Kyllä Google on ihmeellinen

Markku Hämäläinen 19.02.2022 16:32

Olen jo jonkun aikaa etsinyt kaupunkia Portugalissa jossa kävimme 1999 .
Muistin juuri, että haun voi tehdä myös kuvalla.
Niinpä kaupunki Obidos löytyi
Liitteenä hakukuvat ja tässä tulokset

https://www.robertharding.com/preview/817-427491/view-rua-direita-castelo-de-obidos-obidos-castle/

https://www.decoranddineblog.com/obidos-portugal/

Timo Haapanen 19.02.2022 16:52

Google on ihmeellinen ja Obidos hyvä kaupunki. Kaskustassa Stellplatz, päivällä ilmainen, yöpyminen 6 euroa.

https://goo.gl/maps/obJ6bxTY9ixHnYsT7

@timppa

Antero Virkkala 19.02.2022 18:16

Aivan äsken luin Hesarista että Egyptistä oli löytynyt hiekkaan hautautunut kaupunki. Te löysitte kaupungin Portugalista, hienoa!

Vitsivitsi. Sitten asiaan. Vanhojen kuvien paikantamisongelma jää älypuhelimien myötä historiaan, jos vain antaa kamerasovellukselle oikeuden käyttää puhelimen sijaintitietoja. Tai sitten voi käyttää puhelimessa sovellusta, joka tallentaa sijaintia määrävälein ( esim. kerran minuutissa) ja koordinaatit voi yhdistää digikuviin esim. Adoben Lightroomilla.

Markku Hämäläinen 19.02.2022 19:35

Minä kuvaan kameralla, kännykällä teen lähinnä kuvallisia muistiinpanoja.
Minulla on kameraan bluetooth yhteys, jonka kautta kuviin tallentuu kuvauspaikka, kännykässä olevan appin avulla.
Reitin tallennukseen käytän GPS-loggeria.
Google ja sen kumppanit vakoilee jo muutenkin riittävästi liikkumisia, iman erityistä niille sijainnin kertomistakin.
Mainostajat tykkäävät niistä sijaintitiedoista, samoin varkaat.

Alf Lindblom 19.02.2022 21:16

Digikuvien huono puoli on ettei jälkipolville jää juuri mitään.

Timo Haapanen 20.02.2022 09:39

Minä teen aina reissuista Googleen albumin. Kuvaaminen tapahtuu kännykällä ja sieltä sijaintitedot täysin kuukkelin tietoon.

Albumeista on helppo myöhemmin katsoa missä on liikuttu.

@timppa

Jari Tietäväinen 20.02.2022 19:11
Alf Lindblom

Digikuvien huono puoli on ettei jälkipolville jää juuri mitään.

Tämä ei liity otsikon aiheeseen, mutta en malta olla kommentoimatta.

Pikemminkin päinvastoin, edellyttäen toki että digikuvien varmuuskopioista on huolehdittu. Ja saahan niistä sitten paperikopioita tai kirjoja tehtyä mielin määrin, ja kiva niitä onkin kirjoina selailla.

Mitä itse olen kuvannut niin 70-luvun värilliset paperikuvat ovat jo aika huonossa hapessa. 80-ja 90-luvun dioista osa on priima kunnossa, osa kärsinyt todella pahasti. Merkillisiä eroja, jopa samassa kasetissa vierekkäin säilytettyjen diojen välillä. Skannatessa digimuotoon olen saanut osasta värit palautettua, mutta osa on jo niin huonossa kunnossa, että ainakaan minun osaamisella korjaaminen ei enää onnistu.

Vanhat mustavalkokuvat on säilyneet vähän paremmin, mutta yli 100-vuotiaat on kärsineet pahasti. Kuvia isoisovanhemmistani olen yrittänyt pelastaa skannaamalla, mutta 1800-luvulta peräisin olevat on osin jo menetetty. Pelastamisprojekti olisi pitänyt aloittaa kymmeniä vuosia aikaisemmin.

Kyllä se on digikuva, joka säilyy. Ja jos talo palaa, paperikuvat ja diat menee, mutta pilveen varmuuskopioidut digikuvat säilyy jälkipolville.

Vankkurissa tehdään matkapäiväkirjaa muistikirjaan ihan siellä reissun päällä. Mukana kulkee taskukokoinen valokuvatulostin, jolla saa välttävän laatuisia tulosteita saman tien ja ne sitten päätyy siihen matkapäiväkirjaan. Sähköinen arkistointi joko reissun päällä tai kotona, samoin kuin laadukkaampien paperikopioiden tai kirjojen tilaaminen.

Alf Lindblom 20.02.2022 22:02

Pilveen tallennus ei takaa säiltvyyttä. Palveluntarjoaja kun syystä tai toisesta katoaa niin katoaa kuvatkin, ei kukaan ole luvannut ikuisuutta. Oma varmuuskopio saattaa säilyä tai sitten ei, tallennusvälineillekään ei taata vuosikymmenien säilyvyyttä.

Toivo Koistinen 21.02.2022 10:21

Minäkin laitoin muistitikkuun kuvat, ja sain taistelun jäläkiin tähän uuteen ne siirrettyä, mutta mutta. Missäs on se muistitikku nyte.
Tosin nykyäänhän jos maailma jatkaa normaalia elämää, on kuvia, videoon jokapuolta maailma nin paaljon, että eipä taida siitä pulaa tulla.
Tuli vain mieleen, kun aloin aatteleen, että empä ole aikoihin noita kuvia katellu, en tietokoneelta, eikä noita laatikossa olevia kamerakuvia.
Mutta on se silti hyvä, jos on jälkipolvilla kellä halua katella vanhempiensa aikaansaannoksia, kun nämä ovat poistuneet rajan taa, että niillä olisi varma sijoituspaikka.
Muistitikku voi kadota, tuhoutua, samoin pilven palvelu, saati kuten meillä kun sammu tietämiskone vanhus, niin siihen jäi se mitä siinä oli.
Elikkä mikä on se varma. Nuo laatikossa olevat valokuvat minun omasta historiasta, ovat hyvässä kunnossa, mutta pitäisikö olla sitten kasssakaappi missä ne turvassa.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.