Mistä tulee vesi Ducaton ohjaamon lattialle?

PENTTINEN SATU 21.08.2013 20:01

Ducato -91, weinsbergin koppa niskassa ja ruorihytin lattian eristeet yms. kerrokset ihan lösömärkänä!

Mistä sinne vesi tulee kun mitään vuotokohtaa ei ole löytynyt?

Onko mahdollista että vettä tulee lämmityslaitteen kautta, kun konetilassa olevan ilmanottoaukon kaukalon valumaputkesta löytyi ruuvimeisseli joka tukki putken, eli sadevesi ei ole päässyt kaukalosta pois... Voiko se tulvia lämppärin kautta hyttiin?

Hytti meni kuivaukseen ja verhoilut ja eristeet vaihtoon, mutta kun sitä vuotokohtaa ei löytynyt, toivoa sopii että syy oli tuo poistoputken ruuvari...

VALTONEN MARTTI 21.08.2013 20:24

Naapurilla muistaakseni vuoti tuulilasin tiivisteestä. Samoin kastui lattiamattojen alta. Mutta onhan noita muitakin mahdollisuuksia.

KYLMÄNEN PAAVO 21.08.2013 20:27

Minulla oli yli kymmenen vuotta sitten vanhassa Renault Trafik KaPo:ssa sama ongelma, villaeristeet lattiassa kastui monta kertaa eikä vikaa löytynyt. Kunnes huomattiin, että tuulilasin liimaus vuotaa alaosasta. Liimaus uusittiin ja asia korjautui. Että minulla sellainen tapaus.

t. Boxstar

JANHONEN MATTI 21.08.2013 22:05

Itselläkin oli aikanaan Ducato josta vuoti tuulilasi. Aika tavallinen vika johtuen korin taipumisominaisuuksista.

Jos vuoto on tuulilasissa niin siihen on alan miehillä hyvät aineet sekä pinnan puhdistamiseen että liimaamiseen.

Silikonia ei saa tuoda lähimaillekaan,

VALKAMA MARKKU 22.08.2013 07:37

"Onko mahdollista että vettä tulee lämmityslaitteen kautta, kun konetilassa olevan ilmanottoaukon kaukalon valumaputkesta löytyi ruuvimeisseli joka tukki putken, eli sadevesi ei ole päässyt kaukalosta pois... Voiko se tulvia lämppärin kautta hyttiin?"

On mahdollista ja voi tulla.

Itse ihmettelin mistä tuli vesi PT Cruiserin lattialle. Tarkastin tuloilmakaukalon vesireiätkin ja olivat auki. Silti lopputulemana vesi oli tullut lämmppärin kautta lattialle koska vesireikien kapasiteetti ei ollut riittänyt kun olin hölmö jättänyt auton talon räystään vierelle ja rankkasateella kattovedet syöksyivät yli kourun suoraan PT:n tuulilasin juureen.

Aiemmin omistin Integroidun asuntoauton. Sillä oli myös taipumuksena pitää ohjaamon lattiamattoja ja kojelaudan edustaa märkänä. Se taas johtui siitä että en reissussa yöpyessä aina jaksanut laittaa olkopuolista suojaa lasin päälle ja kosteus tiivistyi tuulilasiin valuen siitä ihan noroina alas kojelaudan taakse ja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin jonne se miissään nimessä ei olisi saanut mennä.

Markku

KOSKINEN JANI 22.08.2013 07:52

Tuon ikäisessa ducatossa kun lasi on vielä kiinni perinteisellä tiivisteellä niin sinne tiivisteen väliin menee vettä ja se kulkee sinne lasin alakulmiin. Siellä alakulmissa on sellaset pienet letkut minkä kautta veden pitäisi kulkeutua pois. Mutta kun sieltä riittävän kauan sitä vettä on mennyt niin ne letkuthan menee tukkoon ja vesi alkaa kulkeutumaan sisälle.

Tuollasesta aikanaan otin lasin pois ja putsasin kaikki paikat tarkasti niin eipä tullut enää vettä sisälle.

Lämppärin kauttakin vesi voi tosiaan tulla ja jos se posto on tukossa ollut niin on jopa todennäköisempää ja varsinkin jos on tullut vielä yllättävän äkkiäkin. Mutta muutenkin siihen nokkapellin päälle kannattaa laittaa lumisuoja (vai millä nimellä onkaan) ritilän päälle. Sen jälkeen sinne ei enää kerry neulasia yms. ja vesi sekä lumikin pysyy sieltä poissa,

PENTTINEN SATU 17.05.2014 21:30

Tuulilasi vaihdettu uudella tiivisteellä, mutta uudet, vasta uusitut verhoilut hytin lattiassa läpimärkiä taas silti! Mistä helevetistä se vesi sinne ohjaamohytin lattialle tulee?! Kyselee nimimerkki laitanko kopin täyteen dynamiittia...?

TERVO JARI 17.05.2014 22:02

Otas ny ne toppaukset pois . . .

Toinen osapuoli ottaa vesiletkun ja aloittaa letkulla ruiskuttamaan vettä ensiksi auton päälle ja sinä ensimmäisenä osapuolena olet sisällä autossa taskulampun kanssa etsimässä vuodon kohtaa . . . .

Onko vaikeeta ?

Vuotaako ?

Jos ei, sitten siirrytään ruiskuttamaan vettä ala kautta auton rakenteisiin, sinä olet sisällä autossa taskulampun kanssa etsimässä vuodon kohtaa . . . .

Vuotaako ?

Jos ei, odotellaan sadekeliä, kun sadekeli koittaa, lähdetään ajeleen ja nyt taas taskulampun kanssa etsitään vuoto kohtaa . . .

Löytyykö ?

Kaikin mahdollisin tavoin jatketaan vuodon etsintää, jolloinkin se löytyy . . . Se löytyy kunhan vaan käytät aikaa vuodon etsintään, tuskin kyselemällä, vaatii tekoja . . .

Ja ei mitenkään mahdoton ajatus tuo esittämäsi ei ole:

Mistä helevetistä se vesi sinne ohjaamohytin lattialle tulee?!

Sieltä se voi tullakkin, ? Olen kuullut sanottavan että: Helvetin vesisade tästä puuttui . . .

Notta ihan mahdollinen vaihtoehto . . .

Tuosta edellä olevasta osan toivottavasti otat huumorilla, osan ihan aikuisten oikeesti ja asiallisesti . . .

PENTTINEN SATU 17.05.2014 22:09

Vittu, Tervo Sie oot sairas. Liekö kukaan aiemmin sanonut...? Vettä vaan tulee silti ja ukko alkaa alkaa hermostua... Vittuilee että ostit auton ja minun pitää vaihtaa sulle verhoilut kerran vuodessa... Mikä neuvoksi, vaihdanko auton vai ukon...?

KORHONEN PAULI 17.05.2014 22:15

Ukon ilman muuta.pkk

HJELM ARTO-VEIKKO 17.05.2014 22:20

Aloita etsiminen rintapellistä,ruiskuta vettä, varo ilmanottoa, odota ainakin puolituntia, tutki eristeiden taustat ja varsinkin johtojen ja muiden läpiviennit.

Seuraavaksi kohtuudella vettä lasin reunasta alaspäin niin että ilmanottokin kastuu. Odota ja tutki,

Seuraavaksi koko etupää märäksi.

Viimeksi asunto osan katolle seinille.

Veden tulo on hidasta siksi osissa ja ajan kanssa.

Jos kastelet aluksi koko etupään niin on vaikea löytää oikeaa kohtaa.

Tiivitelasin alareunan tilkkiminen on ulkopuolelta on kakspiippunen juttu, jos tiivisteen väliin pääsee vettä ylempää niin se ei pääse valumaan ulos päin vaan tulee sisälle.

Liima lasi ei missään normaali rakenteisissa autoissa rupea vuotamaan korin elämisen takia. Aina on kyse vähäisestä liimasta, puhdistus tai tartuaineiden väärästä käytöstä.

Jelmi

PENTTINEN SATU 17.05.2014 22:26

Nooo... Onpa tuolla Rakkaalla Ukollani kuitenkin Muutamia "ominaisuuksia" joista tykkään hyvinkin paljon. Uskon ettei moni paremmaksi pistä! Ja kyllä se sitä autoakin sepittäää, tosin ei yhtä mielellään kuin minua...

TERVO JARI 17.05.2014 23:00

Sairaudesta puheenollen, ken täällä terve on ?

Mietippä sitä . . .

Taidat olla huumorintajuton . . .

Hyvää jatkoa valitsemallesi tielle . . .

Jari

PENTTINEN SATU 18.05.2014 19:49

No mutta ei kai se huumorimies Tervo nyt vaan "nöksähtänyt..."? Mutta sori jos loukkasin.

TERVO JARI 18.05.2014 21:31

Paree lopettaa ettei tule enempiä suukopuja . . .

Aamen ja paukaus.

VÄLIMÄKI JARMO 18.05.2014 22:14

Jos on huumori mies/nainen pitää myös ymmärtää sitä itte, JV

KURVINEN ESKO 19.05.2014 20:29

Tuleeko vesi kabiiniin auton seisoessa sateessa vai ajon aikana, vai molempina?

Tuli mieleen, että voiko eturatas syytää vettä jostakin alustan kautta tai ruostuneen lokasuojan kautta vettä jos se tulee ajon aikana. Vaikka tuulilasi onkin vaihdettu uuteen niin ei se takaa, etteikö voi vuotaa. Esko

HJELM ARTO-VEIKKO 05.06.2014 19:29

Onko vuoto löytynyt ?

Jelmi

JANHONEN MATTI 06.06.2014 09:42

Eiköhön kun on kahden eri kesän sateilla vuotoa etsiskelty.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.