Asuntovaunu Espanjaan

PEHKONEN VILMA 02.08.2013 14:08

Onko Espanjassa vaunussa tai as.autossa asuvia henkilöitä jotka ovat ns.vuosipaikalla aurinkorannikon seudulla.Tuleeko vaunun vienti sinne ja siellä pito kalliiksi vai kannattaako vain jatkaa vuokra-asunnoissa oloa vaunu joutais aivan hyvin sielläkin olemaan kun kotimaan matkailu on jäänyt.

HALINEN HARRI 02.08.2013 19:09

Olen laskeskellut noita vaihtoehtoja. Olen havainnut että 2 hlöä ajaen/lautalla Saksaan maksaa Aurinkorannikolle edestakaisin n. 7000-8000 km polttoaineet + lauttamaksut 300-1300 riippuen mitä kautta menee ja jonkin verran kenties moottoritiemaksuja. Lisäksi matkayöpymiskustannukset ja tietenkin eväät. Jos haluaa olla pidemmän ajan niin riippuu vuokra-asunnon hinnasta. Hintataso vuokralla alkaa noin 400 eurosta ja esim parin huoneen hyvän asunnon saa hotellitasoisesta omalla keittiöllä tai keittokomerolla olevasta siististä apartementosta kaikkine kodinkoneineen 700-800/kk. Usein mukana myös nettiyhteys ja kenties tv ja dvd-soitin. Itse asun kerran-kaksi vuodessa tuollaisessa 800/kk asunnossa kuukauden kerrallaan. Sillä saa ihan miellyttävän asunnon hyvältä paikalta suht läheltä rantaa suosituista talvehtimispaikkakunnilta. Lennot vaihtelevat per henkilö 450-600 edestakas, riippuen tilausajankohdasta ja yhtiöstä. Lentoasemalta vuokraan pikku Fiatin/Peugeotin kuukaudeksi noin hinnalla 400. Eli kaksi hlöä n 2200/kk + muut henkilökohtaiset menot (sapuskat). Itse tehtynä ruokaa saa ostettua joka kulmankaupasta ja se on ainakin 30 % halvempaa kuin Suomessa. Ne jotka ovat asuneet autolla/vaunulla talvia ovat kertoneet noi 350-600 asumiskustannuksista vartioidulla alueilla, mutta niistä joku osaa kertoa enemmän.

ALAVIUHKOLA MARKKU 02.08.2013 20:27

Parasta infoa vaunun viennistä Espanjaan on mahdollista saada Rutu-tapaamisessa Hartolan Koskenniemessä 16-18.8.-13. Siellä on ollut vuosittain koolla kesätapaamisessa noin 300 vaunu- ja autokuntaa. Kaikki jonkinlaisia asiantuntijoita kysymässäsi asiassa. Tervetuloa sinne. Siellä on myös mahdollista liittyä Rutuihin, mutta ei pakollista. Ps. Pitempiaikainen oleskelu majoituksen osalta maksaa Espanjassa n.300-400€, monessa paikassa hintaan sisältyy sähkö.

HALTTUNEN TEUVO 03.08.2013 11:39

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=93618672

HALINEN HARRI 03.08.2013 19:38

Löysin viime talvena temäni laskelman jossa näkyy eri vaihtoehtoja Espanjaan menemisestä. Meillähän on itse kullakin omat tapamme ja matkailulaatumme joten oheinen laskelma ei sovellu sellaisenaan kuin pienelle osalle menijöistä. Laskelmasta voi kuitenkin muokata itselleen sopivan tai tehdä kokonaan uuden.

PEHKONEN VILMA 05.08.2013 13:50

Pää asiassa tarkoitin tuota pitkäaikaista asumista siis talvikuukaudet asunto-vaunussa Espanjassa ja tarkoitus olis pitää se vaunu sitten siellä kun sen karran sinne vie.Kun nyt olen vain 1-2kk talvella niin vuokra asuminen viellä menettelee mutta tarkoitus olis tulevaisuudessa olla koko talvi Suomen asunnon menot on myös maksettava niin kyllä siellä olevan asunnon pitäis jäädä kork.350e kk.Siksi kyselen tästä Vaunu jutusta kyllähän sen kai pitäis vuosien saatossa halvemmaksi tulla vaunussa asuminen kuin nuo vuokra asunnot.Siis kysymys yhden henkilön asumisesta

HALINEN HARRI 05.08.2013 14:28

En oikein usko että vaunun vieminen ja tuominen kerran vuodessa + asuminen siellä yhdelle hengelle olisi kovinkaan paljon edullisempaa jos tyytyy pieneen asuntoon siellä. Vähän kauempana rannasta olevien pyyntihinnat (noin yksiö) ovat olleet alkaen 300,-. Sehän on siis yhden kuukauden vuokra ja kun tekee useamman kuukauden sopimuksen vuokrahinta laskee. (Huomioi kuuluuko sähkö, kaasu, vesi vuokraan, usein ei). Lentoliput saattaa saada edestakaisin hintaan 400,- mutta arveeko sitä lyödä paluupäivän tarkasti, joten saattaa joutua maksamaan 300-350/sivu vaikka tilaisi kuukautta ennen lentoa. "Talvivuokrahinnat" alkavat yleensä lokakuusta - poikkeuksiakin on kun kyseessä pidempiaikainen vuokraus. Ehdotan, että menet sinne ja asut muutaman päivän hostellissa ja etsit rauhassa vuokra-asuntoa huomioiden sen lämmityksen, mahdollisen kosteuden, kaupassakäyntimahdollisuudet kävellen jne. Siellähän on esim. Fuengirolassa useampia suomalaisten omistamia vuokravälitysliikkeitä (itse olen käyttänyt Rantakylä -nimistä, siellä muutama tomera täti on hoitanut asioita hienosti ja edullisesti) joten he tietävät suomalaisten vaatimukset asunnosta. Netin kautta vuokraaminen ei edullisimmissa asunnoissa kerro kunnosta mitään ja usein siellä saattaa olla kosteusvaurioita sekä lämmitys vajavaista esim. sähköllä jolloin kylmänä talvena kustannukset kohoavat. Vaunun - auton kanssa on se hyvä puoli että pääsee liikkumaan helpommin tarvittaessa. Tuonti-vienti sille on helposti pari tuhatta ja eiköhän kohtuulliset asumiskustannukset liene 300-400/kk jos haluaa asua turvallisemmin leirialueilla. Eli esim. puoli vuotta maksaa asuminen ja matkat edestakas minimissään 4000 leirialueella ja vuokralla ehkä hiukan vähemmän. Kai tunnet lehdet Uusi Fuengirola ja Ole -lehden? Molemmat ovat luettavissa myös netistä, tosi ilmestymisaikataulu kesällä hyvin harva, talvella UF ilmestyy viikoittain.

PEHKONEN VILMA 05.08.2013 15:48

Eikö siellä Espanjassa sitten ole näitä ns.Vuosipaikkoja niin kuin täällä Suomessakin jonne vaunu viedään ja sitten pidetään siellä elonsa loppuun asti siis tarkoitus ei ole rahdata sitä edestakaisin vaan viedä se sinne ja pitää siellä ns.vuosipaikalla.Siitä haen tietoa ja niistä hinnoista siis lyhyt aikainen leiryityminen on kuitenkin niin kallista että sillä saa jonkinmoisen asunnonkin.Kysynkin onko Espanjassa asunto-vaunuille vuosipaikkoja ja mitä maksaa.

HALINEN HARRI 05.08.2013 17:05

Eipä ole paikalla ollen hintalistassa näkynyt noita vuosipaikkahintoja, enkä ole myöskään netissä niihin törmännyt koska en voisi kuvitella vuotta saman palmun alla tai sitten en vain ole huomannut. Toivottavasti joku tietää tai kysyy alueeltaan.

SEPPÄLÄ MARTTI 05.08.2013 18:25

En tiedä aurinkorannikon hintoja, mutta Santa Polassa ollessamme vv 2011-2012 vuosipaikan hinta oli 3200 euroa + sähköt, enkä usko hinnan siitä nousseen. Vaunussa ei isänniltä asumis velvoitetta, kuten joillain alueilla on.

PAAVOLA TIMO 05.08.2013 21:38

Siis vaikkapa Fuengirolan kämppärille vaunu niin pitkään yhtäjaksoisesti kuin haluat? Hinta 6A sulakkeella n, 360€ kuussa pitkäaikaisessa parcelan (n. 8X8m) vuokrauksessa. Sääntöjen mukaan (normielämä) kun olet, siellä sulle loma-asunto aina valmiina odottamassa. Matka sinne maksaa niin erhintaisesti, kun on asiassa monta muuttujaa...

PEHKONEN VILMA 06.08.2013 10:33

Eipä näillä näkymin kannata vaunu-asuminen Espanjassa johan tuolla hinnalla asuu kunnon asunnossakin tai hotellissa miksihän se on siellä niin hintavaa kun vertaa näihin Suomen vuosipaikka hintoihin Täytyy siis vain vuokra-asumista jatkaa ja antaa vaunun levätä.

TOIVONEN MARTTI 06.08.2013 11:00

Eikös tuo Janhosen Matti ole aika selvästi kertonut että kausipaikkaisten maksuja subventoidaan vahvasti muiden jäsenten maksuilla. Siksi kausipaikat on voitu hinnoitella hyvinkin halvoiksi. Koko kesäkausi voi maksaa saman minkä 10 yötä vieraspaikalla. mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.