Väärän polttoaineen tankkaajille ...

AHJOS TIMO 15.11.2013 14:54

... on nyt tarjolla tällainen palvelu, joka toimii toistaiseksi vasta Etelä.Suomessa, mutta laajenee sitä mukaa kuin löytävät kumppaneita muualta: http://www.fuelpatrol.fi/

Tulevat siis huoltoasemalle imemään väärän polttoaineen pois tankista ennen kuin mitään vahinkoa ehtii tapahtua.

KORHONEN PAULI 15.11.2013 15:23

Tuo on hyvä tieto. Eihän sitä koskaan tiedä. pkk

AHONEN KAI 15.11.2013 16:02

Toivottavasti löytävät ihan oikeita töitä sitten kun nämä starttirahat on taputeltu ;)

VÄLIAHDE JUSSI 15.11.2013 16:31

Ei aivan halpa,mutta halvenpi kuin,uusi katalysaattori töineen. Hyvä homma itekin olen tuohon syyllistynyt eikä,oo yhtään kivatunne korjata homma.

EEROLA TEEMU 15.11.2013 16:52

Olen samaa mieltä Kain kanssa. Varmaan kaikkein avuttomimmat soittavat nämä veikkoset paikalle kun tankkaavat vahingossa E98, vaikka normaalisti E95 on ollut tapana. Eihän se maksa edullisimmillaan kuin vaivaiset 300 euroo.

Uusavuttomia on helppo rahastaa. Jonkun kannattaisi pistää pystyyn firma, mikä kävisi liimaamassa esim. 100 euron korvauksella + km- korvaus, kaikkien epävarmojen hutiloitsijoiden tankin täyttöaukkoon kirkkaan värisen tarran, missä pyydetään rangaistuksen uhalla lukemaan, mitä tarraan on kirjoitettu: siis esim. "tästä reiästä vain dieseliä" tai ".....vain E98 bensiiniä". Karavaanareille sopivia viestejä olisivat " vain vettä, vai maistuuko diesel paremmalta?" ja viereisessä aukossa " vain dieseliä, tai matka jatkuu ehkä huomenna".

Tietysti voi itsekin liimata muistitarran jos on niin paljon resursseja pääkopassa. Ainahan ei tankkaa itse.

KOISTINEN TOIVO 15.11.2013 17:04

Asiallinen palvelu. On jokaisen oma asia käyttääkö, vai tilaako hinurin. Tuskin kukaan tahallaan tankkaa diesselin sijaan bensaa, mutta joskus vahinkoja vaan käy. Sanoisimpa, että semmoinen ihminen joka ei virhettä ole tehnyt. On ehkä hieman huono muistinen, tai ehkä unohtaa totuuden. Toivopoika

RANTANEN MATTI 15.11.2013 19:01

Kävi mullekin toissa kesänä J.kylässä,etä tankki oli kutakuin tyhjä,ja epähuomiossa aloin tankkaamaan Dukatoon 95:ta huomasin kiute mokan melko heti ,ja ehdin päästää vain hituse yli kolme litraa. No soitin ensin hinurin paikalle ja soittelimme kilpaa korjaamoita J:kylän seuduilta, mut ei kukaan kerenny tyhjentämään tankkia,kovilta kiireiltään tyhjentään. soitin kuitenkin vielä yhden puhelun ,en muista minne ,mutta vastaaja kysyi kuinka iso tankki autossani on vastasin 80lit, kaveri tuumas että täytä vaan Dieselillä ja menoksi. näin tein eikä mitään ongemia tullut ei edes ääni muuttunut koneessa mitenkään .Hinuri oli fiksu ei ottnut mitää maksua edes monista puheluista. Hänelle vielä kaunis kiitos! josko kuulee tästä. Jk,jälkeen tankattu kymmeniä tankillisia.DIESELIÄ!

Joulua odotellen TERV: Matti

AHJOS TIMO 15.11.2013 19:01

Autoliitto myy tällaista laitetta, joka laitetaan autoon. Se estää bensapistoolia menemästä dieselauton tankkiin. http://www.kauppa.autoliitto.fi/epages/AL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/AL/Products/30707

Huonona puolena on kuitenkin se, että tämän päälle ei saa lukittavaa korkkia. Sen havaittuani peruutin kaupan, vaikka laite oli jo kädessäni ja ostos syötetty kassakoneeseen. Ajattelin, että lukittava korkki on kuitenkin tärkeämpi. Minulla väärintankkaamisen riski on aika pieni, kun ajan vain dieselautolla. Mutta ymmärrän hyvin, että tuollainen vahinko sattui eräälle tutulleni, jonka perheessä on kaksi tavallista henkilöautoa ja niistä toinen on bensakone ja toinen diesel. Tankatessa täytyy silloin aina muistaa, kumpaako autoa on tankaamassa.

AALTONEN JUKKA 20.11.2013 07:43

Ducatoon (Multijet 2,3) 12 litraa 95 ja loput dieseliä 3 vuotta sitten. Baanalle vaan ei mitään ongelmia tullut. Tommonen parilitraa on ylireagointia jos rupee tankkia tyhjentämään.

MARTIKAINEN OLLI 20.11.2013 13:24

Kallista on hinkin kuskaus. Bensatankin tyhjentää tumpelokin ulos auton omalla pumpulla. Virta pois startista, tankin letku kanisteriin ja virrat päälle. Kanisteri viereisen Agri-Marketin jätelavalta. Dieselistä ei kokemusta, toimiiko?

AL:ssa maksaa muutaman kympin, AL-turvassa 102 € vuosimaksu.

EEROLA TEEMU 20.11.2013 13:59

Ilmeisesti kysyntää riittää noillakin hinnoilla. Palveluun taitaa kuulua myös poistetun p- aineen vieminen ilman että siitä saisi mitään korvausta, siis n. 100 e arvosta, jopa enemmän?

Omalla pumpulla se toki käy niin kuin kerroit, mutta ellei uskalla tai osaa tehdä virityksiä auton pa- järjestelmään, niin useimmissa autoissa tyhjennys käy myös ns. lappo- letkulla ja niissä autoissa, joissa tankissa on tyhjennysproppu, niin sieltä. (Tämä ei ole mikään suositus, mutta osaavalle mahdollisuus).

AL- turvan hinta on n. 50 e/v. Tuo 102 e sisältää jo jäsenyyden, mihin kuuluu mm "moottori"- lehti ja jäsenetuja esim. lainopillista neuvontaa ja alennuksia. Vain jäsen saa AL- turvan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.11.2013 16:18

Itsellä on AL-turva ja kun tankkasin vahingossa bensaa diesel Ducatoon hoiti Autoliitto auton korjaamolle jossa tankki tyhjennettiin eikä homma maksanut kuin satasen. Auton hinaus meni AL-turvan piikkiin. Tietysti jos on kiire pääst jatkamaan matkaa ja tuo tyhjennysporukka tulee pian voi homma olla hintansa väärti. Mitähän sillä polttoaineseoksella tekisi, kun ei ole vanhaa traktoriakaan joka sen huolisi.

AHJOS TIMO 20.11.2013 16:26

Siis Autoliitto myy tiepalveluaan SFC:n jäsenille nimellä "Karavaanarin Tiepalvelu" 53 euron vuosimaksulla. SFC-jäsenyys riittää, ei tarvitse olla Autoliiton jäsen.

Tällä foorumilla on kyllä melkoisia tee-se-itse-miehiä. Jos minulle sattuisi tuo vahinko, mieluummin maksaisin pyydetyn hinnan ongelman hoitamisesta kuin ryhtyisin hankkimaan kanistereita ja lappoletkuja, puhumattakaan sähköjohtojen ja letkujen irroittamisista. Ja kaikki tuo sen jälkeen, kun auto on jäänyt toisten tielle tankkauspaikalle, joka minulla on yleensä miehittämätön automaattiasema, usein kaukana kotoa. - Ja mitä sillä tankista poistetulla bensan ja dieselin sekoituksella sitten voi itse tehdä? Maahanhan sitä ei saa kaataa.

Nuorena minäkin tein henkilöautoni määräaikaishuollot itse aurauskulman säätöä lukuunottamatta, mutta nyt eläkeläisenä maksukortti on pääasiallinen työkalu. Se on hyvin monikäyttöinen ja helppo käyttää.

VIRTANEN VESA 20.11.2013 17:26

Duuni caddyn tankin tyhjennyksessä poistetun B/D sekoituksesta Espoon volkkari veloitti ongelmajätemaksun muiden lisäksi, olis kyllä ruohonleikkuri pyörinyt pitkään,"kuivaks" ajettu diisselitankki ja 30 litraa ysivitosta. Vesa

TENLEN SAULI 02.12.2013 23:49

Aikoinaan tankkasin patroliin 20 l bensaa, ja sitten vasta huomasin. No 60 l naftaa perään ja litra 2T öljyä, ei huomannut mitään erikoista.

Angliaan lorottelin muutama vuosi sitten 30 l naftaa ja 3 km päästä alkoi savuttaa ja veto vähentyä, tankin ja kaasarin tyhjennys ja bensaa tilalle, ja taas mentiin.

Dieseliin voi huoletta lisätä bensaa 10- 15 %, esim. jos on kesälaatua pakkasella tankissa, ei ongelmia. Silti olen heittänyt öljyä sekaan voitelun tähden, ei tarvii pelätä pumpun rikkoontumista.

SILMUNEN HANNU 03.12.2013 01:26

Ei yltänyt palvelu Venäjälle lokakuussa, mutta selvisimme hiukan avustettuina vahingosta itse. Tankkasimme siis 55l bensaa 25 dieselilitran päälle (kun meille sanottiin sen olevan dieseliä) ja ajelimme sillä 138km, ja varmasti pidmemällekin olisimme päässeet, tuli vain yö vastaan. Tosin varmaan jo puolen tunnin päästä alkoi auto kummasti nykiä, eli käyntihäiriöitä alkoi ilmetä, ja kun pysähdyimme huoltikselle yöpymään, ei kone jaksanut tyhjäkäynnillä pysyä käynnissä lainkaan.

Kuvittelimme /toivoimme ongelman johtuvan vain huonolaatuisesta dieselistä, mutta tilanne ei korjaantunut jollain kosteudenpoistajalla, eikä huoltiksella ollut mekaanikkoa eikä muita kuin venäjänkielisiä ihmisiä, joten konsultoimme luottokorjaajaame Suomsssa, ja hänen ohjeillaan tyhjensimme ja huuhtelimme tankin, ostettuamme ensin sadalla eurolla kanistereita sitä varten. Jokunen tovi 8eli aika monta) siihen meni, mutta voi riemua kun auto taas kulki kauniisti!

Polttoaineen sotkukanisterit tosin jouduimme viemään mennessämme, onnneksi on asuntoautossa pyörätelineet, mihin saimme kanisterit köytettyä...tarkoitus oli antaa ne jollekin, mutta emme tavanneet sillä pätkää ketään, ja sitten jäätikkökuoppatie alkoi olla niin paha ajettava, että oli jätettävä kanisterit tien poskeen saatelappujen kera...olkaa hyvä, 75% nafta/25% bensin.....Kuulema hyvää ainetta pienkoneiden moottorien pesuun ja kokon sytyttämiseen.....

t.Kaarina

AHONEN KAI 03.12.2013 02:08

"Tankkasimme siis 55l bensaa 25 dieselilitran päälle" "olkaa hyvä, 75% nafta/25% bensin.."

Pilkkua nusasen ;)

Itse kerran tankannut ~12litraa bensaa, siihen rapiat 50 dieseliä päälle, vähän oli karkeakäyntisempi, mutta puolen tankin jälkeen taas täyteen, niin äänikin tasoittui.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.