoliittimet vanhasta ruosteesta voisiko se olla syynä heikkoon tehoon jää nähtäväksi..

Muuten on uusi tuulilasi, etti viistisi sitä heti hinkata himmeeksi ilman vettä.

ENGLUND TOM 09.03.2014 10:46

Letkussa on takaiskuventtiili (t-kappale ) ja se on jummittunut.

TERVASMÄKI MARKKU 09.03.2014 15:28

Uusi tuulilasi :) Onkos lajitoverit käyttäneet "viis sateesta" -ainetta tuulilasiin? Itse olen monissa autoissa vuosia käyttänyt, tykkään kyllä. Jos oikein itseään huijaa, niin eikö se vähän suojaa tuulilasiakin? ;) Ainakin 80 vauhdissa sateella ei juuti tarvi pyyhkijöitä käyttää :)

KIVIOJA HANNU 09.03.2014 16:13

Ihan hyvä aine varmaan sadepisaroiden poistossa tuulilasilta. Mutta tuulilasiin osuvilta kiviltä yms. se ei suojaa. Jos tuulilasiin on tullut pieni halkeama, ns. häränsilmä tai tähti, joka voidaan korjata, niin yleensä se ei onnistu, jos on käyttänyt ”viis sateelta” tai vastaavaa tuotetta. Kiven iskeytymäjäljethän pitäisi muutenkin heti peittää teipillä, ettei siihen mene likaa yms. Jos on tuulilasivakuutus, niin korjaaminen on ilmaista, mutta lasin vaihdossa on jonkinmoinen omavastuu.

EEROLA TEEMU 09.03.2014 18:29

"Viis sateesta" lienee hyvä apuaine jos pyyhkijän moottori lopettaa toiminnan ja matkaa pitää sateilla jatkaa vian aikana. Olen sitä yhden putelin ostanut ja siihen se jäi.

Aikamoisilla myrkyillä sain putsattua tuulilasin niin puhtaaksi, että palautui alkuperäinen kirkkaus ja normaali toiminta tavallisilla tuulilasin pesunesteillä ja että myös pyyhkimet palautuivat "käsittelystä" normaaleiksi. Loput pullon sisällöstä saa ilmaiseksi noutaa, koska en tule sitä koskaan enää käyttämään. Intikassa on iso tuulilasi, eikä ole mieltä katsella sadevirran jatkuvaa kuljeskelua lasin pinnalla, kun vaihtoehtona on puhdas ja kuiva tuulilasi.

Nimim. "sama aine, eri mielipide"

KANNISTO TERHO 09.03.2014 19:49

Samanlanen kokemus Teemun kanssa. Mulle riitti kerrasta.

ASIKAINEN MATTI 09.03.2014 20:44

Autossa saattaa tosiaan tulla ongelmia, mutta ainakin aluskäytössä aine on verraton, eikä pyyhkijöitä tarvitse todellakaan käyttää ainakaan, jos brygän lasi on kaukana suvikaton alla. Sadehan siihen kuitenkin vihmoo, vaikkei roiskeet sentään nouse neljään metriin lasille.

LAIHO JARI 11.03.2014 11:20

Alkuperäiseen aiheeseen viitaten, oireet viittaavat siihen että apumiehen puolen suutin on tukossa. Toimivaksi koettu keino on letku irti suuttimesta ja paineilmaa takaperin suuttimeen, letku kiinni ja kokeilu, voi vaatia joskus useamman puhalluksen ennenkuin roskat irtoaa. Omakeuhkoinen puhkunta ja neulalla rassailu ei useinkaan auta.

PASANEN MIKKO 11.03.2014 12:37

Terve Aikaisemmin tuolla jo oli puhe tuosta 'suutinhaaroittimesta'. Valistunut arvaukseni myöskin samoin. Haaroitin sisältää takaesto venttiilin, jonka kalvo on hyvin ohutta kumiseosta, (alakuvassa kellertävä rengas, josta kalvo-osa hajonnut).

Olen joskus tehnyt tuon kalvon 'tiskarin' hanska repaleesta, jonkin aikaa toimii! Venttiiliosan kannen saa avattua esim. veitsellä tai pikku meisselillä. Biltemasta nuita haaroittimia saa kahden kpl. pusseissa 2-3 €:lla.

JOKINEN ARI 11.03.2014 20:30

Ettei olisi pesuneste liian väkevää? Viina on liukkaampaa kuin vesi eikä pumppu jaksa kehittää samaa painetta jos on laitettu varmuuden vuoksi väkevä seos . Koitappa laimentaa...

PASANEN MIKKO 11.03.2014 21:41

Terve Joopa, tuo Arin kommentti varmaan pitää paikkansa. Olen itse huomannut tuon ilmiön näin keväsin, kun otan talven jälkeen auton käyttöön. Syksyllä aina laittanut 'raakaa' lasolia järjestelmään. Lantraamatta ruiskii paljon heikommin....

POHTO MARTTI 12.03.2014 09:19

Kiitoksia hyvistä vinkeistä.-> lasol tosiaankin on vahvaa-> laimennetaan..uusi haaroitus kappale haettu -> vaihdetaan, suuttimet putsattu paineilmalla...ruosteet apiko liittimestä putsattu ja WD-40 ruiskutettu...

Palaan asiaan kohta puolin, kun toimenpiteet suoritettu loppuun...

Käyttäjän lisäys viestiin 12.3.2014 klo 12:07:22 No niin asia korjattu ja taas suihkuaa kuin ei ongelmia olisi ollutkaan..ja todennäköisesti ongelma oli siinä "jakotukissa" vai mikäsenytoli nimeltään..kiitos osallistujille.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.