Tanska ja Pohjois-Saksa

KUIVALAINEN TIMO 07.08.2013 19:26

Hei Olisiko vinkkejä ja käyntikohteita aloittelevalle karavaanariperheelle Tanskassa ja pohjois-Saksassa. Mikä reitti kannattaisi valita Saksaan menossa, as automme on 6,2 m pitkä? Mitataanko pyöräitelineen kanssa + onko kukaan mennyt Trelleborgista suoraan lautalla Saksaan? Kannattaako ostaa esim BroPass siltojen yliykseen jne. Kaikenlaiset vinkit/kokemukset ovat eduksi, ja kiitos etukäteen vastauksista.

HAAPANEN TIMO 07.08.2013 20:14

Pyöräteline kuuluu auton pituuteen.

Trelleborgisa pääsee ainakin Traveen ja Sassnitziin, molemmat aivan ok pätkiä.

Bropass kannattaa nipinnapin jos tekee kaksi ylitystä, kannattaako samaa reittiä mennä kahdesti kun kivoja vaihtoehtoja on runsaasti. Heti muistutan että se on irtisanottava kirjallisesti jos lopettaa käytön.

@timppa

VALO MIKKO 07.08.2013 20:29

Malmön sillalla pyytänyt ensin isomman maksun tai kysynyt suoraan onko polkupyörä takana. Aina päästy halvemmalla maksulla kun kertonut pyörätelineen olemassaolosta.

Menty Rödby-Putgarden väliä, alkukesästä väli maksoi 85€ n.6m autolla. Putgardenissa ihan ok kämpinki, heti satamasta oikeelle.

Burgin kylässä on iso akvaario, missä monimetrisiä haita. Muutenkin kiva pikkukaupunki, viinakaupoista ei ole pulaa.

ALAPETERI HANNU 08.08.2013 11:37

Tulee varmaan paljon vastauksia, mutta en voinut olla kirjoittamatta ,kun tulee hohtoisena vieläkin mieleen Pohjois-Saksasta Rugenin saari ja Tanskasta mon saari. Suosittelen molempia ja varsinkin aurinkoisen ja lämpimän sään vallitessa. Tuula Alapeteri

HAAPANEN TIMO 08.08.2013 18:22

Rekisteröidy Stenalinen asiakkaaksi. http://www.freight.stenaline.com/ferry/extranet-application/

Ei maksa mitään ja vain rekisteröityneet asiakkaat näkevät tarjoukset, mun kokemusten mukaan hinta on aina edullisempi asiakkaana. Sassnitz- Trelle 138€ muutama viikko sitten. Kaksi+auto 7m.

Edullisin väli mantereen puolelle on Ruotsin Varberg-Tanskan Grenå, matka nelisen tuntia ja kaksi+ auto tänä kesänä 103€. Hyvä vaihtoehto mennessä tai tullessa.

Mun mielestani kannattaa aina vaihtaa reittiä, niitä riittää moneksi kesäksi

Kartassa tuoreita kuvia tuosta Tuulan kehumasta Rügenista: http://goo.gl/maps/QPxnT

@timppa

LAHTINEN ERKKI 11.08.2013 11:50

Aloittelija pääsee helpommalla ajamalla Malmöstä siltaa pitkin Tanskaan ja kiertelee sitten maitse Saksaan ja katselee samalla Tanskan maisemia. Eri lauttareittejä voi sitten myöhemmillä reissuilla haeskella. Rödby - Butgarden reitti on myös selvä ja helppo ajaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.