MUTU jutut ja aiheesta poikkeaminen

KOCH HANS 28.01.2014 00:04

Moikka Onkos hirveen paljon pyydetty, että et vastaa sellaiseen kyselyyn josta et TODELLA TIEDÄ? Lisäksi näistä mutu vastauksista: Jos joku kysyy vaikka starttimoottorista niin loppuaiheet saattaa olla vaikka takajousituksesta.

ONKO LIIKAA TOIVOTTU ??

Älä ota kantaa selkeään kysymykseen JOS ET TIEDÄ. Ne mutu jutut vaan harhauttaa ja pitkittää viestiketjua vaikka oikea vastaus saattaisi jopa jostai viestistä löytyäkin.

HIEMAN itsekritiikkiä PLEASE.

terv. HooKoo

Käyttäjän lisäys viestiin 28.1.2014 klo 00:07:12 katsos joskus kun olen näitä palstoja selannut niin on annettu jo valmiiksi niin paljon mutu juttuja palautteena, että oikea vastaus on vaikeasti enää löydettävissä koska juttu menee chattilinjalle.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.2.2014 klo 05:41:29 "Jos joku kysyy vaikka starttimoottorista niin loppuaiheet saattaa olla vaikka takajousituksesta."

Älkäähän nyt hiiltykö! Jos nyt jollekin pitää oikein rautalangasta vääntää mitä tarkoitin niin tässä yksi oiva esimerkki aiheesta poikkeamisesta.

Aihe: Diesellämmitteiset matkailuautot? (Timo)

Täytypä kysästä ooppelin myyjältä, kuka se nyt lienee, saako siihen sähköä sivu oveen. Se kun on aika raskas niin emännällä tahtoo olla hankala laitella kiinni. Ja kun sen nykäsee voimalla jysähtää, jotta tuntuu että auto kaatuu. Kokeilin fiiatin ovea, oli tosi keveä. Minä tiijä onko saksalainen suunnitellu siittä panssari autoa.

Eikös tuo ole aivan suora ovi vaunun tai auton seinään. Nuo raamit on vain jotta näkisi millaiset karmit ja kokonaisuus on.

Koko liukuoven kokoinen ja muotoinen, muovista tehty, ei edes painaisi paljoa. Kahden hengen autossa jossa ajaessa istutaan edessä ei turvallisuus juurikaan heikkenisi.

meitin casa car:ssa on erillisvuoteet(Itse suunniteltu).Toimii erinomaisesti ei tarvii könytä toisen yli eikä herättää kömpiessä punkasta.Kuiteskin puolipitkä paku kyseessä.

Itse voisin tietysti vielä lisätä naapurin auton käsijarrun pettämisen Gardajärven rannalla tms. jne.

eli en todellakaan halua arvostella vikojen "arvailuja" kun ne perustuvat edes sinnepäin olevaan kokemukseen tai tietoon. MOT

NORDSTRÖM SEPPO 28.01.2014 07:37

Samaa mieltä. Esimerkkinä kysymys jossa kysyttiin voiko lähteä liikenteeseen jos vetoautossa on talvirenkaat ja vaunussa kesärenkaat. Vastauksissa lähdettiin pilkunviilaukseen siitä mikä on talvirengas ja miten se määritellään. Kokeneet karavaanarit olisi voineet antaa kysyjälle selkeän vastauksen, että älä hyvä ihminen oman ja kanssakulkijoiden turvallisuuden tähden lähde moisella yhdistelmällä tienpäälle talvikelissä. Ja lisäksi se ei ole lainmukainen. Monissa vastauksissa keskityttiin pohtimaan laintulkintoja millä pääasia eli turvallisuus voidaan ohittaa.

NIEMINEN PENTTI 28.01.2014 10:12

Hanssin kirjoituksessa joka sana täyttä asiaa! Itse olen peräänkuuluttanaut tätä samaa ,mutta ilman tulosta.Otettais huomioon ,että kysymyksen esittäjä on ehkä vastaalkaja, kuten me kaikki aikoinaan ollaan oltu. Apua ja neuvoja hän on vailla eikä mitään saivarteluja pilkun paikasta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.01.2014 11:28

Täyttä asiaa, olen itse pyrkinyt pysymää faktoissa, mutta joskus keskustelu rönsyää toiseen aiheeseen vaikka kyseessä on asiallinen keskustelu, pitäsi aina avata uusi aihe jos se poikkeaa alkuperäisestä.

KOISTINEN TOIVO 28.01.2014 13:05

Kyllä olen myös sama mieltä. Mutta ehkä pitää myös luottaa kysyjän kykyyn seuloa omaan tarpeeseen olevaa tietoa. Tulee vastakin olemaan että juttu tahtoo rönsyilla. Enkä luultavasti ole minäkään ihan syytön asiaan. En usko, että porukkaa voi kahlita. Toivopoika

JANHONEN MATTI 28.01.2014 13:42

Tuo Sepon esimerkki on hyvä.

Kysyjä sanoi jo otsikossa, että vaunussa on kesärenkaat. Ja kun nyt tammikuun niin se on siinä. Kesärenkailla ei yleisen liikenteeseen ole asiaa ennen 1.3.

Mitä väliä on sillä mitä siellä vetoautossa on jos kysyjän ilmoitus kesärenkaista pitää paikkansa - kuten on syytä olettaa.

SUOMINEN TAUNO 28.01.2014 13:47

Kyllähän se väkisinkin mutu -tietoa tuppaa olemaan, kun amatöörit keskustelevat. Toisaalta eihän tämä mikään ammattimiesten keskustelupalsta ole, vai onko muka?

Mikäli ymmärsin tuon Hansin viestin oikein, kaasuasioista voivat keskustella vain ne, joilla on vähintään kaasuasennusoikeudet. Sähköstä keskustelemiseen pitäisi olla vähintään sähköasentaja, mieluummin varmaan insinööri. Auton tekniikasta ei kannata puhua mitään ilman asentajan papereita ja kokemusta.

Sanoisin, että keskustelun on syytä olla vapaata, mutta jokainen voisi oman kommenttinsa osalta miettiä, tuoko se mitään lisäarvoa keskusteluun. Kyllä mutu -kommentillakin voi olla lisäarvoa, varsinkin jos nämä varsinaiset asiantuntijat pysyttelevät hissukseen.

NISSINEN KAUKO 28.01.2014 14:04

Tosi on jutut rönsyilee aivan muualle monasti, mitä aloittaja kysyy. Aletaan nokitteleen,käydään jopa henkilökohtaisuuksiin. Näissä kysymyksissä,kun joku kysyy ongelmiinsa apua olis syytä pysyä asiassa.

Tässä kesärengasjutussa olis,mielestäni riittänyt vastaus

Kesärengas laiton ajanjaksolla 1.12-1.3

KOISTINEN TOIVO 28.01.2014 14:54

-Jonka tiedon saa trafin sivuilta. Antaa kukkien kukkia. Toivopoika

NISSINEN KAUKO 28.01.2014 15:17

Näissä ongelmiinsa apua kysyviinsä,vastaukset täytyis olla lyhyitä,selkeitä ja asiallisia. Meille 30-40 vuotta caravaani elämää viettäneille moni asia on selvä ja yksinkertainen,mutta aloittelijalle ei niinkään selvää pässinlihaa.

Noissa hupiprovo aloituksissa ei niinkään väliä mitä siellä lätisee,siellä saa keskustelut rönsyillä ja kaikki kukat kukkia.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 28.01.2014 17:11

No ei se JanhosMattikaan joka hätään ehdi... Sen jälkeen harvoin tarvii jatkaa lukemista...

JANHONEN MATTI 28.01.2014 17:49

Kyllä sitä joskus voi irrotella mutta ei koskaan alkuperäisen kysyjän kustannuksella. Jos kysymyksessä on jotain epäselvää niin voi ihan hyvin esittää tahdikkaan lisäselvityspyynnön.

Jos heti kättelyssä töksäytetään tai mollataan kysyjää, niin se mies menetetään iäksi.

MÄKELÄ MIKA 28.01.2014 17:53

Voihan neuvoa kysyä myös oikeista alan liikkeistä.

HÄKLI HANNU 28.01.2014 18:19

Jos täällä keskustelisi ainoastaan insinöörit, sähkömiehet,kaasulupien haltiat,autoteknikot ja muut kovat ammattilaiset. Minä olen saanut apuja täältä meiltä muilta "konkareilta" joka saattaa olla mutua mutta koettua. Ei ne kaikki insinöörit ja muut asiantuntijat ole noiden vehkeiden kanssa tuolla korvessa rojunneet. Muuten H.K:lta täyttä asiaa.

HAAPANEN TIMO 28.01.2014 18:40

Mun mielestäni arvauksetkin kuuluvat tänne, kyllä nekin joskus osuvat oikeaan. Mutta tolkku niissäkin.

Meinaatko Hasse että sun vastauksesi starttimoottoriasiaan on fakta. Tuskin on oikea, mahdollinen toki. Arvaus siinä kuin muidenkin vastaukset.

@timppa

EEROLA TEEMU 28.01.2014 19:08

Timon kannalle tässä asettaudun. Jos vastaaja kertoo esim. omista kokemuksistaan kyseiseen asiaan, niin voihan se olla mutua, mutta kuitenkin auttaa kysyjää samantapaisessa ongelmassa. Monet ongelmat selviävät usein vasta pitkällisten vääntöjen jälkeen -jos silloinkaan.

Turvallisuusasioissa pitää olla tarkkana, esim. kun kaasusta ja sähköstä on kysymys, mutta riittää, että erottaa omat kokemukset "virallisista määräyksistä". Ketjujen hajoaminen muutaman vastauksen jälkeen vitsinheitoksi on lähinnä jäsenkeskustelun riesoja, mutta sille tuskin on mitään tehtävissä. Liika virallisuus ei nyt vaan tunnu istuvan sellaisille jutunkerronnoille. Liiallisella paimentamisella voisi olla tuhoisa vaikutus osallistumiseen.

JAASKELAINEN SEPPO 28.01.2014 21:56

Tuolla toisella karavaanisivustolla erehdyin kysymään kokeneilta neuvoa vuotavan tuulilasin kanssa. Sain lukuisia rönsyileviä vastauksia. Osa oli asiaakin. Yleensä keskustelussa pohdittiin onko lasin tiivisteen alla ruostetta, Sitten kun tulin maininneeksi ettei se lasikuitu tuppaa ruostumaan, sain kynsilleni valvojalta että tulisi pysyä kuivalla asialinjalla.Eipä juuri innosta kyselemään neuvoa näin vasta-alkajana. Olisko oikein vain todeta, että pitäkää tunkkinne. Taidan vaihtaa harrastusta heti alkuunsa.

JANHONEN MATTI 28.01.2014 22:23

Voi hyvä isä sentään. Tule pois sieltä "Esson baarista" jossa baarimikkokin jo komentelee. Olisko hermostunut tai jotain.

Kyllä nämä jutut täälläkin joskus rönsyilee kuten Hans tuolla kertoi, mutta kyllä siitä seasta aika hyvin sen olennaisen kuitenkin löytää. Se kannattaa huomata, että monet alansa taitajat on päivätöissä, joten ihan pikavastausta ei aina kannata odottaa. Täällä kirjoittavilla on kuitenkin hyvin paljon tietoa, taitoa ja omakohtaista kokemusta tähänkin alaan liittyvistä asioista, ja heitä kannattaa kuunnella.

Mutta sekin kannattaa huomata, että tämä on parhaimmillaankin vain "kaukorantamista" jossa pitää antaa arvio tai vastaus näkemättä ja kuulematta "potilasta". Vähän kun vakuutuslääkärin hommaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.1.2014 klo 22:24:12 po. kaukoparantamista

HJELM ARTO-VEIKKO 29.01.2014 19:31

Työ Jumperi 2004, noin 300000km, liikenne valoista lähtiessä vasemmalle kääntyessä kova paukutus oikesta etupyörästä, Oikea vastaus murros, niin saisi vastata Ei ollut murrosnivel. Pyörän laakeri, oikea vastaus Ei ollut laakeri Alapallo, hyvä vastaus. Mutta eikun ei. Kolme hyvää vastausta. Oikea vastaus moottorin ala kumityyny, ihan loppu. Minusta on hyvä että reippaasti vastataan, jossain vaiheessa tulee oikea vastaus, mekaniikka on arvoitus asiantuntijallekkin, miksei meillekkin.

Jelmi

TURUNEN HEIMO 31.01.2014 23:57

Noihan se yleensä käy, pahinta kun korjaamo nuo osat vaihtaa ja vika ei lähde. Tuo kun ei näy vikakoodina. Kelle on korjaamo myöntänyt töpänneensä? Pisimmälle tuon on vienyt kai BMW, joitain mekaanisia vikoja ei takuu korvaa kun siitä ei synny vikakoodia. Maksa itse ja odota rahojasi tosi kauan kuluttajariitalautakunnan käsittelyn jälkeen.

KARJALAINEN ALPO 01.02.2014 05:56

Minulle on myöntänyt korjaamo töpänneensä. Vein Oulun Raskoneeseen henkilöauton, Hyundai, määräaikaishuoltoon ja sitä sieltä hakiessa sanoivat, että nyt siinä palaa ABS-valo. Sanoin, että ei palanut aamulla. Myönsivät, että joo ei palanut.

He hankkivat tarvittavan osan ja korjasivat ko jutun noin kuukauden päästä.

Ainoastaan, että joudun käyttämään auton uudelleen huollossa noin 100 kilometrin päästä.

No tulipahan näin vaimolle ylimääräinen shoppailupäivä Ouluun.

LAUKKANEN MAURI 01.02.2014 09:59

Pakko kysyä montako saitn lukijaa on ollut töissä esim,huolto töissä tai vastaavissa ?.

Kun ole ikäni korjannut teknillisiä härveleitä,niin mekaanisia kuin elektronisiakin ymmärtää kun joku kysyy missä vika kun sulake x palaa?. Tai missä vika kun mootori kolisee?.

Kyllä normaali järjellä varustetun ihmisen pitäisi ymmärtää,kun kysyy vastaavia sanoisinko elvistellen tyhmiä kysymyksiä ,niin vastauksetkin ovat samaa tasoa.

Siis se puhelimessa,tai tällä saitilla korjaaminen on kuin lottoamista,oikean vastauksen saaminen on se lottovoitto. Kun vielä ottaa huomioon että määrätyt asiatta vika kohteet ,sähkö,kaasu ovat hyviä renkejä,mutta vaarallisia isäntinä eli vaativat korjaajan ,sen amatti-ihmisen vaikka se maksaa ,tekemään työn lakien ja säätöjen mukaisesti. Siis annetaan silti kaikkien kukkien kukkia ja jokainen voi esittää mielipiteen kuinka hänen mielestään ko,vika tulisi korjata,mutta kaikki ehdotukset pitää osata suodattaa ja osa niistä on kai vitsejä tai huumoria!.

JANHONEN MATTI 01.02.2014 11:22

Mauri kysyy ja minä vastaan. Hyvin vähän.

Minulla on sellainen näkemys, että yhä vähemmän on niitä matkailuauton omistajia jotka tietävät miten itse auto ja korin laitteet toimii puhumattakaan siitä , että osasivat itse korjata laitteita tai autoa. Ovat ostaneet auton käytettäväksi ei rassatakseen sitä.

Tämä on itse asiassa hyvin monia aloja koskeva kehityssuunta. Itsekin teen tietokoneella monenlaisiin asioihin tietämättä miten tietokone toimii.

Tähän kehityksen "kyydistä tippumisen" on montaa syytä ja keskeisin lienee se, että m-autosta ja korin laitteista tulee yhä teknisempiä mm. elektroniikan lisäämisen osalta. Kysymyksistä näkyy yhä useammin myös tämä. Ihmisille - kokeneillekin - syötetään koko ajan disinformaatiota siitä, että nykyautolle ei voi tehdä itse, eikä edes pienissä korjaamoissa mitään. Tämä on valhe jolla autojen käyttäjiä ohjataan käyttämään merkkiliikkeiden kalliista huolto- ja korjauspalveluja sikahinnoiteltuine varaosineen. Otan yhden esimerkin. Miten muka auton alusta ja sen osat on muuttuneet sellaisiksi, että alan ammattilainen pienelläkin korjaamolla tai kokenut alan harrasta ei voi osia vaihtaa. Ei mitenkään. Ja vallankin kun merkkiliikkeiden ohi menevä varaosahuolto toimii maassa paremmin kun koskaan.

Asia lienee myös ikäkysymys sillä tavalla, että meidän vanhempien oli aikanaan pakko opetella perusasiat moposta, moottoripyöristä ja autoista jos ylipäätään meinasi liikkua. Nämä autoa koskevat perusasia pätee edelleen vaikka monet muuta luuleekin. On tullut suorastaa muodiksi myydä matkailuajoneuvoihin yhä enemmän automatisoituja laitteita joilla ei loppukäyttäjän kannalta ole juurikaan muuta merkitystä kun se, että korjaaminen on kalliimpaa. Tämä kuitenkin voi olla vain oma näkemykseni , kun sen sijaan ne jotka eivät osaa edes perustoimintoja ovatkin mielissään kun automatiikka hoitaa autossa sitä ja tätä.

Vanha sanonta on, että ei ole huonoja kysymyksiä on vain huonoja vastauksia.

LAHTI RISTO 06.02.2014 20:19

Näkyy nettipoliisit olevan joka palstalla. Jos toisella on sana hallussa ja pystyy nasevasti asian esittämään, on toiselle sihtaaminen vaikeaa ja rönsyää. En aina ole varma, onko aihe jo olemassa, vai pitääkö aloittaa uudella? Tänään oli asiaa Truman ongelmasta ja jäi kaivelemaan, että meniköhän oikeaan saittiin? No, nettipoliisi ilmoittelee!

VÄLIAHDE JUSSI 06.02.2014 21:11

En ole lukenut kuin,osin aloituksen ja osia joistakin vaustauksista. Joku viittasin rengas kyselyyn johon vastasin,varmasti tietäen että,sillä rengasyhdistelmällä varovasti ja erityistä tarkaivasuutta noudatten voi ajaa. En ole sitämieltä että, kenenkään joka,ei omaa maalaisjäkeä pitäisi ajaa. Ei nastat ajajaa tee eikä,telatkaan. Vaan terveen maalaisjärjen käyttön kannalla. Minusta monet noista kyselijöistä ovat antaneet erittäin niukkoja alkutietoja omistakin havainnoista joita he huomio jo purkutilanteissa. Ps <70luvulla ajettiin samoilla rengailla kesät talvet,ilman turvavöitä ja luiston estoa Vallu 33 oli ilman lukkoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2014 klo 23:19:06 Aloituskin oli mielestäni ihan liian näitä asioita laajajalti epäselvästi käsitetvä. Mutta mielen kiitoinen jos te kysytte jotain,antakaa tarkat taustatiedot ne jotka, luulette vaikuttavan asiaa. Tämä milteisamanlainen ongelma on tavaratori kohdalla myyjät,ostajat ja tavaran- vaihtajat eivät panee otsaketta haluaako ne ostaa tai myydä. Sallittu Yksityisviesti olisi näissäkin poikaa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.