Sähkö

VAINIKAINEN ARI 21.12.2013 18:30

Voiko laittaa toisen laturin akkuun samaan aikaan kuin auton laturi on päällä.Ei lataa auton oma laturi akkua vaikka töpseli seinässä.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.12.2013 klo 13:55:15 Sähkö menee kaikkeen muuhun muttei sisätilojen käyttämään akkuun joka kuljettajan penkin alla,se tyhjenee kun pitää tv tai valoja päällä. testattu ei tuu akkuun päin virtaa laturista,eli voiko siihen laittaa toisen laturin kiinni että akku täytyis,irrottamatta mitään jo meneviä johtoja akkuun

SUOMI SEPPO 21.12.2013 19:39

Mikäli olet varma ettei mikään muu lataa sitä auton akkua niin eipä sitten ole mitään estettä asentaa lisämateriaalia @seppo

ASIKAINEN MATTI 21.12.2013 19:42

Kannattaa tarkastaa sulakkeet ja mahdolliset löysät liitokset ensin, jos systeemi on sellainen, että lataus on ennen toiminut.

SAVOLAINEN SEPPO 21.12.2013 20:28

mulla oli ducadossa palanut 25A sulake hupi akun ja alusta akun väliltä ei ladannut alusta akkua piuhan kanssa , eikä käydessä hupi akkua t.Sepe

AHJOS TIMO 21.12.2013 23:06

Ari Vainikaiselle: Oletko mitannut, että käynnistysakku ei saa lainkaan latausta verkkojohdon ollessa kytkettynä vai tuntuuko vain siltä?

Esim.minun autoon on tarkoituksella tehty jo tehtaalla sellainen konstruktio, että käynnistysakku saa vain 13,2V ja 2A virran, mitä kutsutaan ylläpitolataukseksi. Sen vuoksi ostin erillisen laturin käynnistysakun satunnaista lataamista varten, mutta en uskaltaisi kytkeä sitä päälle yhtäaikaa auton sisäisen laturin kanssa.

SUOMALAINEN RITVA 22.12.2013 09:18

oletko katsonut minkämerkkinen asunto osan laturi on ? sini kuorinen vai punainen ja minkä merkkinen auto sinulla on ja vuosimalinen? T.Rauno

HÄKLI HANNU 22.12.2013 12:29

Timolta kysyisin että miksi et uskaltaisi kytkeä ylläpitolaturia yhtäaikaa auton sisäisen laturin kanssa.Tätä kysyn siksi että asensin itsekin starttiakulle ylläpitolaturin mutta olen käyttänyt hölmöyksissäni yhtäaikaa auton sisäisen laturin kanssa.Mitä mahdolliseti hajoaa vai mitä vaaraa on olemassa? Tästä kun ei saa sisäistä laturia pois muuten kun jonkun sulakkeen irroittamalla alkaa työntää virtaa heti kun töpselin seinään laittaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.12.2013 klo 12:32:04 Siis laturi on kiinteä, eikä sellainen kuin edellisisä autoissani ili töpselissä auton kaapissa.

HAAPANEN TIMO 22.12.2013 13:31

Hannu! Oletko sinä varma että sun autosi lataa sitä starttiakkua? Viisas pitää laturin olla ellei hajoa jos toinen laturi työntää vastaan.

@timppa

AHJOS TIMO 22.12.2013 16:24

Hannulle: Ostin hiljattain sellaisen CTEK-älylaturin, joka suorittaa 7-kohtaisen ohjelmansa joko osittain tai kokonaan. Kunkin vaiheen kesto ja laturin antama jännite riippuu siitä, minkälaiseksi se analysoi ladattavan akun tilan. Koko prosessi menee varmasti sekaisin, jos samaa akkua ladataan samanaikaisesti myös toisella laturilla. En viitsi kokeilla, miten laturit tai auton sähkökeskus (Elektroblock) siihen reagoisivat. Ehkä CTEK vain sytyttäisi punaisen virhevalonsa ja lakkaisi lataamasta.

Ettei tuo pääsisi tapahtumaan vahingossa, minulla on käytössä vain yksi verkkopistorasiasta autoon ylttävä 10 m kaapeli, jonka voin kytkeä jompaan kumpaan käyttöön, mutta en samanaikaisesti molempiin.

HÄKLI HANNU 22.12.2013 18:55

Timo. Yleismittarilla mitattu, kun virrat on seinässä lykkää hupiakkuun liki 14 Volttia starttiakku ei värähdäkkään. Kun taas auton käydessä tulee tuo yli 13 Volttia molempiin akkuihin. Auto on vm 98 Rolleri. Tämä laittamani laturi pitäisi olla myös tälläinen että kun akku on täysi jättää vaan ylläpitotilaan itsensä, merkkiä en muista mutta kolmen vuoden takuu siinä on vaan se tuskin on mikään laadun tae. Harvoinhan sitä ylläpitolaturia tarvitseekaan kun tulee yleensä oltua paikassaan 1-3 vrk. niin eihn se starttiakku siinä ajassa juurikaan tyhjene.

HAAPANEN TIMO 22.12.2013 19:38

No juu! Mullakin on Rolleri, eikä nämä meidän halpisvehkeet lataa sitä starttiakkua. Voit huoleti ladata samanaikaisesti.

En ole itekkään huomannut starttipuolen lataustarvetta meidän käytössä. Parin viikon seisokki antaisi siihen aihetta, ei toteudu meillä.

@timppa

HÄKLI HANNU 22.12.2013 20:57

Minulla tuli tämä tarve esiin kun olin nilkkaleikkauksessa ja tämän takia auto seisoi reilut kolme viikkoa ja sillon piti ottaa toinen laturi apuun, jokonkin se virtanen oli häippässy eikä jaksanut enää lähteä käyntiin, niin ajattelin varmistaa tämänkin vastaisuuden varalle. Hyvää joulun odotusta! Hanski

NIITTYARO TAPANI 23.12.2013 09:17

Ensimmäinen matkailuautoni oli -97 Granduca eikä siinä töpselisähköllä ladattu kuin hupipuolta. Jos halusi ladata starttiakkua niin piti olla erillinen laturi. Auto kyllä latasi käydessään molenpia akkuja, starttia suoraan ja hupia aika ison sulakkeen kautta alun napaan kiinnitettyä kaapelia myöden.

Uudemmissa autoissani (Knaus, Hymer) on ollut ylläpitolataus starttiakulle töpselisähköstä.

Totta on myös, ettei akku muutamassa päivässä tyhjene parkissa jos se on kunnossa. Jos tyhjenee niin jokin asia on pahasti pielessä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.