Norjassa seikkailemassa

MARJETA MARJA-LIISA 09.08.2013 19:21

Mielenkiintoinen asia tapahtui 1.8.2013 Norjassa, Mehamnissa. Olisimme halunneet tankata, mutta poika katsoi ensin rekisterikilven ja sitten sanoi, että diesel on loppu. No me lähdimme ajamaan Ifjordiin, jossa olimme edellisen yön campingalueella yöpyneet ja sielä illalla olimme nähneet, että norjalainen matkailuauto tankkasi. Kun pääsimme sinne, niin kuulimme, että ukkonen oli rikkonut systeemit (olikohan). Saimme kuiten siitä tiedon, että 60 km Tana Brutä kohti, niin siellä olisi Esso, josta meille myydään dieseliä. Dieseli riitti juuri ja juuri, kun alamäkiä tultiin vapaalla. Tie oli todella huonossa kunnossa. Joten olemme tässä miettineet, että pitäisikö seuraavalla kerralla ottaa mukaan omaa polttoainetta!

KOISTINEN TOIVO 09.08.2013 21:20

Huonoa tuuria teillä. Meillä on poltoainetta kympin polttoainegallon autossa aina. Kadetaan se välillä tankkiin, ja sitten täytetään tuoreella. Ei haise tavaratilassa, kun on virallinen astia. On ikäänkuin jokin vara. Toivopoika

VALTONEN MARTTI 09.08.2013 21:40

Silloin kun aloin Norjassa matkailla -72 oli sinne varapolttoaineen vienti kielletty. Miten lie nykyään ja miten lie kai siellä saa tankata varakanisteriinkin.

Sen verta rikollinen luonne kuitenkin olen että useimmiten varabensaa olen pitänyt ja kerran tositarpeeseen ollutkin.

HALINEN HARRI 09.08.2013 22:13

No mikä on se arvioitu syy kun ei myyty?

FREDRIKSSON REIJO 10.08.2013 00:37

Meillä on aina 20l nekku täynnä varapolttoainetta mukana, sallittu tai ei. Tankkaamme aina kun viisari on puolenvälin alapuolella. Koskaan ei tiedä missä seuraava huoltoasema on, tämä on meidän periaatteemme.

Tultiin just Norjan reissulta. Kilometrejä tuli reilut 3600km. Vähemmän kuin normaalisti. Oikasimme Vaasasta Uumajaan lautalla. 210€ kaksi lasta ja aikuista sekä auto 6.30m.

Siitä Tie 12 muistaakseni (Sininen tie) Mo i Rana:an. Tietöitä yli 20km alkupäästä, muuten ok, pöytähopeat tais naarmuntua puhki, tuntui että 20km/h oli liikaa autolle. Leirintäalue keskustassa ok.

Sieltä E6/E80 Bodö:n satamaan. Kapeahkoa tietä, 250cm vaunulla saa olla tosi tarkkana kun rekkoja tulee vastaan. Ei ehkä aloittelijan ensimatkaksi suositeltava. Tarkkaavaisuudella ja maltillisesti menien onnistuu hyvin. Eikä saa olla aikarajaa satamaan :).

Siitä Lofooteille Moskenes:iin ja siitä muutaman minuutin ajo päähän Å:n. Loppupätkä yhden kulkineen tietä. Tosin ohituspaikkoja löytyy ja helposti havaittavissa vastaantulijat. Parkkipaikalla yöpyminen monien muiden mukana ok.

Sieltä mutkitellen Tromssaan. Muutamia tietöitä E80, muttei juuri haittaa matkaa. Yötä Tromssa Camping:lla. Välttävä ok, soramutainen paikka autolle ja pesu/wc asiansa juuri ajavat. Ehdottomasti kannattaa käydä kaapelihissillä vuoren päällä. 52€ 2aikuista ja 2 lasta.

Sieltä kohti Kilpisjärveä ja Raatteen tiellä käynti uudestaan kun kaikki lapset eivät olleet sitä nähneet. Itse muuten pyysivät sitä !

Vapaasti ja turvallisesti saimme olla parkkipaikoilla yötä ja varsinkin Norjan puolella jos olimme ensimmäisiä niin aamulla oli kavereita aina jääneet kans yöksi. Parkkipaikat olivat myös siistejä !

HJELM ARTO-VEIKKO 10.08.2013 08:54

Jos poika rekkarin katsomisen jälkeen epäsi myynnin niin tuollaisella rekkarilla hänen mielestään oli tehty jotain harmillista josta tieto oli kantautunut heille. Maksamatta jäänyt nafta ostos se ei ollut koska poliisija ei hälytetty. En tarkoita että te olisitte tehneet jotain, voi olla että he erehtyivät rekisteristä, itsellekkin ulkomaalaisten kilvet on hankalia muistaa.

Jelmi

KURVINEN ESKO 10.08.2013 09:51

Olisi todella mielenkiintoista tietää, miksi polttoainetta ei myyty. Pitää seuraavalla kerralla varautua varakanisterilla Norjaan mennessä, autoliiton oppaan mukaan sinne saisi viedä 10 litraa mutta määräyksethän ovat voimassa vasta tarkastettaessa. Huom. sanamuoto on todella saisi viedä, mitä se sitten tarkasti ottaen tarkoittaa. T. EKu

MARJETA MARJA-LIISA 10.08.2013 16:19

Mietittiin, että jos halusivat säästää polttoainetta omalle väelle ja olisiko ollut toimituksissa häiriöitä.

LINDROOS LAURI 10.08.2013 21:10

Mielenkiintoinen juttu, vinkkaako joku, jos saa lisätietoa. Norjassa - varsinkin syrjäseudulla - voi polttoaine olla loppu tai asema yllättäen kiinni tms. Jossain on vain biodieseliä, joka ei käy kaikkiin. Liki täyden tankin ja varapolttoaineen systeemi on hyvä.
Hienoja kuvia, hieno maa! t. Lauri

TAPANINEN JORMA 14.08.2013 20:01

Reijo,paljonko maksaa nyt lautta Podö-Moskenes ? Meillä auto +7m +aik. Noin suurinpiirtein hinta riittää. Kiitos Jorma..

HAAPANEN TIMO 14.08.2013 20:44

http://www.torghatten-nord.no/english/booking.aspx?lang=en-GB

@timppa

FREDRIKSSON REIJO 14.08.2013 21:15

Mulla 6.30m auto, siis lyhyt, kysyivät siinä satamassa pituutta, kerroin sen ilman pp-telinettä. Eivät ihmetelleet kummemmin pituutta, syöttivät koneeseen sen. Sitten henkilömäärän 2+2 sanoin. Kokonaishinta 1840 NOK elikkä n.240€ yhteensä.

Tuolta saat lisä infoa.

http://ruteinfo.thn.no/no/default.aspx?rnr=86

Etusivusta näet lähtöajat ja seuraavasta välilehdestä autojen hinnat.

Kannattaa katsoa kaunista päivää kun ylittää sillä.

Lautta on "pienehkö" joten vanhaa tunnelmaa tulee vanhoista ruotsinlaivoista ! (Apollo, Diana ym). Heiluu melkoisesi sinne sun tänne.

Satamassa on hyvä kaistaohjaus laivalle. Ei voi erehtyä kaistasta ja niitä taisi olla 3-4 kun johti lauttaan. Sinne pääsee E80 suoraan ajamalla.

Ruokaa tai välipalaa saa tiskiltä tilaamalla, saat numerolapun käteesi ja kaiuttimista huudetaan vuoronumerosi jolloin sapuska on haettavissat tiskiltä. Oli muuten aikas hyvää eikä tarvinnut heti Å:n mentäessä alkaa sapuskaa tekemään.

Kesto taisi olla reilut 3h. Jos menee Å:n niin matkaa on jokusen 4.5km Moskenes:stä.

Ei muuta kuin Matkaan !

TAPANINEN JORMA 15.08.2013 11:37

Kiitän tiedoista,hintaa ylimenolle kertynee n.270e ,Meitä 2-henkee. Kiitos . Jorma..

PALM PEKKA 15.08.2013 12:26

Skutvikista pääset yli Svolvaeriin ja on paljon edullisempi lautta, kulkee suojasampaa reittiä ja kestää lyhyemmän aikaa. Siellä pitää kuitenkin olla satamassa hyvissä ajoin ja lauttahan ajaa melkein keskelle Lofootteja joten saaattaa tulla edestakas ajamista. Vaihtoehto kuitenkin. ITE

PÄTSI EERO 15.08.2013 13:14

Moi!

Joka kesä Norjassa käydään ja aina ollaan dieseliä saatu. Tälläinen villi veikkaus tuli mieleen: Jospa pojalle tuli paniikkireaktio, jos luuli että maksatte euroilla ja kassassa ei ole vaihtorahaa.

Miksi tankkauslupaa piti pyytää? Jos olemme tankanneet kortilla tai rahalla, niin olemme vain ajaneet tankille, pistooli mittarista ja menovettä vain tankkiin. Norjan kruunuja olemme pitäneet aina mukana siltä varalta että muu valuutta ei kelpaa.

MARJETA MARJA-LIISA 02.09.2013 10:00

Emme ehtineet kuin autosta tulla ulos, kun poika ampaisi katsomaan rekisterikilpeä ja esti polttoaineen ostamisen. :) Olisi meilläkin Norjan kruunuja ollut ja myös luottokortti.

TAPANINEN JORMA 22.09.2013 15:52

Vielä siitä lauttamaksusta,mentiin BODÖ-MOSKENES väli 9.9-13 .Maksoi 1666 kr reilu 7 m auto+ 2h .Olisko jotain 210 e

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.