Pussimarkiisi.

VÄRRÄLÄ PEKKA 24.02.2014 12:42

Esiintyy "lievää" mielenkiintoa, ulko istuinryhmän tihkusade suojasta! Tuli myös hankittua pieni irtouuni, jota voisi pitää ulkopöydällä? Tässä pienehkössä asuntoautossamme (GLOBEBUS 2) on uutena (2006) asennettu ns. telttakisko, oikealla ylhäällä.Ostin auton 2011. Tähän kiskoon käynee pussimarkiisi, mutta millainen? Onko valmistajissa merkittäviä eroja? Jos pituus 3m.suojaako sisäänmeno oven ja kahden ulko istuinryhmän? Entä tarpeettoman pituuden ongelmat? Pussimarkiisissa ei ymmärtääkseni "veiviä", koroketta pituuteen? Jos esim. viikon lapinmatka, missä pääasiassa liikutaan, otanko "pussin " irti (lienee helppo), haitanneeko "pussin" paikallaanolo? Tukemiseen maapiikit ja narut kulmiin.

Kyseleepi Pekka

Vaikkakin edellisessä autossa joka palveli 18v. "oikea" markiisi oli auki n.10 kertaa, vaan?! Voihan niitä tapojaan muuttaakin?

TERVO JARI 24.02.2014 19:42

Hieno ajatus, siihen se sitten jääkin . . .

Riittääkö pituutesi ilman jonkinlaista työskentelytasoa jotta voit rullata käsin pussimarkiisin pussiinsa ?

Työskentelytaso vaatii tilansa jotta sitä voi kuljettaa mukana.

Pussimarkiisi ei voi olla pidempi kuin telttakisko joka "määrää" markiisin pituuden.

Pussia saattaa tuulenvire heiluttaa ikävästi, aiheuttaa ääntä ja saattaa kuluttaa maalipinnan rikki. Siis saattaa, riippuu "tuurista"/tuulista . . .

Äkkispäissään kuvasta katsottuna

http://www.nettikaravaani.com/dethleffs/globebus-2/1396820

pussimarkiisi ei suojaa oviaukkoa häävisti edes tyvenellä sadesäällä. muutoinkin tuo "kyljys" näyttää lyhyenlännältä, hiemankin tuulee niin kaik' kastuu, pussimarkiisit kun ylettyy vaivaset 2.3 max ulospäin auton kyljestä . . .

Muutoin samat sanat tuosta markiisin käytöstä, ei tule monestikkaan skruuvattua auki, muutaman kerran koko kesänä. Intohimonako laiskuus ?

Käyttäjän lisäys viestiin 24.2.2014 klo 19:47:19 Linkkejä "pusseihin":

http://www.matkailuautokauppa.fi/tuote/pussimarkiisi-blue-sky-2-30-x-2-20-m/2020060001/

http://www.mlcaravan.fi/kauppa/product_details.php?p=182

http://www.vapaa-aika.com/teltat/markiisit/fiamma-caravanstore-pussimarkiisit-190-440-cm.html

VÄRRÄLÄ PEKKA 25.02.2014 17:22

Kiitos Jari tiedoista ja etenkin mielipiteistä!

Auto on "talvivarastossa" matkan päässä, en pääse heti mittaamaan. Se on kuitenkin matalin mahdollinen, siinä on "korotuslaatikko" katolla, Suomen säänöt haluaa 190sm. sisäkorkeutta? Aattelin, jossei sisäännousujakkara riitä, löytynee kokoon taittuva keittiötikas ja vetoketjun kiinnivetoon naru tai koukkupää tikku!

Kokeiluahan tämä on ja "pussin" saa pois jos käyttö ongelmia, tai tuntuu tarpeetomalta Saman tyyppinen kangashan on ns. oikeessakin markiisissa, yhtä peittävä? Tärkeetä on molemmissa, kunnolliset maahan kiinnitykset avattuna!

Aikanaan markiisin aukiveivausta rajoitti muisto,edellisestä sadesäällä kiiniveivatun,kuivaus tilaisuuden hakemisesta ja jos vielä lokki tiputti "tarpeet" keskelle yläreunaan??

Näin aatellen ja vähän kevennellen Pekka .

RAUTAVUORI JORMA 28.02.2014 10:29

Kannattaa ottaa huomioon, että pussimarkiisin käyttö ei välttämättä onnistu yhdeltä ihmiseltä eikä kahdeltakaan.

Olin mukana kun kovan tuulen takia n. neljä metriä leveää markiisia pistettiin pussiin. Meitä oli neljä isoa äijää eikä yhtään vähemmällä oltaisi pärjätty. Kun maakiinnitykset oli irroitettu, niin täysi työ oli estää sellaisen purjeen lento katolle ja saada se pussiin! Ilman kahta korotusjakkaraa ei olisi tullut mitään.

Rullattua markiisia oli pidettävä käsin siellä pussissa kunnes vetoketju saatiin kiinni.

JYLHÄ HANNU 28.02.2014 13:04

Ei ole kokemusta markiisista ja autosta, mutta vaunun kanssa on hyvin pelannut. En usko, että kolkottaa auton kylkeen yhtään enenpää kuin vaununkaan kylkeen. Normaali keleissä sen saa pussiin ja pussista minuutissa tai kahdessa. Yksinkin rullaaminen onnistuu mainiosti kun laittaa jakkaran markiisin keskelle seinän viereen valmiiksi. Sitten rullataan markiisi sisään ja keskitarralla lukitaan. Sitten vedellään vetoketjut kiinni jakkaran kanssa (persjalat) tai ilman (roikaleet). Meillä se on roikkunut paikallaan muutaman kerran Välimerelle ja takaisin. Pois on otettu ainoastaan silloin kun ollaan pidempään paikallaan ja halutaan pystyttää teltta. Vaikka sen oven edessä ei sitä suojaa olisikaan niin voihan sen pöydän ja tuolin laittaa muuallekin. Haittaa kulkemistakin siinä oven edessä. Ja sateensuojaa saa sen verta ettei juomat liikaa laimene.

HooJii

HYTÖNEN RAIMO 28.02.2014 14:46

Turha tuota on siunustella, aivan samoin kastuu kiinteän markiisinkin suojassa, kun tuuli työntää vettä sivusuunnasta. Tietysti pussimarkiisi on hieman hankalampi käsitellä kuin kotelomarkiisi, mutta näkyyhän se hinnassakin. Ja kyllä senkin saa useimmissa tapauksissa oven päälle - sehän on vain sijoituskysymys.

Yleensä ottaen markiisi - oli se mitä tyyppiä tahansa - kaipaa kunnon suojaa tarjotakseen meikäläisissä oloissa aina seurakseen siihen liitetyn telttarakennelman (Safari-Room). Vaikka sää olisi kuinka kaunis, niin sääsket pitävät ainakin Lapissa huolen siitä, että avokatoksen alla on seuraa enemmän kuin tarpeeksi.

VÄRRÄLÄ PEKKA 01.03.2014 18:19

Pitkään mukana kulkeneen ja harvoin avatun kotelomarkiisinkin aikana tuli katsottua säätiedoitus ennen avausta! Näin ongelmat hieman väheni!

Pussimarkiisia,hinnan lisäksi, puoltaa paikoillaan oleva telttakisko! Jos "pussin" käytössä ilmenee ongelmia tai jollain matkalla ei tarvetta lienee helppo irroittaa ja varastoida kotiin? Hannun mainitsema "keskitarra" hyvänä apuna jos kaikissa on. "persjalat ja roikaleet"??

Tuenta avattuna tärkeä,tekee sen "maapiikellä" ja naru / liinasidoksilla. Miten käy painavalla (vesi, hiekka) täytetyillä muovipäniköillä kulmissa? Etenkin jos ko. paikan maahan ei piikki oikein uppoa?

Lapinmatkoja vältämme pahimpana "räikkä" aikana! Ruskana yleensä! Eikä kuulema pahitteeksi,vaikka mukiin vähän sataisikin "lantinkia"?

Pekka

NIEMINEN PENTTI 01.03.2014 19:51

Osta niin pitkä kun autosi sallii. Olen sitä mieltä, että markiisi ei koskaan ole liian pitkä.Itsellä on ollut jo monta vuotta, ja olen tyytyväinen. Pituus meillä on oven etupuolelta koko katon suora osuus, 4 m. Tuulinen sää kannattaa huomioda, meillä tuuli heitti eka kesänä markiisin katolle mutta ei onneksi rikkonut mitään. Nykyisin jos tila sallii, ajan auton markiisin etupuolelle ja vedän myrskyliinat auton pyöriin kiinni. Saapi olla melkoinen tuuli jos auton heittää vaunun katolle Puskaparkissa vaihtoehtona narut puuhun, niin taatusti pysyy, jos on kunnon narut. Kyllä pussimarkiisi toimii varmaan asuntoautossa yhtä hyvin kuin vaunussakin. Ei ole hangannut maaleja ainakaan meidän vaunusta, 7-8 vuotta on joka kesä mukana ollut.

FREDRIKSSON REIJO 02.03.2014 02:07

Ei siihen aukasuun tarvita ylimääräistä pallia. Pistät siihen vetoketjuun muutaman nippusiteen o-renkaaksi, niin yltät avamaan sen. Eikä naarmuta vaunun pintaa. Käsi ylös ja kävely päästä päähän, auki on.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.