Halvan perässä.

VAARALA KIRKA 30.11.2013 17:40

Olen seurannut näitä keskuteluja ja monesti ollaan kyselty mistä löytyy se halvin tuote ( kopio kiinalainen ). Miksi ostaa tuote mikä ei kestä( ei välttämättä oikean lainen ei ihan sovi paikalleen tai muuten vaan ei pelaa ) ,no onhanse halpa ... Mulla ei ole ainakaan aikaa tapella takuu asioista ja tehdä ylimääräsiä remppoja. Ostan ( omalta paikkakunnalta ) niin takuut pelaaa ja huolto toimii ja aina voi kysyä neuvoa ongelmiin ( käytät palveluja niin saat myös palvelua ) .

Säästä euro maksa kymmenen.

AHONEN KAI 30.11.2013 17:55

Itse ostin syksyllä Vehosta jarrupalat, maksoi 180€, valmistusmaat olivat Tsekki ja Espanja

Motonetistä olisi palat saanut 70€:lla ja tuskin ne valmistusmaat olisi tuon eksoottisempia olleet.

Säästä 110, maksa 180

VÄLIAHDE JUSSI 30.11.2013 18:24

Minä ostin muutamavuo sitten,Kiinalaisen halvan raivaus-sahan ja on hyvin pelannut jos,nyt särkyis samanlainen tilalle.Kumma kyllä ei stIlli eikä, husokkikaan lyö sitä hävivät jo hankintahinassa ja kestävyydestä puhumattakaan.

VÄLIAHDE JUSSI 30.11.2013 18:26

Pitiolla muutamavuosi sitten,eikä vuo

JANHONEN MATTI 30.11.2013 19:33

Kirka kiinnittää huomiota oikeaan asiaan. Kaukoidän rahtitehtaan tuottaa huonolaatuista "merkkituotetta" vain tarroituista vaihtamalla kohta joka kyläkaupalle. Yhä kalliimmista tuotteista tulee kertakäyttöisiä koska varaosahuollossa on se kuuluisa "perävalotakuu". Mistähän muuten kaiken maailman aggregaatteihin, mönkijöihin ja scoottereihin varaosat viiden viiden vuoden päästä ostetaan?

Jos haluaa halvan ja hyvän niin pitää ostaa kaksi tuotetta. On myös vanha sanonta, että köyhän ei kannata halpaa ostaa.

Nyt kohistaan tuosta 3D -tulostuksesta. Sitähän on ollut auton osissa jo kauan. Osat näyttää ihan oikeilta mutta käytännösä ovat vain kunnollisen varaosan kuva.

POKKINEN TAPANI 30.11.2013 20:28

Olen aivan samaa mieltä alittajan kanssa, vaikken mikään Kirka-fani muuten olekkaan.

Juuri olin kuusi päivää porvoossa ja harvensin yhtä mettäpalstaamme. Huski mallia 250, vuodelta 1997 pelasi taas kerran kuin enkeli. Tietty täytyi siihen ikiliikkujaan parin tunnin välein lisätä bentsiiniä ja suihkaista terää muutan vedon viillaalla, mutta siinäpä kaikki huolto. Toki aloittaessa tuli laitettua uutukainen terä, vaan peruskoneella on riittävän monta käyttötuntia, käy ja käy ja käy sekä kukkuu. Samoin jos olen autooni vaihtamassa akkuja? Ajelen paikalliseen akkutaloon, morjestan ja otan kahvia. Kun sopiva hetki on kyselee tuttu myyjä kuulumisia, käy tekemässä rasituskokeen epäilemälleni akulle/akuille ja sanoo niiden olevan vaihdon tarpeessa/n tai kertoo niiden toimivan vielä ihan hyvin ja kohottaa tulemaan vaikka puolen vuoden taikka vuoden päästä takaisin.

Paljon täytyi turhaa oppia, monet housut kuluttaa ennen kuin opin miten homma toimii.

Vaan miten olikaan se viisauden korkein aste, jota kukaan naisesta syntynyt ei voi tavoittaa. : Ihminen joka oppii toisten virheistä: Tosi monta kertaa on pitänyt elämässä lyödä päätä seinään, kun en ole toennut edes omista virheistäni. -tapani-

VÄLIAHDE JUSSI 30.11.2013 20:55

Se joka,halvinmalla tuoteen tekee se saa sen sitten,valmistaa,ei niitä kannata korjata kun,pakasta vedetty on halvenpi kuin,mitä vanhan korjaus tulisi maksamaan.Hiilijalan jäljestä en tiijä,mutta en siinäkään usko kovin suuriin eroihin. Minä ostin tuon huskun kopion alle satasen ja hyvin sillä sahasin sen mitä tarviin, siis moottorisahan.Terä ei katso mikä moottori sitä pyörittää.

TORVINEN VEIJO 30.11.2013 21:12

Oliskohan kuitenkin niin, että tarve säätelee hankintaa. Jos tarvitsee kaataa hehtaarin puut, niin ehkä merkkituote on luotettavin. Kaveri osti satasella jiirisahan, minä 300:lla. Nyt olen vaihdattanut 180:llä piirikortin, mutta kaverin saha vain pelittää, käyttö samaa laatua. TM:n termostesti osoittaa, että 1) kaikki valmistettu Kiinassa ja 2) laaturerot valtavat (samojen pistemäärien sisällä). Eli: se on Korkeemman käsis, mikä vehkeistä kestää.

VAARALA KIRKA 30.11.2013 21:39

Juttu taas karkaa väärään suuntaan . Asunto autossa on monta osaa jonka voi ostaa kopiona mutta mikä ei välttämä ole ihan samanlainen kun alkuperänen. Kun se menee rikki tai ei passaa pikalleen niin mitä tehdä . kun ostat paikallisesta liikeestä niin kaikki toimii ainakin täällä pohjoisessa.

Tässäkin hommassa suosittelen käyttämään maalais järkeä.

HAARAKANGAS ALLAN 01.12.2013 09:56

Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Viroksi; halpa=huono!

Toisten virheistä kannattaa ottaa oppia eli kaikkea ei tarvitse kokea oman kantapään kautta.

Ostin vuosi sitten lumilingon. Otin laajalti selvää tarjolla olevista laitteista.

Parhain kokemusperäinen käsitys välittyi käyttäjien nettikeskusteluista. Mieleeni jäi lause: "Ostakaa minkä tahansa merkkinen kunhan ette osta kiinalaista potaska-tuotetta!"

Ostin laitteen jonka hinta oli kolmin-nelinkertainen vastaavan kokoisiin halvimpiin verrattuna. Takuu voimassa 4 vuotta. Toistaiseksi olen tyytyväinen.

Allu vaari

TOIVONEN MARTTI 01.12.2013 10:17

Laitoin autoon liesituulettimen ja tyttären taloon pari ilmanvaihtoventtiiliä. Kumpaankin hommaan tarvittiin 105 millin reikäsahaa. Vaihtoehdot oli ammattilaite melkein satasella ja harrastelijapeli alle parillakympillä.

Kun perikunnasta ei tiedä tarviiko kukaan tuollaista reikäsahaa eikä omaa tarvetta ole näköpiirissä oli valinta selvä. Halvempi vaihtoehto, sekin sentään jotain bimetallitms. ainesta, hyvin puri. Jos olisin ajatellut ryhtyä ammatikseni tekemään reikiä olisi valinta ollut varmaan toinen. Ei köyhän kannata ostaa tosikallista vehjettä seisomaan varastossa mahdollista käyttöä odottamassa.

No se liesituuletin oli kyllä ihan Dometicin kallis malli. Ja olihan ne venttiilitkin jotain parempaa termostaattiohjattua mallia. Tilanteen mukaan. mot

HAAPANEN TIMO 01.12.2013 10:35

Joskus ollaan valmiita maksamaan paljon koska silloin luulee saavansa parempaa. Pätee erityisesti autopuolella öljyihin, renkaisiin, akkuihin, ja huoltopalveluihin yleensä.

Ja varmuudella toimivasta takuusta maksetaan monen remontin hinta kalliimman tavaran muodossa.

Omalta kohdalta esimerkkinä viikolla saksasta tulleessa verenpainemittarista joka maksoi 30+ 14€ rahti ja täsmälleen sama mittari helposti toimivalla takuulla 80€ täällä kotimaassa. Mulla ei käytännössä noin halpaan tavaraan ole takuuta mutta jos hajoaa, niin ostan uuden samasta paikasta.

@timppa

UUSITALO MARKO 01.12.2013 13:01

Hyvä tietää ettei halvalla saa hyvää.

Jatkossa aion nähdä vaivaa, jotta löytäisin paikkakunnan kalleimman Juhla-Mokan, bensiinin ja nestekaasun.

NURMI JANI 01.12.2013 17:26

"Nyt kohistaan tuosta 3D -tulostuksesta. Sitähän on ollut auton osissa jo kauan. Osat näyttää ihan oikeilta mutta käytännössä ovat vain kunnollisen varaosan kuva."

Harvoin lukiessa nauraa ääneen... Nyt kävi niin. Niin totta tuo Matin lausuma on.

Hiukan aiheesta ohi, mutta nykyisessä asunnossamme on useita yli 20 vuotta vanhoja luotettavan merkin kodinkoneita. APK meni rikki viime vuonna. Uutta ostaessa sanoin myyjälle kriteeriksi, että sellainen joka kestää yhtä kauan kuin edellinen. Rehellinen vastaus oli että sellaisia ei ole olemassakaan. Mutta saman merkin edustajalla pitäisi kuulemma päästä lähimmäs.

Koska fakta on että uudet ei kestä samaa kuin nuo vanhat, uusitaan sitä mukaan kun hajoavat.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.12.2013 19:56

Vanha tarina: Oli kaksi kaverusta jotka päättivät silitysrautojen teon. Ensimmäinen kehui, teen niin hyviä, että ne kestävät äidiltä tyttärelle. Toinen sanoi valmistavansa rautoja jotka kestävät takuuajan.

Kaverukset tapasivat parinkymmenen kuluttua. Enimmäisellä kaverilla oli nukkavieruasu ja kun toinen kaveri kyseli kuulumisia Jaguaarin ikkunasta kertoi eka kaveri myyvänsä käytettyinä niitä rautojaan. Toinen kaveri sensijaan kertoi laajentavansa viidettä tehdastaan.

Se niistä kapitalismin laeista. Mitä siitä opimme, me emme mitään, mutta tehdasyrittäjät kyllä ovat jo oppineetkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.