Truma lämpöputken asennus vaate- ja keittiökaappiin.

VÄNTTINEN ILKKA 25.01.2014 11:46

Käyttäjän lisäys viestiin 25.1.2014 klo 11:55:43 Onko kellään kokemusta jos laittaisi lämpöputken vaate- ja keitttiökaapin alareunaan päättyvänä putkena ja putkeen joitakin reikiä lampöä varten. Luulisi ettei siitä ainakaan ole haitttaa. Olisin halunnut jatkaa putkea jääkaapin takaa ulkoovelle mutta on vielä epävarmaa onnistuuko riippuu jk:n rakenteesta.

Valmistaja sanoo että kaapistojen ovia pitäisi pitää ajoittain auki mutta näillä toimenpiteillä ei varmaankaan tarvitse ja samoin se tasoittaisi auton lämmönjakoa.

Auto on puoliintegroitu jossa ulkoovella ja kaapistoseinällä ei ole lämpöputkia ja suulakkeita.

LAUKKANEN MAURI 25.01.2014 15:20

Mikä ettei,kun muistaa sellaisen nyrkkisäännön : Ihminen,vesi ,sähkö ja ilma etsii aina sen helpoimman reitin mistä mennä.

Siis tuo on perusohje ilmanmäärän säästöön,jos teet lisää reikiä putkistoon se ilma on pois sitten muista suuttimista!.

KURVINEN ESKO 25.01.2014 17:40

Kyllä suunnittelemasi systeemi toimii nimittäin minulla on autossa tehdasasenteisena vastaava putki miehen mittaisen sohvan alla, ulkoseinää vasten ja siinä on pieniä reikiä, joista ilma puhaltaa vasten ikkunan alaspäin tulevaa kylmävetoa. Se siis puhaltaa sohvan selkänojan ja ulkoseinän väliin. Tämän lisäksi autossa on 8 muuta suutinta joista Truma 6kW puhaltelee. Esko

Käyttäjän lisäys viestiin 25.1.2014 klo 17:48:31 Unohtui näimmä, että lisäksi on vielä tuulilaislle puhallus trumaticilta silloin kun ei ajeta. Jos kaapissa pöhisee liikaa niin reikiä voi teipata umpeen ja taitaapa vapaa-aika.comissa olla rakosuuttimiakin valmiina. esko

TERVO JARI 25.01.2014 21:59

Jos kertoisit mihin noita muutostöitä tarkasti ottaen suunnittelet niin se helpottaisi neuvojen antajia.

Näitä vaanareiden vermeitä on NIIN moneen lähtöön lämmittimen tehon kuin sijoituksen suhteen että ei voi yleistää että ei voi etukäteen tietää mikä kannattaa/onnaa, mikä ei. . .

Alusta: Esim. Fiat 2.8 Diesel

Kori: Esim. Hymer B 574 i

Vuosimalli: 2006

Ja jos voi liittää kuvan, sekin on eduksi.

Hyvällä vaan, ei ollensakkaan pahalla, kysyjän parhaaksi vain . . . .

VÄNTTINEN ILKKA 28.01.2014 10:34

Hei, Putken asennus vaatekaapin alasokkeliin onnistui ihan hyvin jos laittaa vielä pari reikää kaapin pohjaan ritilään. Samoin putken pää lämmittää keittiön alakaappia nyt ei vesiputket jäädy. Tosin alakaappi lämpenee mutta hyllyjähän voi raottaa tai laittaa reikiä tarvittaessa. Jääkaapin kautta ulkoovelle ei onnistunut lisäsuutin koska JK oli liian suuri kiinni seinään mutta ei se mitään lämpö jakautuu nyt tasaisemmin. Auto on Euramobil profila p 662 hb ilman kaksoispohjaa. Siinä on näköjään vesiputket siirretty myöhemmin asuintilan seinille alkujahan ne näyttäisi oleva upotettuna lattiarakenteisiin. (tosi huono ratkaisu pohjoisessa)

Muuten Esko oletko Oulusta sähkösuunnittelija Makrotaloilla joskus 1984 vuosina.

T. Ilkka

KURVINEN ESKO 28.01.2014 16:19

Ilkka, en ole kysymäsi henkilö enkä myöskään oululainen kansanedustaja. Asun naapurikaupungissa ja eri alan ihminen.

Laittelin tuohon aikaisempaan viestiini autoni (vm2001) suuttimien lukumäärän sen vuoksi, että ilmaa riittää eri kohteisiin vaikka niitä on useampikin ja ainahan voi ilmaa ohjailla eri kohteisiin supistamalla tai sulkemalla venttiileitä muualta. Terv. Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.