Koira mukana Norjaan

TUOMINEN MARKKU 10.07.2013 21:55

Suora kopio Eviran sivulta: "Ekinokokkilääkitystä ei vaadita, kun koira tulee suoraan Suomeen Norjasta, UK:sta, Irlannista tai Maltalta." Tarkoittaako sitä, että siru, lemmikkieläinpassi ja voimassaoleva raivotautirokotus riittää eli ei enää esim. 28 vuorokauden säännön mukaista lääkitystä Norjassa käynnin yhteydessä? Vai vaaditaanko edelleen, koira kun tulee mukana Suomesta ja palaa Suomeen Norjassa käynnin jälkeen(ei muita maita kohteina).

LÄHDESMÄKI RISTO 11.07.2013 06:20

Ekinokokkilääkitys poistui viime vuonna muistaakseni heinäkuun lopulla. Tultiin pois maanantaina, piti olla lääkitys ,mutta keskiviikona ei enää olisi tarvinnut antaa. Ruotsi on nyt ongelma kun ei voi mennä esimerkiksi pohjois Ruotsin läpi lofooteilla ilman että antaa koirille ekinolääkityksen vuorokautta ennen kuin poistuu maasta.

KOISTINEN TOIVO 11.07.2013 06:53

Käytiin ruottissa kesällä, piti olla se ekonolääkitys kohallaan, mutta kun poistuttiin ruottista ei tarvinnut enää antaa siellä mitään lääkitystä. Samoin jos oltaisiin menty ruottista norjaan olisi suomesta saatu lääkitys riittänyt. Riittää, kun se 28 vuorokauden lääkintä on voimassa, saa kulkea niin paljon kun haluaa eestaas molemmissa maissa toisten kautta. Mutta evirasta kannattaa soittaa vahvistus, tai tullista. Sieltä minäkin saan neuvot. Tämmöset ohjeet antoi eläinlääkäri. Toivopoika

RUTANEN VEIJO 11.07.2013 19:31

Niinhän se on, parhaillaan ollaan Norjassa Lyyti-koira mukana. Ekinolääkitys piti antaa, kun tultiin Ruotsin läpi. Suoraan Suomesta Norjaan tultaessa ei olis tarvinnu. Käytetään tuota 28 vrk sääntöä, ei tarvii ruotsissa lääkitä.

t. Veijo ja Lyyti-koira Tafjord-camping, Norge

VÄNNI MATTI 11.07.2013 20:00

Ruotsalaisia ei kiinnosta Norjasta tuleva koira, vasta Suomen tulli saattaa kiinnostua. 28 vrk sääntö on kätevä, ellei halua Ruotsissa veterinääriä vaivata. Jos ajaa Ruotsin kautta Norjaan niin Mattilsynetin sivuilla tais olla, että viimeisestä ekinokokkitabletista sais olla 1-5 vrk aikaa ( 28 vrk sääntö siis täälläkin voimassa) Terveiset täältä Mo i Ranan tienoilta koirien kera :)

MUSTONEN ANTERO 12.07.2013 21:54

Matkasuunnitelma kannattaa käydä läpi eläinlääkärin/viranomaisten kanssa. Pohjoismaat siis Ruotsi ja Norja ovat julkaisseet omat ohjeensa, joita ei ole täsmällisesti esitetty Eviran sivuilla. Lisäksi ymmärtääkseni on edelleen voimassa lisämääräykset rabiesin suhteen, eli pitää olla eläinlääkärin tekemästä testistä todistus, että vasta-ainetta on koirakaverin veressä. Siis ekinokokkoosi ei ole ainoa ongelma.

MUSTONEN ANTERO 12.07.2013 22:02

Jatkan vielä edellistä. Kyse on eläinten viennistä kahden ei ekinokokkoosiloisen saastuttaman maan välillä (tosin Ruotsista on jo pari havaintoa), joilla on muitakin erikoismääräyksiä eli

Tarkista mitkä ovat vaatimukset koiraa viedessäsi Norjaan tai Ruotsiin Tarkista myös mitkä ovat vaatimukset viedessäsi koiraa Ruotsista Norjaan tai päin vastoin, koska jokaista rajanylitystä koskevat omat vaatimukset, Suomessa ennen matkaa annettu ekinokokkoosirokotus ei välttämättä ole voimassa viikon päästä Norjan rajalla. Olennaista on huomata ettei tämä lääkitys ole ennalta ehkäisevä, niinkuin vielä 4-5 vuotta sitten luultiin. Tämä tekee lääkityksen ongelmalliseksi.
TUOMINEN MARKKU 15.07.2013 20:53

"Tarkoittaako sitä, että siru, lemmikkieläinpassi ja voimassaoleva raivotautirokotus riittää eli ei enää esim. 28 vuorokauden säännön mukaista lääkitystä Norjassa käynnin yhteydessä? Vai vaaditaanko edelleen, koira kun tulee mukana Suomesta ja palaa Suomeen Norjassa käynnin jälkeen(ei muita maita kohteina)."

Varmuudeksi laitoin vielä kopion alkuperäisestä kysymyksestäni mm. vastaajien Vänni ja Mustonen huomioitavaksi. Kysymys on vain ja ainoastaan ekinokokkilääkityksestä ja tarkoitus on tosiaan vain ja ainoastaan tehdä lyhyt tai pitkä lenkki Suomesta Norjaan koira mukana, Ruotsi ei tosiaankaan ole mukana suunnitelmissa. Joku jo vastasikin alkuperäiseen kysymykseen eli ilmeisesti viime kesänä vaatimus ekinokokkirokutuksista on poistunut Norjan osalta. Aion kyllä kysellä paikalliselta eläinlääkäriltä tämä Mustoselle lpohdutukseksi. Kiitokset alkuperäiseen kysymykseeni liittyvien vastausten esittäjilleni

Käyttäjän lisäys viestiin 15.7.2013 klo 20:58:32 Tuli joitakin kirjoitusvirheitä, anteeksi! Asia varmaankin tuli selväksi vai mitä?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.