Onko kertynyt kokemuksia

JANHONEN MATTI 29.11.2013 17:34

noista Sznajder-akuista. Minulla on ihan kohta käsillä henkilöauton akun 10-vuotisjuhlat ja pitäisi uusia akku ennemmin kun myöhemmin. Eikä siihen varmaan kauaa mene kun m-autonkin starttiakku menee vaihtoon. Akun hinta ja ampperitunnit on kohdallaan mutta mitkä on muut ominaisuudet.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.11.2013 10:00

Mulla Matti viime kesänä Caravelleen ostettu snajderi Motonetistä, mielestäni hinta-laatu kohallaan, eiks se ole testeissäkin pärjännyt ihan hyvin.

Ainoa arveluttava asia on ollut nopea purkautuminen auton seisoessa pidempään, parikin viikkoa riittää, hivenen nahkeaa on pyörittäminen, vaan se ei liene pelkästään akun vika.

KANNISTO TERHO 30.11.2013 10:38

On kokemusta yhdestä epäonnisesta. Tästä 6kk vanhasta hupiakusta katosi poweri muutamassa seisonta päivässä ja koska omat lataus yritykset eivät tuottaneet tulosta. Otin teipin akun päältä, avasin korkin ja mittasin ominaispainon joka vakuutti että tyhjä on. Okei, vein akun Motonettiin jolloin tiskin takainen tyttö tuli vaivautuneen näköiseksi, haki apuvoimia ja he kantoivat akun takahuoneeseen jossa tekivät "tarkastuksen". Hetken kuluttua akku kannettiin takaisin ja sanottiin että se on 80%. Kysyin millä vehkeellä te sen testasitte? Hän näytti kuormitusmittaria. Kerroin että akku on tyhjä sillä olen mitannut ominaispainon joka vakuuttaa aivan muuta.No seuraavaksi tuli vakava syyte siitä että olen tehnyt rikkeen takuuaikana joten takuu ei ole enää voimassa. Myönsin syyllistyneeni kys. tekoon mutta. Väitin että akku on tyhjä. Lopuksi sovittiin että akku jää heille ja saan hakea parin päivän päästä takaisin. No menin hakemaan, mutta akkumies ei kuulemma ole ollut paikalla. Jätin akun sinne mutta senverran jo sapetti että kirjoitin A4 s-postin myymälän vastaavalle. Koin että minusta tehtiin syyllinen koska avasin kennon varmistuakseni akun tilasta. Minusta syyllinen oli viallinen akku. En pyytänyt uutta, vaan virtansa pitävän 6kk vanhan akun. Sain Motonetista tekstiviestin muutaman päivän päästä ja hain akun pois. He eivät kertoneet mitä olivat tehneet, mutta akussa oli normaali varaus. Jostan syystä tuo akku purkautui hiljakseen muutamassa päivässä ilman kuormitusta. En päässyt selville miksi se "vuoti" mutta koska kysyit kokemuksesta, niin tällainen minulla.

NIEMI SEPPO 30.11.2013 14:25

Minulla oli 75 AH Znajder-Sillver akkukäyttöisen sähköpaimenen virranlähteenä. Siinä hommassa se ei ollut parhaimmillaan. Paimenessa on jännite vahti, joten se ei syvä pura akkua normaalisti. Muutaman latauskerran jälkeen Znaijderi ei enää ottanut virtaa vastaan ja oli pössähtänyt latauksessa.

AHONEN KAI 30.11.2013 14:42

Itsellä samantapainen vääntö kuin Kannistollakin. Jouduin vääntämään kättä Motonetissä monta päivää, eivät mitenkään myöntäneet että muutaman kuukauden ikänen akku oli sökö, kerran jo toin sen takaisin autoonkin, mutta huono mikä huono. Siinä soiteltiin puhelu jos toinenkin ennenkuin vaihtoivat uuteen.

Auto meni myyntiin muutaman kuukauden päästä, joten enempää tietoa miten vaihtoakku pelitti, mutta Motonetille en kehuja suo.

HAAPANEN TIMO 30.11.2013 16:04

V-P ! Mulla on ollut vara-auto T-5 Porteri puolitoista vuotta pihalla seisomassa. Kahdessa viikossa on akku latauksen tarpeessa, ei ole akun vika, vaan auton ominaisuus.

Sznajder parhaillaan auton hupiakkuna ja toimii erinomaisesti. Ikää kuutisen vuotta. Kolme ensimmäistä vuotta ajoin sillä sähköperämoottoria mökillä. Hyvin kesti senkin rääkin, uistimia tuntikausia vedellen ja vasta seuraavana päivänä lataukseen.

http://www.sznajder.pl/

Vanha tehdas, uusi teknologia. Seuraavaksi kun minulle tulee akun tarve ostan empimättä Sznajderin.

@timppa

AHONEN KAI 30.11.2013 16:32

"Hyvin kesti senkin rääkin, uistimia tuntikausia vedellen ja vasta seuraavana päivänä lataukseen. "

Minkä kokoinen akku, miten pitkään pystyy ajamaan yhdellä latauksella, minkä merkkinen perämoottori?

Ensi talvena otan Ebrolle kumipaatin mukaan, ja joko sähköperämoottorin tai pienen nelitahtisen.

HAAPANEN TIMO 30.11.2013 17:07

Onkohan se 90Ah se akku mikä nyt on piirongin penkin alla, ja Minkota moottori. Noin kymmenvuotias moottori, ei huoltoja, ei korjauksia. Neljä tuntia voi vedellä kakkos/kolmosvaihteella ja vielä pääsee ajamalla rantaan, ja seuraavana päivänä katiskat hakemaan.

Äkkiseltään sanoisin sun tarvitsevan 4-5 hevosta ainakin, ei taida Minkota riittää.

Matti! Jos päädyt Snajderiin, katso mun kirjoitus 2.9 klo 19.10. Akun valmistuspäivää koskien.

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/tarvikkeet/?x26558=100396945

@timppa

KOSKINEN OLLI 30.11.2013 23:59

Monta ajoneuvoa minulla on, ja akkuja vielä enemmän. Enpä voi kuin Lainata Haapasen Timon kirjoituksesta: " Vanha tehdas, uusi teknologia. Seuraavaksi kun minulle tulee akun tarve ostan empimättä Sznajderin. "

VALTONEN MARTTI 01.12.2013 00:10

Matin aloitukseen kommetoisin vaan kun ittellä oli jo syyskuussa nuo 10-vuotisjuhlat veturin akulla niin olen vakaasti päättänyt hankkia samanlaisen tilalle. Eli Hondan alkuperäisakun. Sitten kun se alkaa sipata.

Mikset tekisi samoin..?

AHONEN KAI 01.12.2013 00:20

Timppa, millaisessa veneessä tuo Minkota ollut kiinni? Itsellä Bombardin 3,35 pitkä kummipaatti ja siinä 5hv 2-T Yamaha, mutta noilla tekojärvillä 2-T koneita ei saa käyttää, joten joko nelitahtinen tai akkupeli on vaihtoehdot

HAAPANEN TIMO 01.12.2013 10:17

Jaa, luulin sun merellä ajelevan. Eiköhän sähköpeli ole tuohon käyttöön juuri sopiva. Kuvissa paatti ja mitä sillä järvestä otetaan.

@timppa

KAUPPI ERKKI 02.12.2013 08:46

Maanantaikappaleita löytyy jouduin viemään takaisin neljän kuukauden käytön jälkeen Motonetissa ei ongelmia palautuksessa akku kuormitettiin ja sen jälkeen testeri kiinni joka printtasi paperille tuloksen akku sökö hyllystä uusi tilalle aikaa kului noin viisi minuuttia tämä tarina on tosi ja tapahtui Vaasan motonetissa.

JANHONEN MATTI 02.12.2013 09:32

Kiitoksia vastauksista. Tulkitsin vastaukset niin, että Sznajder-akkujen laatu vaihtelee. Siitä seuraa, että minulla on suuri mahdollisuus saada maanantaikappale. Yksikin reklamointi maksaa minulle saman matkakuluina, mikä on ko. akun ja vastaavan Varta-akun välinen hintaero. Eli seuraavakin akku on Varta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.