Asuntoauton osto

VÄLIMÄKI JARMO 23.10.2013 18:58

Miten voi ostaa oikean merkkisen asuntoauton kun minkään firman ilmoituksis ei lue auton merkkiä lukee vaan hoppy,lmc,bustner tai jotain.Missään ei ole auton nimeä.Menee päivä klikates jokaista jotta löytyis se OIKEA nimi.

KAAKKOLAHTI TOIVO 23.10.2013 19:11

Mielestäni merkki tai malli ole niin tärkeät.Kunhan menet Karavaani liikkeeseen ja keskustelette minkälainen tarve ja sit varusteet merkki ,malli. Mut tää on vain mun mielipide..Itse tein alussa virhe hankintoja ennen kuin se oikea löyty.

VÄLIMÄKI JARMO 23.10.2013 19:28

Niinpä kyllä kyllä mutta en minäkään henkilöautoa kori nimellä myy.Periaatejuttu

KOISTINEN TOIVO 23.10.2013 19:57

Tästä on vissiin keskusteltu aiemminkin. Se vaan on niin, että nuo muutama merkki on alustana kaikissa. Fiat, ford, mersu, iveko, ja nykyään rellu. Lisäksi moni valmistaja käyttää monta merkkiä samojen korien alla. Saattoi joku merkki jäädä sanomatta. Parasta kattella loriasiat kuntoon, ja samalla sitten alusta vaihtoehdot. Asuntoautoissa on se koripuoli usein määröäävämpi tekijä asiassa verrattuna henkilöautoon. Onnea ostoon. Toivopoika

HALME MARTTI 23.10.2013 20:27

Periaatteista kannattaa tai täytyy joskus luopua. Ainakin omakohtaisia kokemuksia on vaikka toisille jakaa.. Kerroppa minulle tyhmälle kun olen ajatellut myydä sisäänajetun (ei kertaakaan ulos, koputtaa mukana kulkevaa puupäätä) VW Passatin. Pelkään, että jotkut vierastavat merkkiä, joten neuvo, millä korinimellä sitä myisin. Mutta asiaan. Aika pieni on ongelmasi. En ainakaan itse sitä ongelmana kokisi. Taitaa 90% olla fiiuja. Voi olla, että tyhmyyttäni en osannut tulkita mikä on OIKEA merkki. Ehkä se on "mese". Toivon pitkämielisyyttä surffailuihin.

VÄLIMÄKI JARMO 23.10.2013 20:44

Ei mulla oo mitää ongelmia merkki ja malli on hanskas.Toi oli vaan tunteen purkaus kauppiaille.Mutta vielä mietin kannattaako talveksi vaiko ehkä vasta keväällä.Vaunuja oli 2kpl 90-04.No se oli sitä aikaa.Primus ja Alde. Enkä aio aldesta nytkää luopua.

VÄLIMÄKI JARMO 23.10.2013 21:25

Martti kokoile kaupata joko hyvä porrasperä auto tai hyvä farmari,kun en tiedä kumpi se on.Ja sitte kehut renkaat.Eikö se näin liikkeessä mee yleensä.

LEPOLA SAKARI 24.10.2013 09:23

Oikean merkkistä asuntoautoa ei ole. Kaikki ne ovat kompromisseja erialsiten ominaisuuksien perusteella. Jokainsen kannattaa ostaa se, mikä itseä miellyttää eikä liikaa kuunnella muiden mielipiteitä. Autoissa ja naisissa on se yhteinen piirre että kaikki kehuu omaansa mutta haluaa kuitenkin kokeilla vierasta.

KOISTINEN TOIVO 24.10.2013 10:10

Talon teko, ja asuntoauton osto näyttää olevan vähän samanlaisia, ettei onnistu täydellisesti ensi kerralla, eikä kaikistellen toisellakaan. Toivopoika

NISSINEN JUHA 24.10.2013 13:28

Loppujen lopuksi ostit minkä vaan, niin aina joudut rakentamaan mieleiseksi. Tarpeet kun jokaisella erillaiset. Toiset rakentelee vielä rakentelun ilosta. Joka kyllä sekin alkaa pikkuhiljaa hiipua. Kuudes jo menossa.

VÄRRÄLÄ PEKKA 24.10.2013 14:49

Olen suositellut ensimmäistä asuntoautoa ostaville, muutaman eri tyypin auton vuokrausta kokeiluun, että millä varustuksella oleva parhaiten sopii Meille! Useesti kuullut että tulipa tämä ostettua kun tässä ei ole sitä eikä tätä.

KOISTINEN TOIVO 24.10.2013 16:47

Tuo on neuvo, jota minäkin suosittelen. Me teimme juuri niin, ja ei koskaan ostettu alkovi mallista. Se ei meille sopinut. Mutta se siittä. Nyt vaan on niin, että alkavat olla senverta samalla muotilla tehtyjä kaikki, että pieniä ovat erot jos pysytää samoissa hinnoissa. Ainoastaan eri tyypit, niitä kannattaa kokeilla ennen päätöstä. Pitää ottaa huomioon että kaikki ovat kompromisseja, eivät asuntoja. Automerkit tulevat esille ehkä retkiautoissa, koska ovat niiden kuoriin rakettu, Mutta kannattaa kokeilla ennen semmoisen hankinta. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 24.10.2013 17:08

Tai edes aloittaa edullisesta käytetystä. Siitä on helppo vaihtaa sopivampaan. Aika paljon on kaupoissa vuoden-parin vuoden ikäisiä olemattomilla kilometreillä olevia vehkeitä, siinä on rahaa palanut pohjaratkaisun vaihdossa.

@timppa

VÄLIMÄKI JARMO 24.10.2013 17:53

No joo en todellakaan aijo uutta ostaa,vaatis lotto voittoa,no sekin tulee seuraavassa elämässä.Mutta sen huomasin että vintti sänkyä en huoli kun sinne ei ole hissiä.Tänään pyörin seinäjoella Rinta-joupin pihas,no onhan niitä joka lähtöön. Minkälaisia kokemuksia on muuten foorttista,nättejä päällepäin mutta.... JV

VÄLIAHDE JUSSI 24.10.2013 20:56

Lukematta muita asioita tällä saitilla voin sanoa ettei,se hintakaan ole välttämättä laaduntae.Näihin käytettyihin ei kukaan osaa sanoa mitä vikoja niinhin milloinkoin tulee.Minäkin ostin etuveto fiijatin halvalla ja hyvin on pelittänyt .onneksi. Mulla on aina ollutkin "sisäänajettu karavaanari kalusto"ja hyvin olen porukkaan aina mahtunut sen puolesta Periaatteet saa näköjään heittää nurkaan kun,sopiva vehe kohalle sattuu.

KARJALAINEN ALPO 24.10.2013 22:21

Jokaisen täytyy itse kokea ja nähdä. En opasta enkä väitä mitään. Kerron miten minä menettelin. Olen vanha karavaanari ja aikoinaan minulla oli moniakin vaunuja. Sitten oli vuosikymmeniä ilman mitään. Kun jäin eläkkeelle niin taas tuli kipinä. Ensin ostin vanhan Fiat-matkaajan muutamalla tonnilla. Auto oli ihan ok. Fiat pelasi ilman ongelmia vaikka kilometrejä oli takana. Matkaaja oli lämmin ja mukava. Yksi suuri ongelma minulle oli se, että alhaalla piti aina tehdä sähky pöytäryhmästä. Vaihtoon!

Sitten tuli Fiat-Hymer vanha sekin, mutta integroitu. Fiat pelasi ok. Asunto-osa oli ok. Laitoimme siihen lattialämmityksen, joka antoi kylmillä miellyttävyyttä. Vanhassa Fiatissa ei ollut ohjaustehostinta. No minua se ei haitannut, mutta hallitus ei halunnut sillä ajaa. Vaihtoon.

Nyt sitten on alkovillinen Mersu-LMC. Ohjaustehostin ja automaattivaihde.

Hymerissa ja tässa LMC.ssä voi perään tehdä isosta pöytäryhmästä parivuoteen ja sitten kuitenkin jää vielä keskelle autoa pöytäryhmä. Meillä on takana koko ajan vuode.

Lähdimme halvalla liikkeelle ja edelleen olemme liikkeellä pienellä rahalla.

Kokeile mitka ovat teidän tarpeet ja mieltymykset!

HAUTANIEMI ARJA-TARU 26.10.2013 21:43

Mielestäni tärkeimmät asiat matkailuauton ostossa ovat, itse auton lisäksi, vuode ja vessa. Jos noiden kanssa voi elää, niin kaikkeen muuhun sopeutuu kyllä.

/Kallu, Tarun miäs ja autokuski

MÄKELÄ MIKA 27.10.2013 08:03

Jos kattelet netticaravanista niin se ei johdu kauppiaista vaan siitä ettei netticaravaaniin saa alustan nimellä matkailuautoa tyrkylle. Kun valitset tyypistä matkailuautot niin merkkivalikosta ei aukea alustamerkkejä vaan vain korimerkit. Mitäs muut mieltä? Monet näyttävät kyllä kirjoittavan alustan nimen tai mallin malliriville joten silloin se näkyy auton tiedostoa avaamati, mutta ei kaikki.

KOISTINEN TOIVO 27.10.2013 08:16

matkailuautojen valmistajat markkinointi syistä myyvät omalla nimellä autoja, Tämä on sitten jäänyt elämään, ja oikeastaan tärkeintä. Kyllä on se asunto osa. Elikkä lämmitys, peti, kuinka pöydän ääreen pääsee, miten tilat ovat käytännölliset muuten, ja pesutilat. Elikkä asuminen. Alustat ovat jääneet taaemmaksi markkinoinnissa, jo senkin takia, että samat merkit ovat lähes jokaiseen malliin saatavissa. Mutta kyllähän sen jo kuvista näkee kene raato on alla, paitsi intekroiduissa. Nyt muiden valmistajien myyjät ihmettelevät miten lmc antaa uusille 12 v kosteus takuun Toivopoika

KOSKINEN JANI 27.10.2013 10:08

No, jos tässä aloituksessa nyt haetaan sitä että pitää jotain määrätyn alustan mukaista merkkiä hakea. Niin ainakin nettikaravaanista kun laittaa sivun ylävalikosta "tarkka haku" saa haettua kaikki määrätyn alustaiset autot.

Ja voi vaikka laittaa adria + renault, niin saa 25 vaihtoehtoa näistä.

HAAPANEN TIMO 27.10.2013 12:44

Pohjaratkaisu on kuitenkin niin tärkeä autoa valittaessa ettei mun mielestäni kannata lähteä perä edellä puuhun.

Ensin pohjaratkaisu yksityiskohtineen, ja sitten Ducato alle, ellei Transusta löydy vastaavaa.

@timppa

HYTÖNEN RAIMO 28.10.2013 14:53

Kyselit kokemuksia Fordista.

Itsellä vuoden 2009 Transit alustana. Pelannut toistaiseksi kuin ihmisen mieli, ei mitään ongelmia.

Jos vertaan sitä kymmenkunta vuotta ajamaani tukaattiin, niin ero on valtava. Se ei ollut koko aikana päivääkään täysin kunnossa, ja remontteihin hupeni jo melko hyvän matkailuauton väliraha. Sain kuitenkin lopulta sellaiseen kuntoon, että kelpasi ostajalle, olkoonkin että takkiin tuli (siis minulle), mutta kuitenkin.

Toisin sanoen ostin samalla kertaa kasi hiivattia - ensimmäisen ja viimeisen. Muiden valintoihin en kuitenkaan sen enempää puutu, omapahan on valintansa.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.10.2013 klo 15:08:00 Selvennykseksi, että ostin molemmat (vähän) käytettyinä.

Mitä sitten käytetyn ostoon tulee, niin siitä kannattaa katsoa ensimmäiseksi huoltokirja. Jos huollot on tehty ajallaan ja kelvollisissa liikkeissä asia on kunnossa. Jos taas ei, minä ainakin jättäisin ostamatta.

Toinen tarkasteltava kohde on auton ulkoasu. Jos siitä löytyy lommoja tai rikkonaisia kohteita, sen on ollut tohelon käytössä. Ei välttämättä iso haitta, jos kaikki muu on kunnossa, kunhan selvittää ensin korjauskustannukset. Suuntaa antaa se, että esimerkiksi hiemankin persoonallisesti muotoiltu muovinen takapuskuri voi maksaa merkkiliikkeen kautta valmiiksi maalattuna useita tuhansia euroa. Vanhempiin niitä on toisaalta hankala saada ja uusiinkiin malleihin odotusaika venähtää helposti kuukausiksi.

Yleensä ottaen käytetyn saa paljon edullisemmin ja paremmin varusteltuna Saksasta, jonka tarjonta ja hintataso kannattaa selvittää ennen kauppojen lukkoon lyömistä.

VÄLIMÄKI JARMO 28.10.2013 19:34

Kallu sä puhut asiaa näin mäkin oon ajatellu eli vintti sänky ei sovi meille ja onhan hyvä kun vc on lähellä ei tartte herättää muita marssimalla koko kajuuttaa läpi JV

UUTTU JUHA 30.10.2013 22:58

Olis myytävänä sisään ajettu hobby toskana exclusive 750flc. Mittarissa 63tkm, 2009 malli ja 3 litran ivecon koneella. Hytti on Fiat ducato ja alusta AL-KO. Akseleita kolme. Vetokoukku ja muita normi herkkuja.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.