Led halogeenin tilalle.

TURUNEN HEIMO 27.11.2013 12:07

Hankin led-lammpuja ja mietin että aika hyvin on auto koottu kun napaisuus tuntui autosa olevan oikea. Mutta olipa joukossa yksi valaisin jossa väärä napaisuus ja tietenkin lanttimallin led joka sopii vain yhdellä tavalla paikoilleen. Turhaa äherrystä edessä, kokeilen kaikki korvattavat kaikki ennenkuin rahaan kolvin autolle. Kiinasta hankituissa lanttimalleissä oli lisäksi liian pitkät kytkentä karvat ja niitä piti leikata jotta lamppu menisi valaisimen koteloon, Ohlssonin vastaava oli oikein mitoitettu. Onko näiden kestosta tietoa, aitoja kiina-ledejä saa vähintään kolme yhden paikallisesti myydyn kiinalaisen hinnalla. Valomäärä jopa mittaroiden on jokseenkin sama.

HYTÖNEN RAIMO 27.11.2013 14:07

Onhan niitä sellaisiakin ledejä, jotka toimivat oli napaisuus mikä hyvänsä. Kiinalaisissa voi olla muutenkin ihme kytkentöjä - itse ostin kesällä kiinalaisen BAY15d -tyyppisen (21/5 W yhdistetty taka-/jarruvalopolttimo) polttimon, joka ei toiminut Transitissa. Hain Biltemasta saman tyyppisen tilalla, ja se pelitti kuten pitikin.

Jotkin noista liinalaisista lättänävaloista on lisäksi varustettu niin ohuilla kontaktilangoilla, että ne eivät saa aina kosketusta tai se katkeaa tärinän vaikutuksesta. Asiaa voi auttaa taivuttamalla langan hieman kaarevaksi. Parempi tosin ostaa vahvemmilla kontaktilangoilla varustetut polttimot - niin minäkin tein. Vanha totuus - halpaa ja hyvää ei ole olemassakaan - pätee tässäkin asiassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.11.2013 klo 22:04:20 Sanottakoon vielä varmuuden vuoksi, että (nyky)kiinalaisten tuotteiden laatu heittelee laidasta laitaan. Esimerkkinä voisi mainita uusiman TM:n (22/14) terästermospullovertailun, jonka paras ja huonoin pullo oli kiinalaisvalmisteinen. Eikä siinä muita ollutkaan kuin kiinalaisia (9 kpl) pulloja, mukana meillekin tuttu merkki Airam.

Ne jyrää meitin (tai ovat jo jyränneet)
RUOHONEN NIINA 28.11.2013 16:43

HEI Heimo Älä lähde kolvilla sohimaan, vedä varoen johto vyhtiä ulospäin niin tulee sokeri pala vastaan.Käänät narut toisin päin ja lamppu palaa,ei oo vaikee juttu. Mun pefletissä osa johdoista meni niin syvälle että en nähnyt vaivaa kaivella. Led valot on ollut nelisen vuotta käytössä,muutamia on toki palanut mutta kirkaasti palaa viellä.

T:Niina

TURUNEN HEIMO 28.11.2013 21:14

En ole aikonutkaan sohia kolvillani, käytän sitä juottamiseen. Kunnon johtoliitokset tehdään kolvilla. Niin se on pitävä ja luja kun se suojataan kutistesukalla se ei ehyestä eroa edes aikojen saatossa. Liitos on nätti ja siisti, lisäksi liitos ohuena palautuu ahtaaseenkin paikkaan. Sokeripalat ovat sisäkäyttöön sisätilojen vakio-olosuhteissa. Ilmeisesti vielä autoni valmisvuonna, kolme vuotta sitten ei edes ajateltu että siihen joku led-valoja istuttaisi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.