Kannattaako/ voiko peittää?

HÄKLI HANNU 03.01.2014 23:00

Jos aikoo jonkusen hallayön viettää tuolla teltankorvikkeella (Autoroller 5) niin kannattaako ja voiko peittää jääkaapin suuret tuuletus ritilät ja oven alareunan ritilän. Lattialämmitys on ja kyllähän tuo trumakin puhaltaa lämmintä, mutta olisiko vielä apuja jos jollain tavoin vielä koittaisi hillitä hallan sisäänpääsyä, älyllisellä tavalla. Thermopeite on ajotilan ja oleskelulilan välissä ja se tuntuuolevan hyvä, kun autolla ajaa oman lämppärin varassa kyllä ohjaamossa alkaa otsa kastua reilun puolen tunnin jälkeen lämppärin ollessa täysillä, luulisin sen pitävän myös oleskelutilan lämmöt siellä puolella.

HH

TERVO JARI 03.01.2014 23:15

Voit korvata vaik' teippaamalla muovilevyn joka on yhtäläinen ilma-aukoiltaan/ malliltaan noiden linkin "mallien" kanssa jääkaapin aukkoihin lyhyeksi aikaa. Pidempään ollessa teippi sotkee/tarttuu lujaan auton kylkeen, silloin kannattaa hankkia käyttöön tarkoitetut suojat.

http://www.mlcaravan.fi/kauppa/product_catalog.php?c=26

Peitä tuulilasi/sivulasit ulkoa päin vaikkapa vanhalla huovalla leirissä ollessa, se käy hyvin väliaikaiseen peittämiseen/suojaamiseen.

Tiä mitä kysyit, tollai vastasin . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2014 klo 21:12:45 .

Kaiva jääkaapin käyttöohjeet esiin, sieltä löytyy mallikohtaiset ohjeet talvi kuin kesäkäyttöönkin.

Jos ei löydy niin Dometicin jääkaappi, ohjeita käyttöön löytyy:

http://www.dometic.com/fi/Europe/Finland/Customer-Center/Kayttoohjeet/

Ja tuoltakin jotain . . .

http://www.caravantukku.fi/kayttoohjeet/

ASIKAINEN MATTI 03.01.2014 23:31

Isolla kaapilla on isot ritilät ylhäällä ja alhaalla. Olen käyttänyt talvella yhtä peitelevyä alhaalla ja jättänyt ylemmän auki. Jos teippaat muovilevyä tehdastekoisten sijaan, niin huomioithan, että ilmankierto alhaalta sisään ja ylhäältä ulos säilyy.

POKKINEN TAPANI 04.01.2014 11:06

Ne jääkaapin ilma-aukot toki saa peittää hyvin pitkälti kovilla pakkasilla, melkein kokonaan umpeen yläosastaan. Alhaalta tulee polttimen korvausilma ja se on hyvin tärkeä jättää osin auki.. Mutta niitä matkustamon ilman tuloja muuttaessa on syytä ymmärtää mitä tekee. Ja jos täältä täytyy kysyä, että voiko oven ilmantulon peittää niin antaisin ohjeen, EI missään nimessä. Sen sijaan kun muistaa perusohjeen = kylmä tulee alhaalta ja lämpö lähtee ylhäältä. Leikkaa esm: telttapatjasta, solumuovista kattoluukujen levyiset palat ja laita ne yöksi paikoilleen. Vaan missään nimessä älä nytkään sulje niitä katoissa olevia ilmanvaihtoritilöitä. Jos auton ilmanvaihto on suunniteltu vaikka kuudelle hengelle kesäkäyttöön ei tietty kaksi henkeä talvella kun painovoimainen ilmanvaihto toimii, tarvitse välttämättä koko kapasiteettiä. Lisäksi tulee kysymykseen kodensio....... -tapani-

HAAPANEN TIMO 04.01.2014 12:08

Kaappihan on tykkänään erotettu sisäilmasta. Auton lämpimyyteen ei reikien peittämisellä ole oikein mitään merkitystä.

Oven reiän peittäisin surutta, kattoluukut jättäisin peittämättä.

@timppa

PEIPPO PASI 04.01.2014 15:02

Matille:Siiskö alaritilä vain kuuluu peittää,kun seinässä on kaksi isoa ja yksi pieni ritilä (iso kaappi). Auton mukana tulikin vain yksi iso ritilän suoja.

-Pasi

Käyttäjän lisäys viestiin 4.1.2014 klo 15:05:51 Vaiko yläritilä niinkuin Tapanin kirjoituksesta vois ymmärtää?

-Pasi

POKKINEN TAPANI 04.01.2014 16:14

Kyllä kovilla pakkasilla kannattaa peittää jääkaapista niin ylä kuin alaritilääkin.

Ja mitä tulee noiden katossa olevien luukkujen lämmönhukkaan, ovat kovilla pakkasilla melko horoja. Tuolla Oulun Patelan puolella on eräs fiksu Herra Väisänen keksinyt laittaa kattoluukkujen lisäeristeeksi sellaiset painonapeilla kiinnitettävät topatut kankaat. Ovat vielä samaa kangasta kuin kalusteissa. Ei pöllömpi keksintö ja ainakin hän kertoi noiden olevan aivan huomattava ero kontra ilman.

-tapani-

HAAPANEN TIMO 04.01.2014 16:31

Kaikkien autojen kaappia ei ole erotettu ulkoilmasta, vaan lieden alta näkyy ulos. Esim mun edellisen auto Hymer -90 oli sellainen. Peittäminen on näissä aivan välttämätöntä ja talvisuojia myydään myös sinne pakoputkiritiläänkin.

@timppa

HÄKLI HANNU 04.01.2014 19:05

Tämänhän takia esitinkin kysymyksen. Edellinen autoni Matkaajan kopalla VM 90. Jääkaapista ei ulos muut kuin "pakoputki" . Antoi lämmintä sisään niin hyvin että nollakelillä ei vielä muuta lämmitystä tarvinnut. Ei ollut yhtään ritilää ulospäin, jääkaapista. Alden pannu lämmitti pakkasilla hyvin. Ainoa huono puoli oli tuo jokailtainen vuoteiden teko ja aamulla ei sitten ollut ensin heränneenä muuta kuin varttua että punkka kasataan ja ssaadaan pöytä. Alkovissa nukkujat on sitten ihan oma ryhmänsä, Matkaajassa sielläkin olisi tarennut koska sinnekin oli vedetty patteri. Nykyisessä Rollerissa on tilat erittäin hyvät ja me olemme tarenneet vallan hyvin mollaajiahan aina on, vaan tässä iässä enää haittaa, kun on yli kolmekymmetä vuotta kuunnellut noita kehuja.

POKKINEN TAPANI 04.01.2014 20:56

Tuollainen lämpöä tuhlaamaton kokkomopiili oli ennenmuinoin täälläkin. Jääkaappi otti korvausilman suoraan putkella auton alta ja kaikki hukkalämpö tuli ritilöiden takaa auton sisälle. Syksyllä se jääkaappi piti tosiaan hyvää pistelämpöä yllä. Kun vielä sytytti vanhan pystyalden ylläpitoliekille johan riitti hyvinkin lämpö nollakeleille.

Vaan tuollainen säästöpossu oli kesällä aika hirvitys, etenkin pohjoisessa kun korkeapaine jummittui napaansa. Yöllä varjolämpö +25 astetta, mutta varjoa ei missään. Jääkaappi posottaa täysillä hätäänsä ja vanhemmat yrittvät kastella lakanoita purossa ja helpottaa niillä lasten oloa.

Kyllä nämä ulos tuulettavat jääkaapit ovat taivaan lahja. Kun laittaa sinne jäädytysputkiston taakse vielä vanhan tietokoneesta poistetun puhaltimen niin sekin jaksaa viilentää jopa pakastimeen joutuneita kalafileitä. -tapani-

HÄKLI HANNU 06.01.2014 21:10

Niin tuosta vielä sen verran että meillä oli Elektroluksin ilmastointi asuintilassa. Kun illasta laittoi liukuoven ja muut ikkunat ja ovet kiinni ja antoi ilmastoinnin paukuttaa tuonne 18 asteeseen, eikä enää enemmälti aukonut ovia niin jo vain oli mahtavan mukava nukkua kun ulkona oli noin reilut 25 astetta. Se vaan siitä ilmastoinnista että vaati 220v virran ja yöllä ei voinut pitää päällä , kyllä niin pahan mekkalan piti.

ASIKAINEN MATTI 06.01.2014 23:06

Pasille. Kyllä ne molemmatkin voi peittää, varsinkin jos pakkasta on reilusti, mutta alemman peittäisin ennemmin, koska ajettaessa lentää enemmän kuraa alhaalla. Kokeilemallahan asia selviää.

VÄLIAHDE JUSSI 08.01.2014 01:59

Minusta kannattaa tässäkin asijassa,uskoa M.Laukkaseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.1.2014 klo 02:05:58 Eli ilma kiertämään.

SUOMI SEPPO 14.01.2014 20:41

Kerrotko Jussi mitä mieltä M.Laukkanen oli tästä asiasta kun se minun putkella ei näy ? @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.