suihkukaapin lattian korjaus

NÄRHI JUHA 10.02.2014 07:53

Tervehdys konkarit!

Antakaapa hyvä vinkki seuraavan ongelman asialliseen ratkaisuun: automme suihkukaapin lattia muodostuu muovisesta 'kaukalosta' , joka arvatenkin toimii samalla tilan ala-vesieristeenä. Lattiassa on ura suihkukaapin oven kulkua varten ja juuri tähän uraan on täysin yllättäen ilmennyt parin sentin mittainen hiusmurtuma muoviin. Se ei välttämättä edes sellaisenaan vuotaisi mutta jos murtuman reunoista painelee käsin, murtuma sen verran elää, että nyt vesi pääsisi pohjan alle eli vuotovaara on olemassa.

Murtumasta ei puutu mitään paloja eli se on sinänsä siisti. Mietin käyttää tähän jotain elastista massaa paikkaamiseen (silikoni?), mutta tässä lienee se oneglma, että silikonia pitäisi saada 'täytteeksi' , nyt sitä saisi vain siihen murtuman päälle, muovikaukalon uraan.

Jos jotakin vastaavia kokemuksia on - kertokaa ihmessä kuinka olette asian ratkaisseet. Mistä kestävä paikka?

Kaukalon vaihtaminen tarkoittaa samaa kuin koko suihkukaapin ja wc:n lattian vaihtaminen eli ihan järkyttävä työ.

Asiallisista neuvoista iso kiitos!

Juha

SUOMINEN TAUNO 10.02.2014 08:49

Olen tuollaisia pieniä hiushalkeamia korjannut varovasti saumaa kuumentamalla esimerkiksi pienellä kolvilla. Varovainen pitää kuumennuksessa olla.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.02.2014 09:48

Toivottavasti suihkua ei ole käytetty murtuman aikana, vesi kun menee läpi pienestäkin raosta. Parhaan tuloksen saa varmaan muovihitsausfirmassa. Itsellä on kokemusta helmamuovista jossa rako vain suureni kun siihen tarjosi lämpöä, korjasin sen sittemmin sikafleksillä kiinnitetyllä pellin palalla. Samaisen muovihelman kolarin jäljiltä korjasi muovirirma hitsaamalla, niin ettei sitä uudesta erottanut.

JANHONEN MATTI 10.02.2014 10:42

Se lattiamuovi on ns. "menetetty" Entisen veroiseksi sitä ei saa millään. Mutta sitä voi käyttää kun korjaa sen.

Mikään sauman päälle "mälläminen" ei yleensä auta kun vähän aikaa. Avaa murtuman rako porakoneella vaikka kahden millin poran terällä vähän pidemmältä matkalta mitä murtuma on. Imetä imurilla murot pois.

Puhdista sauman reunat ensi mekaanisesti kevyesti raaputtaen vaikka karkealla santapaperilla ja siten vaikka Sinolilla mutta älä asetonilla. Jotkut muovilaadut saattaa absorboida asetonin kanssa jolloin muovi menettää lujuutensa. Katso www.sika.fi valikoimasta siihen sopiva - myös värisävyltään sopiva liima/tiivistysaine. Aineen pakkasenkestävyys on tärkeä samoin sauman joustavuus ja vetolujuus. Hyviä aineita kyllä löytyy, muitakin kun sika.

litistä pihdeillä massatuubin päässä oleva suukappale niin ohueksi, että se menee avattuun "railoon" jos mahdollisista. Kaasulieden sytkärillä hieman lämmittämällä ja sen jälkeen puristamalla se menee tosi ohueksi. Pursuta tiivisteainetta pistoolilla railoon niin paljon, että sitä menee myös pohjalevyn alle ihan kohtuullisesti ja lopuksi railo täyteen. Tämän jälkeen pistät sen railon reunojen päälle painoja tai pönkät katosta niin, että lattiamuovi painuu tiiviisti alla olevaa vaneria vasten. Tämän jälkeen pyyhit saumasta liiat tiivisteaineet pois tarkasti. Näin itse sauma on tukittu mutta samalla pohjamuovin ja pohjavanerin väliin kuivuu rikkoutuneelle kohdalle "liima-ainetassu" mikä estää sen saumakohdan liikkumisen/liikkumista jatkossa.

Kun liima/tiivistemassa on kuivunut teet/muotoilet siihen päälle mahdollisimman samanlaisesta muovista reilukokoisen paikan, jonka liimaat kauttaaltaan siihen sauman päälle ja muotoilet liimalla paikan reunat viistoksi.. Ei ole pahasta jos paikkaa kuivuu kevyen painon alla. Ja se on siinä. Hullu ei huomaa eikä viisas virka.

VÄLIAHDE JUSSI 10.02.2014 13:26

Älä vain käytä sitä minä tekisin siihen päälle lasikuidusta ihanuuden kaukolon. nuokun muovit eivät sovellu hyvin kuin,muovikassiksi ja kahvipaketin suojaksi.

JANHONEN MATTI 10.02.2014 13:39

Jussi se osaa kannustaa. Kirjoitin Juhalle omakohtaiseen kokemukseen perustuvan korjausohjeet sitten tulee "maestro" ja sanoo että paskaa.

VÄLIAHDE JUSSI 10.02.2014 16:37

Matti Ihan asijallistahan tuo sinun neuvosin on noihan siinä pitää toimia jos tuota muoviakorjaa.

HAAPANEN TIMO 10.02.2014 16:46

Kulkeeko se ovi uran pohjan varassa? Jos halkeama on alttiina hankaukselle homma on vaikea. Laita kuva siitä, niin mietitään.

Jos ovi on kannatuksella ylhäältä, ja ura vain ohjaa sen alareunaa laittaisin suoraa halkeaman päälle tätä: http://www.wurth.fi/site/media/pdf/tuoteselosteet/kemikaalit/MS_-_POLYMEERIMASSA.pdf

Myös Sikalla on polymeerimassaa kuten Matti kertookin. Silikonit eivät kestä vettä.

@timppa

ps. Siellä muovin alla on sama lattiamatto kuin autossa muuallakin, se peittää koko pohjan. Jos vesi pääsee sinne, se kulkeutuu maton pinnalla lattian ja seinän saumaan.

JANHONEN MATTI 10.02.2014 17:15

Omaan autooni olisi saanut uuden pohjan 250 eurolla. Jumalaton työ vaihtamisessa kun seinien, vessan pesualtaan rakenteet olisi pitänyt ensin purkaa.

Uuden pohjan olisi kyllä voinut asentaa vanhan päälle, koska pohjan saumat menee joka puolelta hieman kartioon, samoin lattiakaivojen reiät. Olisi vain edellyttänyt kaukalon reunojen leikkaamista lähes pois ja uuden vaakakasauman tekemistä seinälle. Se olisi ollut ruma ratkaisu ja siinä on aina se riski, että pitkä seinäsauma jostain kohtaa alkaa vuotamaan. Se pohja näet hieman elää. Niinpä päädyin korjaamaan pohjan. Samalla poistin seiniin saranoidut suihkuseinät autosta. Vievät vain tilaa ja painokin hieman keveni. Meille auton suihku on vain hätävaran hätävara.

VÄLIAHDE JUSSI 10.02.2014 20:55

En hyväsy olenkaan tuota suhkuttelua matkailuautossa tai vaunussa kun,en luota noihin valmistajien kosteuseristyksiin.

HAUTANIEMI ARJA-TARU 10.02.2014 21:12

Milläköhän lailla saisimme nostettua kapinan auto- ja vaunuvalmistajia vastaan etteivät tekisi matkailuajoneuvoihin noita suihkutiloja kuin tilauksesta. Me, vaimoni ja minä, olemme olleet karavaanareita vuodesta 1979, emmekä vielä ole tarvinneet suihkua autossa emmekä sitä ennen vaunussa. Varsinkin autossa on hyvin vähän tilaa ja siitäkin menee iso osa tuohon turhaan suihkutilaan. Vessa on toki tarpeellinen, mutta suihku joutaisi pois.

/Kallu, Tarun miäs ja autokuski.

VÄLIAHDE JUSSI 10.02.2014 21:51

Kallu Sanosmuuta yhdessä kylähullun kulkurissa minä olen nähnyt asijallisesti vesieristetyn pesutilan, muovimatto ei ole mikään vesieristys vaikka, edelleekin jotkut valmistajat sitä pitää vesieristyksenä.

HAAPANEN TIMO 10.02.2014 21:57

Minä taasen ryhdyn kapinaan jos suihkuja aletaan pois jättämään.

@timppa

JANHONEN MATTI 10.02.2014 21:58

Minulle sopii. Olen muuttanutkin suihkutilan pinottavilla läpinäkyvillä kannellisilla laatikoilla tavaratilaksi. Ja tietenkin pyykkikoppa" on siinä tilassa. Yläpuolella on tanko johon voi ripustaa vaikka kylpypyyhkeet kuivumaan.

YLINIEMI SEPPO 11.02.2014 05:59

Suihku on hyvä olemassa,kyllä se on mukava puskaparkissa käyä lämpimällä vedellä virutteleen ihtensä .

On se ihme paskalla käyn sisällä reilun metrin päästä ruokapöydästä vaan ei pesulla.

JANHONEN MATTI 11.02.2014 09:50

Juuri noin kun on puskaparkissa.

Mutta jos on leirialueella niin ei ole järkeä kantaa ensin vettä autoon, lämmittää se, laskea vesi päälleen ja kantaa se harmaaksi vedeksi muuttunut vesi viemäriin.

NÄRHI JUHA 11.02.2014 10:28

Moi

Ovi enemmänkin roikkuu yläkiskossa ja tämä alaura on jonkin asteinen ohjain, jotta oven alareunakin 'tietää' minne mennä. Siinä on jotkut kevyet rullat/risslat, mutta siis se päärasite on siinä ylökiskossa. Ala risslohin kohdistuu ilmeisen pieni paino/paine eli hyvä paikkaus tuskin töstä kiinni. Edelleenkin on kyllä täysi '?' mikä tämän hiusmurtuman on aiheuttanut.

Kiitokset hyvistö vinkeistä ja mielipiteistä muuten. Taitaa olla, etten tätä itse korjaile. Car Caravanian pojilla lienee joku ajatus tästä korjauksesta.

Niin; kun kiertää ja karttaa leirintäalueet valvovuosien päästä, suihkua osaa arvostaa... Meillä tämä harrastus on tarkoitettu rentoutumiseen ja sitä useimmilla leirintäalueilla on aika vaikea saada - etäisyys kun tahtoo olla 2 m seuraavaan autoon/vaunuun..

YLITALO ASTA 11.02.2014 10:29

Minulla on ainakin matkailu-autossa moottori ja vaihteisto joita käyttämällä pääsee tyhjennyspaikalle, sekä säiliöt jotka voi tyhjentää suoraan kaivoon sekä täyttää letkulla. JJa ei niitä joka päivä olle tavis tyhjennnellä ja täytellä. Ja toimiva suihku eri tilassa kuin wc. Ja suihkun lattian korjaus jotakin massaa rakoon tunkemalla on isomman vahingon odotusta. Vai paikkaako porukat kotanakin vesi-eristyksen jollain massalla ja jää odottamaan josko koko mökki mätänisi ? Kyllä se ainut oikea tapa on vaihtaa koko suihku-allas tai tehdä siihen uusi pinta esimerkiksi lasikuidusta.

T: Masi

Käyttäjän lisäys viestiin 11.2.2014 klo 10:31:14 P.s. Hullu ei paikkaa huomaa ja viisas kiertää moiset viritykset kaukaa.

JANHONEN MATTI 11.02.2014 11:46

Jaa jaa. Onko mukava purkaa leiri, että pääsee veden hakuun/vientiin.

Tai mitä järkeä on kuskata, vettä jopa maasta toiseen. Kyllä minä puskaparkkilaisen suihkun käytön ymmärrän vallan hyvin, mutta oltaessa leirialueella oman suihkun käyttöä on vaikea perustella. Toisekseen ei siitä auton liikuttelusta erityisesti alueella tykätä, vaunun vielä vähemmän.

Mitä lattian korjauksen tulee niin ihan vaan tiedoksi, että puskusaumattuja pesutilan muovimatolla varustettuja lattioita ja seiniä on asunnoissa miljoonia ja miljoonia ja ne pitävät alan miesten mukaan paremmin kun kaakelit mitä vuotoihin tulee. Muovilattiasta jopa puuttuu se sauma joka kaakelipinnoissa yleensä vuotaa, se seinän ja lattian välinen sauma.

Ja aivan erityinen kiitos tuosta loppulauseestasi.

YLITALO ASTA 11.02.2014 13:15

Yhden auton suihkun lattia tuolla sinun tyylillä korjanneena tiedä tuloksen. Jos alle ei sauman kohtaa tule kiinteää tukea, niin työ on turha. Eli kun teet sen tuen sinne alle, niin kas kummaa se kaukalo on nostettava pois edestä. Ja kaalien saumat nyt ei ole edes tarkoitettu pitämään mitään nestettä. Nehän ovat huokoista ainetta. Ja aika harvassa matkailu-autossa on aidot kaakelit, joten vertaus kohta on huono. Ja muovi matto on tarkoitettu puskuun saumattavaksi jote sekin on esimerkinä huono muovin kojaukseen joka kuumetessaan haurastuu. Muta nouhan sinä tiesit, mutta kun ....

T: Masi

P.s. Tuo korjaus on vähän sama asian kuin havan ja hyvän osto. Harvoin onnistuu samalla kertaa.

JANHONEN MATTI 11.02.2014 14:38

Päinvastaisista vakuutteluistasi huolimatta hiushalkema voidaan korjata ihan paikallaan. Kiitos nykyisten liima- ja tiivistysaineiden. Jopa minä osasin sen tehdä, vaikka tumpelo näissä jutuissa olenkin.. Siitä on elävä esimerkki tuossa pihassa Hymerin pesutilan lattian korjaus. Kestää myös viisaiden katseen.

YLITALO ASTA 11.02.2014 16:29

"Minulle sopii. Olen muuttanutkin suihkutilan pinottavilla läpinäkyvillä kannellisilla laatikoilla tavaratilaksi. Ja tietenkin pyykkikoppa" on siinä tilassa. Yläpuolella on tanko johon voi ripustaa vaikka kylpypyyhkeet kuivumaan. " Tuo on lainaus eräästä vastauksestasi. Kun käyttö on moista, niin eihän sen tarvitse edes vettä pitää. Mutta niille jotka käyttävät matkailu-autonsa tiloja siihen tarkoitukseen johon ne on valmistettu en lähtisi tekemään notkuvaan lattiaan , jota joku mainosi autossaan olevan, mitään saumaa. En edes muovimatolla ennen kuin notkumisen syy on poistettu.

T : Masi

HAAPANEN TIMO 11.02.2014 17:12

Tuollaisen aloittajan kuvaaman tapauksen korjauksen voi silmämääraisesti tarkastaa vaikka päivittäin. Massa joko on kiinni, tai sitten ei. Uskoakseni olisi mailman tappiin kunnossa, liikkumaton paikkahan tuo, kynnys.

Aloittaja taisi korjausohjeita kyselläkkin.

@timppa

HÄKLI HANNU 11.02.2014 21:46

Sen verran otan kantaa tai oma ja vaimon mielipide suihkunkäytöstä on seuraava. Puskaparkissa suihku ylettää hyvin vessan ikkunasta ulos ja suihku ulkona. Tämä kesällä. Talvella ollan yleensä leirialueella ja silloin käytetään alueen suihkua, autossa tai vaunussa ei ole sisällä suihkua käytetty koskaan. Tuohon asiaan jonka joku mainitsi tuosta paskalla käynnistä, meillä tehdään nämä tarpeet kasettivessaan oli kesä tai talvi, ei yleensäkkään koskaan suihkun lattialle metrin päähän ruokapöydästä, käsittääkseni nyt oli keskustelu suihkun lattiasta. Ei mittää, jatketaan harrastusta ja koitetaa olla romahtamatta.

YLINIEMI SEPPO 12.02.2014 06:44

Tarpeella meilläkin käydään kasettivessa noin metrinpäässä rukapöydästä kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

Suihkussa käydään auton sisällä myös kun ei olla esim.kämppärillä.

Ei ole ollut vielä tähänmennessä mitään kosteus ongelmia autoissa vaikka on käytetty sisäsuihkua.

Jokainen taplaa tyylillään ,jokainen tekee minkä on parhaaksi nähnyt.

VÄLIAHDE JUSSI 12.02.2014 13:15

Tuossa oli kaksisyytä auton vaihtoon wc tuli "kauas"ruokailu paikasta ja kasetti vessa.Kunnon pyöräteline ja markiisi.

HAAPANEN TIMO 12.02.2014 16:27

Tässä onkin hyvä näyttää oma ratkaisuni täysin hajuttomasta vessasta

https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/WCKasetinTuuletin

Viisi kesää istuttu raikkaassa huussissa ilman minkäänlaisia huoltotoimenpiteitä.

@timppa

HÄKLI HANNU 12.02.2014 19:32

Hittolaine sentää, ei sunkaa kukkaa nyt romahtanu. Käyää Rossossa pastalla ja pas...lla. HH.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.2.2014 klo 19:35:11 Ootellaa kun kohta talitintti toivottaa hyvää kevättä!

NIITTYARO TAPANI 14.02.2014 19:42

Lueskelin osan noista vastauksista mutta oma kokemukseni sanoo seuraavaa:

Minulle kävi samoin joskus ehkä 2004 tai 5 kun vessan/suihkun lattiaan ilmestyi kasvava rako eli murtuma. Takuu oli ohi joten jouduin mietiskelemään sillä uutta kaukaloa en siihen halunnut homma kun olisi ollut suurenlainen.

Keskustelujen perusteella päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun joka saattaa tuoda harmaita hiuksia sille joka sen lattian ehkä joskus vaihtaa tulevaisuudessa. Lattian kahdesta "kaivosta" meni putket harmaavesisäiliöön ja muutoin alusta ja pohjan väli oli kuulemma tyhjää.

Porasin siihen halkeamaan muutaman, muistaakseni 3 tai 4 reikää ehkä 5 cm välein ja niistä pursotin jäykistyvää umpisoluvaahtoa lattian ja pohjan väliin kuvitellen sen täyttävän sen välin siltä osin kokonaan. Näin tein joka reiästä ja jätin kovettumeen. Olin ensin suojannut sen lattian maalarin teipillä jotta yli mahdollisesti pursuava vaahto ei sotkisi sitä ja se olikin viisas temppu.

Kun vaahto oli kovettunut niin siistin lattian niistä reikien kohdalle ilmestyneistä pienistä vaahtotapeista ja kaunistelin jollain saumaussilikonin tapaisella lopputuloksen.

Aiemmin hieman notkunut lattia ei sitä enää näkyvästi tehnyt, viemärit vetivät edelleen ja koska kaikki oli vaaleaa niin ne 3 tai 4 pientä paikkaa eivät juurikaan silmään pistäneet.

Ajelin sillä autolla vielä tuonkin jälkeen muutaman vuoden eikä korjaus aiheuttanut pientäkään havaittavaa ongelmaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.