Rätinä auton etuosassa

MATTILA EEVARIITTA 01.11.2013 18:17

Hei! Ford Hobbyssäni ilmeni kesällä kummallinen ongelma. Jostakin auton etuosasta (radio, moottori?) kuuluu kummallista poksuntaa ja rätinää. Osaavammat veikkasivat, että radion sulake olisi palanut, mutta näin ei ole, vaan radion koodi oli vain sekoittunut. Auto poksuu vain toisinaan, mutta silloin ääni on merkittävän kova. Jossakin on varmaan jonkinlainen häiriö, mutta koska auto ei rätise jatkuvasti, ongelmaa on vaikea havaita ja kohdentaa. Onko kellään antaa vinkkiä, mitä huoltamolla kannattaa pyytää korjaamaan tai tutkimaan?

Yst. Eevariitta Mattila

HJELM ARTO-VEIKKO 02.11.2013 08:31

Mahdollisesti sähkö häiriö,"jännitepiikki" radioon ja se aiheuttaa paukahduksen äänen kovaäänisissä.

Jelmi

MATTILA EEVARIITTA 25.03.2015 13:47

Hei. Huomasin, etten ollut muistanut kertoa auton vaivaa. Autossa oli siis kummallinen vika: Se piti ainoastaan seisoessaan kovaa "kolinaa ja pauketta". Yksittäisiä, kovia ei-heliseviä vaan pamauksenomaisia ääniä. Ääni oli huomattavan kova, eikä autossa voinut olla sisällä / nukkua. Se ilmeni toisinaan päivittäin, toisinaan viikoittain.

Käytin auton Helsingin Raskoneessa ja lopulta tämän metakan aiheuttajaksi osoitettiin moniuraremmi ja kiristin, jotka vaihdettiin. Mielenkiintoista, mutta näiden vaihdon jälkeen kolina loppui.

SUOMI SEPPO 25.03.2015 17:33

Todella mielenkiintoinen remmi/kiristin. Paukkuu vaikka kone ei ole käynnissä. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.