p-paikalla yöpyminen Ruotsissa ja Norjassa

PUOLITAIVAL VIRVE 18.07.2013 10:42

Hei!

Saako Ruotsissa ja Norjassa yöpyä levähdyspaikalla? Ajatuksella, illalla myöhään pysähdytään, nukutaan, aamulla syödään aamupala ja taas matka jatkuu. Saako jalat veivata vaunusta alas?

Tiedän että leiriytyminen on Norjassa kiellettyä, joka oletettavasti tarkoittaa, että esim. tuolia ei saa nostaa vaunun viereen ja nauttia maisemista... Onko näin myös Ruotsissa, jossa leirintäalueita on todella harvassa. Pääsääntöisesti tarkoitus on yöpyä leirintäalueilla, mutta lapsiperheellä väsy voi tulla kesken matkan, joten tämä on hyvä tietää etukäteen.

Kertokaa kokemuksia.

NIEMINEN PENTTI 18.07.2013 11:24

Voit yöpyä levähdysalueilla. Ei muuta kun veivaat jalat maahan. Jos levität markiisin ja mööpelit , tulkitsevat että olet leiriytynyt ja silloin rikot sääntöjä. Näin meitä valistaa paikallinen Caravaanarit järjestö. Tuskin kukaan kuitenkaan tulee sanomaan, vaikka nostat pöydän ja tuolit vaunun eteen. Itse olen ainakin näin tehnyt, mutta varautunut keräämään vehkeet pois jos joku saivartelija tulis naputtaan. Täkäläiset tielaitoksen ylläpitämät levähdysalueet ovat tasokkaita paikkoja.Vesivessat, kemsan tyhjennyspaikat.juomavettä saat myös, ompa jossain grillausmahdollisuuskin. Hauskaa matkaa!

Käyttäjän lisäys viestiin 18.7.2013 klo 11:26:33 Ps. Tämä on tietoni miten asiat toimii Ruotsissa. Norjasta en tiedä.

PÖNTINEN PEKKA 18.07.2013 15:16

Kyllä me on yövytty leväreillä sekä Ruotsin että Norjan puolella. Kalusteiden suhteen olen pitänyt rajan pöydässä. Erillistä pöytää emme ole ottaneet ulos. Sen sijaan kahvit on juotu omilla tuoleilla istuen. Tuolien kupeessa on kiinteä taitettava pöytätaso. Kukaan ei ole koskaan tullut huomauttelemaan. Kerran Skibotnin lähellä soitti eräs auto torvea, kun näki meidät tuoleinemme ulkona. Vähän hätkähdin ensin. Autosta kuitenkin vilkutettiin ja hymyiltiin iloisesti. Sormet eivät taatusti olleet nipussa eikä mikään sormi törröttänyt pystyssä!

Nämä kokemukset ovat usean vuoden ajalta molempien maiden pohjoisosista. Etelämpänä en ehkä yöpyisi vartioimattomalla levärillä vaunussa. Asuntoautossa ehkä.

PUOLITAIVAL VIRVE 18.07.2013 15:56

Kiitos vastauksista!

Tiedostan, että leirintäalueet on vartioimattomia ja siihen liittyy omat riskinsä. Mutta ajatus olikin, että onko tämä ns. laillista, ettei siitä mitään sakkoja saa virkavallan osuttua paikalle.

HERRALA JUHANI 19.07.2013 09:57

Useita kertoja Norjassa reissattu asuntoautolla ja usein yövytty levähdysalueilla. Mitään ongelmia ei ole ollut ja näyttäisi olevan yleinen tapa niin Norjassa kuin Ruotsissakin. Joskus Geirangerin lähellä kävi niin että käyty illalla nukkumaan ja aamulla herättyä koko levähdysalue on ollut niin täynnä ettei meinannut aamulla mahtua ajamaan ulos alueelta.

WILHELMSSON LEIF 19.07.2013 10:40

Jos ei ole merkillä merkitty kielletty tai yöpyminen kielletty niin voi vapaasti yöpyä. Etelä Ruotsissa voi olla vähän pitkäkyntisiä että ei ihan syrjään kannata jättää ja tietysti käyttää maalaisjärkeä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.