Rulo-ovi irtosi.

TURUNEN HEIMO 22.10.2013 20:37

Automme sängyn alla on vaakasuora rulo-ovi joka peittää muka vaatekaappia joka on liian matala. Mutta tärkeä kuitenkin. No eräs päivä se ovi kuitenkin jumittui jostain syystä ja kovistellessa sain koko rullan käsiini. Koko hässäkkä koostuu noin metrisistä kromipintaisista muovisäleistä joiden selkäpuolelle antaa ryhtiä lasikuituteippi. Leveys myös jotain metrin huitteilla. Ongelma onkin miten ihmeessä saan se rulorullan ujutettua muovikiskoihinsa. Siinä ei toimi vanha liukuovikikka sillä muovikiskoissa ei ole pelivaraa sujuttaa ruloa ensin ylä- ja siten alakiskoon. Kenties joku tietää ratkaisun tai äperrystä helpottavan kikan kun noita ovia on aikalailla viljalti nykyautoissa. Kiskojen irrottaminen on liian iso projekti. Alapuoli lattiaa vasten ja yläpuoli sängyn rakenteissa.

RIIHELÄ ESA 22.10.2013 21:08

Tee se sama temppu millä sen rulon sait pois paikaltaan, mutta päinvastaisessa järjestyksessä.

TURUNEN HEIMO 22.10.2013 23:34

Kiitos tyhjästä, lulit kai olevasi viisaskin.

KOCH HANS 23.10.2013 02:55

Kyllähän toi edellinenkin vastaus oli ihan oikein eli

hieman vinottain vaan ja ehkä hieman (lue hieman) väkivaltaa apuna käyttäen onnistut. JOS et onnistu niin tule meille. Minä laitan paikalleen eikä maksa mitään ( jollet rupea tinkimään hinnasta)

terv HooKoo

KARJALAINEN ALPO 23.10.2013 06:04

Toinen pää säleistä uraan ja sitten taivutat keskeltä sälettä niin, että toinenkin pää menee uraan.

RIIHELÄ ESA 23.10.2013 14:34

"lulit kai olevasi viisaskin"

Kyllä luulin piilottaneeni tuohon ohjeeseen viisauden. Taisin vaan piilottaa niin hyvin, ettei tyhmempi sitä heti löydä.

Mutta jos se ovi tuli purkamatta ulos, menee se myös takaisin "samalla tavalla" mutta toisinpäin. Jos siis tuli urasta esimerkiksi sivulle vetämällä, pitäisi mennä takaisin sivulta painamalla. Jokin siinä antoi periksi ja antaa myös periksi toisinpäin.

TURUNEN HEIMO 23.10.2013 14:48

Totta tosiaan ja hammastahnaakin saa helposti takaisin tuubiin!

TOIVONEN MARTTI 23.10.2013 14:53

Tuo Alpon konsti auttaa eli pitää taivuttaa sitä säleikköä senverran kaarelle että se lyhenee korkeussuunnassa tarpeeksi mahtuakseen takaisin ¨kiskoille¨. Päästä aloitat, työnnät sitä paikkaansa ja samaan aikaan kolmannella ja neljännellä kädellä painat sitä kaarelle. Ei turhan helppoa mutta mahdollista.

Nimim. 'Telkkukaapin rulo on tullut pois ja mennyt takaisin jo usemman kerran'

RIIHELÄ ESA 23.10.2013 15:02

"Totta tosiaan ja hammastahnaakin saa helposti takaisin tuubiin!"

Niin saakin. Jos se tuli ulos puristamalla tuubia kasaan, imeytyy se takaisin sisään vetämällä sitä tuubia päinvastoin auki.

Mutta laita nyt ensin se rulo-ovesi kuntoon ja vasta sitten ryhdy tuohon hammastahnapuuhaan. Se on kuitenkin vähän vaativampi homma.

TURUNEN HEIMO 23.10.2013 20:12

Tietyissä kirjoittamissani oli sarkasmia, kuten tuo tuubi joku sen ehkä huomannutkin. Telkkukaapin rulo on nyt aika lailla pienempi urakka. Tässä on kuitenkin neliön kokoinen lamellilevy joka kaiken lisäksi on osin tunnelissa, Ilmeisesti vaatii levyn osimista. Yksi mahis on laittaa se paikalleen takatallin kautta, samalla sieltäkin tulee kerättyä unohdetut tavarat ja ostokset. Onneksi autolle on lämmin talli jossa puuhata. Puuhailemaan.

SEPPÄ-LASSILA TUURE 26.10.2013 10:00

Jos yläpuolen rakenne on sellainen, että voit porata yläkiskoon niin ison reiän, josta säle mahtuu läpi, niin silloin voit pudottaa säleen kerrallaan alas ja siten saat toimivan rulo oven. Yläpuolinen reikä ei haittaa mitenkään normaalia toimintaa. Voi ehkä joutua sänkyrakennetta hieman poistamaan tieltä.

TURUNEN HEIMO 26.10.2013 22:52

Kiitti, tuota voin alkaa kehitellä. Noin saisin samalla rulon taakse tukiteippauksen lasikuituteipillä. Ilman sitä säleet eivät pysy ruodussa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.