Puskaparkissa, juuri nyt

SILMUNEN HANNU 09.08.2013 01:08

Puskaparkkilaisen maisema ruokapöydästään juuri nyt. Ne kaksi pullonokkaista pyöriäistä, joiden leikkiä viimeiset puoli tuntia olemme seuranneet, tästä ruokapöytämme äärestä eivät valitettavasti näy tässä kuvassa.

Paikka Kungsfjorden,Varanginniemi, Pohjois-Norja.

Ei tässä olle mitään palveluita, mutta onpahan vain äärettömän kaunis pieni paikka pohjoisessa, vinkiksi näillä seuduilla kulkijoille. Ja ulkoilumaastot ovat mahtavat, monen monta tuntia koluttiin tätä niemennokkaa, minkä päässä avomeri ja sotahistoriasta kinnostuneille tykinpohjia ja bunkkereita yms. Muutama merikotka leijaili aivan yllämme ja poro laukkoi rannalla kevyesti, ikään kuin olisi leijunut.

Betonirekka tuolla päätiellä näkyi ajaneen tänään jorpakkoon, sitä kiikaroitiin. Koko päivän on kestänyt sen pois aijaus, eikä valmista ole vieläkään tullut, on sen verran jyrkkä rinne, että kaivurilla ensin tekevät paikkaa...betonihyrrä on irrronnut autosta ja kierinyt melkein rantaan, kunpa ihmisvahingoilta oltaisiin vältytty...

Tämä on tällä kertaa vain tämmöinen ihan pikainen parin päivän visiitti Jäämerelle, kun innostuttiinkin jäämään Suomea tutkimaan, mutta voi poijat ja tytöt, kyllä täällä aina on niin hienoa. Ihan pelkän meren tuoksun takia kannattaa jo tänne ajaa:)

Terveisin, Kaarina ja Hannu

Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2013 klo 01:12:47 Sorry, paikka on oikeasti Veines, mutta aivan Kongsfjordin vieressä. Kuva on otettu itäänpäin eli tuon tunturin toisella puolen on Båtsfjord.

KARJALAINEN ALPO 09.08.2013 04:43

Kylläpä on hienot maisemat. Heti rupes kaasujalka vipattaan ja mieliteen reissuun.

Mukava olla mukana edes tällä tavalla. Kiitos!

KOISTINEN TOIVO 09.08.2013 07:05

Hieno kuva, hieno maisema. Toivopoika

PÄTSI EERO 09.08.2013 10:20

Juhannuksena oltiin samoissa maisemissa. Noin suurinpiirtein. Ensi kesänä uudestaan, oli sen verran onnistunut reissu ja jäi jonkin verran hampaan koloon ottelussa: Karavaanarit vs. jäämeren pedot. Hyvän saaliin vastapainona oli mm. poikki purtu metalliperustin. Yhdellä kalan riuhtaisulla katkennut 20 kg kuitusiima. Isoa turskaa nostaessa katkennut siima jne,jne....

Lisäksi ensi kesänä alla uusi ja paremmalla pohjaratkaisulla oleva vaunu. Eli kesää odotellaan.

t. EP

SILMUNEN HANNU 09.08.2013 15:51

Hei, tiedoksi vielä, että vaikkei vessan ja harmaiden vesien tyhjennys sekä raikkaan veden täyttö onnistuu täällä Berlevågissa! Täällä on pieni leirintäalue majatalon yhteydessä, heti kylään tultaessa oikealla, ja vaikkei yövykään siinä, voi hoitaa nämä huoltotoimenpiteet. Eikä edes maksanut mitään, vaikka maksua menimme tarjoamaan! Paikan päällä on suomalainen nainen joka mielellään kertoilee seudusta, ja häneltä kannattaa pyytää myös retkikartan kopiota, jos kävely Tanahornin näköalapaikalle ja Store Molvikin seudulle kiinnostaa!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2013 klo 15:54:49 Ota ekasta lauseesta VAIKKA sana pois, niin asia on oikein..eli berlevågissa huollot onnistuu..olin kirjoittamassa toisen laista lausetta, ja sen vaikka-sana jäi tähän roikkumaan:)

AHONEN KAI 10.08.2013 15:02

"berlevågissa huollot onnistuu."

Käykö porot siellä myös kakkaamassa ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.