Pakkanen pätkii muoviosia, saako tarvikkeena??

HEINONEN PASI 09.02.2014 20:20

Tästä aiheesta on juttua ollut aiemminkin, ja varmaan tulee olemaan. Mutta epäselväksi on jäänyt, saako mistään esim. muovisia etupystypilareita tarvikkeena? Auto on Hobby siesta GFLC 600 vm. -08. Viime talvena pakkanen katkas oikean etupilarin. "Seivasin" katkoksen ja täytin uran valkoisella sikafleksillä, Pari kolme viikkoa sitten pakkanen paukautti toisen katkoksen, ja uusia katkoksen alkuja löytyy pop niittien alta lisää. En viitsi enää turata.

KOCH HANS 09.02.2014 23:49

Kyllähän se niin on, ettei "tarvikkeena" löydy vaikka alihankkijan tekemiä ovatkin. Lähetä tiedot niin kysyn päivän hinnan saksasta. Pelkään, että suurin syy noiden muoviosien hajoamiseen on se, että ne on tehtaalla hätäseen kiinnitetty poraruuveilla tai sitten ei ole muoviosaan porattu riittävän suurta reikää jotta olisi hieman elämisen varaa.

terv HooKoo

JANHONEN MATTI 10.02.2014 10:02

Hans mielestäni kertoi sen syyn.

Omassa Hobbyssä oli juuri tuo vika. Kiinnitysreiät on liian tiukaksi tehty. Osat on alkujaan asennettu huoneen lämmössä ja kun auto joutuu kovaan pakkaseen niin osaan syntyy kutistumisesta kova vetojännite ja kun ruuvit kestää niin muovi särkyy. Porakoneen terällä sivusuuntaan syöttämällä, reikiä voi kappaleen pituussuunnassa avartaa jolloin ongelma poistuu. Kansanomaisesti sanoen pitää tehdä "elämisvaraa".

Hobbyssä on tätä samaa ongelmaa takapään yläsaumoissa joihon tupaa tulemaan pieniä rakoja. Ne on ulkorakenteita eikä sinällään vaikuta suoraan auton vuotamiseen muuta esteettinen ongelma ne on. Ne voi varovasti avata vaikka mattopuukolla ja uusi joustava Sikaflex saumaan ja se on siinä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.