ONKO KOKEMUKSIA

RYTKÖNEN URHO 26.08.2013 11:52

onko kellään kokemuksia bensa koneisesta matkailuautosta , mitä kuluttaa ja kuinka hyvin jaksaa kulkea

ESKOLA PENTTI 26.08.2013 12:42

On kokemusta. Vaikkakin -80 luvulta.

Jos tarkoitat täysimittaista/varusteista todellista matkailuautoa? Oli kahden litran. Kyllä sillä ajeli. Vaihteita käytettävä tiuhaan, että sai pysymään kierrokset riittävällä momenttialueella. Ei sitkeyttä, heti kun tuli ylämäki, niin vaihto tai kaks pienempään. Liikkeellelähdössä käytettävä suht korkeita kierroksia.

Kulutusta en muista tarkkaan, vaihteluväli todella iso, paljolti riippuvainen olosuhteista ja ajotavasta. Keskikulutus ehkä luokkaa 14...16 l/satasella.

Kyllä bensakoneellakin ajelee, mutta en omista lähtökohdistani kylläkään suosittele.

Eri asia on sitten isot jenkkivehkeet. Vääntöä riittää ja kun on automaatti, niin pieniä esteitä ei huomaakaan. Kulutus lieneekin sitten varmaan 20 ... 30 välillä?

EEROLA TEEMU 26.08.2013 14:12

On kokemuksia bensakoneisista omarakenteisista m- autoista vuosien 1976- 2000 väliltä n. 300 000 km matkoilta käytännössä kaikissa Euroopan maissa ja vähäsen Aasiaakin ja kaukana ryssissä.

2 litran koneella huippunopeudet olivat 115 km/h ja bensankulutus 10-13 l/100. Kyseessä Citroen Camionetteen rakennetut m- autot, joista varsinkin viimeisin oli suunnilleen samoin varusteltu kuin nykyiset tehdastekoiset. Tilankäyttö vaan oli paljon parempi. Primus- keskuslämmitys lämmönvaihtimella, mikä riitti -30 C asti ( 60 mm polyuretaanieristys ympäriinsä), tilavat tankit, suihku ym,ym. Vieläkin tulee ikävä, niin hyvä oli ajaa ja käyttää. Vääntösauvajousitus ja matala etupää ei koskaan jättänyt pulaan jäisissä ylämäissäkään niinkuin nykyinen Ducato toisinaan, ellei pidä varaansa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.