Säästäkää seisottamalla yli 2e/pv

PARVIAINEN JORMA 26.08.2013 00:01

Perrusvero + dieselvero on asuntoatoilijalle kohtuutonta. Yli 50 euroa kuukaudessa. Kiitos !

Käyttäjän lisäys viestiin 26.8.2013 klo 00:44:10 Sorry piti olla Yli 30 euroa kuukaudessa. Mutta sekin on paljon ! Tässä tarkat hinnat: Käyttövoimavero 0,297/pv Perusvero 1.325/pv

KOCH HANS 26.08.2013 01:20

Olen tässä leskimiehenä ihmetellyt miten sitä säästöä seisottamalla tulee, lerppana säästyy ainakin aineet.

VERO Aivan ihana keskustelunaihe. Kaikki mitä maksetaan on liikaa ja pahiten sattuu jos on tottumaton käsittelemään rahaa (lue pa).

Minä en siitä viidestäkympistä kuussa valittaisi niin pirusti. Tämä piironki on kait kuitenkin vapaaehtoinen hankinta.

On se miesmuisti niin perhanan lyhyt. Protestoidaaaaaan nyt oikein isoon ääneen niin saadaan tosiaan nämä kulkineet autoveron piiriin. Joko lie unohtunut, että näihin piti tulla 30% autovero.

Sitten varsinaiseen asiaan. "Perrusvero + dieselvero on asuntoatoilijalle kohtuutonta. Yli 50 euroa kuukaudessa."

Toista se on sitten asunnon kanssa. Minä ainakin maksan kiinteistöveroa ASUNNOSTA, jota en voi poistaa asumiskäytöstä (vrt. liikennekäytöstä poisto) vaikka lähtisin Los Petokseen talvexi. Eikös joku viis.. eiku vaanari vois lähteä ajamaan asiaa, että kämpänkin saisi poistettua käytöstä (siis verot ja vakuutukset).

Tämä ei ole oikeudenmukaista omakotiasukasta kohtaan kun verrataan m-autossa asujaan. Auttaiskos jos laittaisin pyörät talon kulmiin.

Se siitä verosta. jatketaankos taas vaikka: kaasun hinnalla jäsenmaksulla naftan hinnalla eläkkeen verotuksella jne. jne.

terv. HooKoo

PALM PEKKA 26.08.2013 05:56

Jokainen tekee varallisuutensa mukaan. Minulle 50€ on iso raha jo, ja joillekkin ei tunnu missään vaikka sillä takkaa sytyttäis. Näin se on, mikään ei ole kallista jos on rahaa. ITE

KOISTINEN TOIVO 26.08.2013 06:25

Verot kansan verta juo. Niinhän ne ennen lauleli. Tuo on hyvä palvelu, tuo käytöstä poisto, ja kait jokaisen oma valinta kuinka sitä käyttää. Millon nostaa trafi hintoja. Me maksamme veroa joka hommasta. Palkasta, Myynnistä ostamisesta. Kaikesta. Näin se vaan menee. Onko kaikki, esim, osinkovero oikean korkuinen, Samoin pääomavero. Sillai se yhteiskunta pyörii Jos tekee arkun itse, niin laudoidta pitää maksaa vero. Aikanaan pohjoisen savotoilla eräs mies jäi hieman nautiskelemaaan Sallaan. viikon päästä poliisi, kun kaveri vaan pyöriskeli kylällä, kyseli, jotta mitä se sinä täällä hommailet. Vastasi herrasmies, minä olen noita käytettyjä ruumisarkkuja korjaillut. Tarina ei kerro maksoiko mies verot työstään. Toivopoika

LAINE RAIMO 26.08.2013 09:36

Olen seisottanut ja säästänyt lähes koko kesän. Viikko sitten lopetin seisottamisen kolmeksi päiväksi, koska kävin RUTU kokouksessa. Trafi lähetti heti laskun kolmesta päivästä: perusvero 9,055€ + käyttövoimavero 0,945€ eli yhteensä 10€. Tästä voi päätellä, että verot on yli 3€ / päivä. Tämän lisäksi tulee vielä vakuutus, joka ainakin minulla on vielä enemmän päivää kohti.

Onneksi nuo maksut menevät vain päivistä, joten yöt taitavat olla ilmaisia??

EEROLA TEEMU 26.08.2013 10:21

Tuo 10e maksu lienee minimi, minkä Trafi perii jokaista liikennenkäyttöön otosta, vaikka se olisi 1 vrk. Minulta perivät tämän himoverotuksen alussa niin paljon veroja, että olen maksanut niillä jo pari vuotta kaikkien harraste- ym. autojen sekä m- auton käyttöihin perustuvat verot siitä potista.

M- autoahan ei kannata pitää käytössä tuosta huolimatta yhtään päivää enempää kuin autolla on käyttöä, Toisaalta, sitä ei kannata pitää käytössä vain paria päivää, jos sitten heti päivän- parin päästä pitäisi ottaa uudellleen liikenteeseen, koska silloin tulee uusi 10e minimi vero maksuun. Jos seisontaa on useita päiviä välissä, niin silloin kannattaa ottaa välillä pois käytöstä.

Nykyisin m- autosta aiheutuvat verot ja vakuutusmaksut ovat pienempiä kuin ennen himoverotuksen alkua. Kilpailutin vakuutukset ja siirtyminen IFiltä Lähivakuutukseen pudotti vakuutusmaksuja useita satasia vuodessa turvan pysyessä samana. IF hyvitti seisonnan ajalta n. 20 % kaskon maksuista kun nykyinen vakuutus hyvittää lähes 60% niistä. (mukana on myös lasivakuutus, mitä IFiltä ei ollut). Vakuutukset ja verot ovat yhteensä painoperusteiselle 3,5 t m-autolleni 3,1 e/vrk ts. lähes 100 e/kk. Vuodessa m- auto on käytössä eri pituisia aikoja n. 10 kertaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.8.2013 klo 11:38:09 Jäi kertomatta, että m- auton ollessa seisomassa, sen täyskaskosta aiheutuva kustannus on 43 centtiä/ vrk eli n. 13 e/kk

HAAPANEN TIMO 26.08.2013 16:46

Kyllä Ifillä nykyään on samaa luokkaa (60%) se hyvitys. Törmäysturva jää pois ja se tekee mun n.250€:n kaskossa n. 130€

Viikonlopun ( Pe-Su ) käyttö maksaa melko tarkkaan 20€ sisältäen ne neljä euroset mennen tullen.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 26.8.2013 klo 16:47:17 Rekisteriotteen järjestysnumero näkyy olevan nyt 62

EEROLA TEEMU 29.08.2013 20:26

En epäile, etteikö olisi noin. Minulla oli silloin runsas 2 v sitten m- auton täyskaskomaksut IFillä 620 e/v. Oli liiton alennuksia, oli monivakuutusalennuksia ja maksutapa- alennusta. 10v ikäisestä autosta annettiin hyvin niukasti ikäalennusta. Seisonnassa maksuista sai 22% alennusta, koska melkein kaikki vakuutusosiot olivat yhtenä könttänä. Törmäysturvan osuus oli kokonaismaksusta pieni tarkoitushakuisesti.

Kun sitten otin samasta vakuutuksesta tarjouksen Lähivakuutuksesta, niin kaikki eri asiat oli erikseen hinnoiteltuja ja törmäysturvan osuus oli ylivoimaisesti suurin. Ikäalennus oli selvästi suurempi. Vuotuinen maksu putosi 330 euroon, mistä siitäkin nyt jää suurin osa omaan taskuun seisontojen vuoksi. Liikennevakuutus on 147 e 70% bonuksilla Maxi- Ducatosta, eikä 1. kolarista menetä bonuksia ollenkaan. Mitään liiton prosentteja ei tarvita. Nyt on myös lasivakuutus mitä IFiltä ei saanut em. summassa mukana ( yli 3 tonnin tuulilasilla hyvä olla).

Citroen XM:n liikennevakuutus oli myös yhden vuoden IFillä kun antoivat 20 % alennuksen 1. vuodesta, maksoi n. 325 e/v. Seuraava vuosi olisi maksanut 400e, joten siirsin vakuutuksen Trygiin, oli 220 e/v. Nyt on ilmeisesti taas siirryttävä jonnekin, kun IF osti Trygin ja "lupasivat" vuoden pitää maksuja ennallaan. Lähivakuutustakin pitää tarkkailla, koska liittoutui yhteen kalliin Tapiolan kanssa. Aina löytyy edullisia yhtiöitä kunhan haravoi kenttää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.